fbpx
excursii-razvan-pascu

Pentru ca luni, 15 August, este zi libera si avem 3 zile consecutive libere, probabil ca majoritatea dintre voi va pleca pe undeva. Si eu voi pleca undeva, dar nu la noi in tara, insa despre acest subiect voi scrie intr-un alt articol.

Iar pentru ca multi dintre cunoscutii mei au ales Romania pentru aceste 3 zile m-am gandit sa va dau 3 idei de petrecere a 3 zile intr-o locatie din Romania:

Pe primul loc se afla Gura Portitei. Este un loc in care nu am stat foarte mult, dar care mi-a placut extrem de mult. Nu se ajunge foarte simplu, insa daca aveti 3 zile la dispozitie cred ca este suficient pentru a va deconecta de problemele de zi cu zi. Despre Gura Portitei si despre ceea ce se poate vizita in imprejurimi am mai scris, asa ca va invit sa cititi aici. De asemenea, puteti sa cititi pe acest blog si impresii de la Cetatea Histria.  

Gura Portitei

Pe locul 2 am ales un circuit prin Secuime pe care eu l-am facut intr-un weekend acum mai bine de o luna. Am fost atunci la Lacul Sfanta Ana, Targu Secuiesc, Covasna, Sfantu Gheorghe, Brasov insa mai puteti adauga aici si Intorsura Buzaului. Este un traseu numai bun pentru 3 zile si cred ca o sa va placa. Nu am apucat sa scriu impresii despre toate aceste locatii, insa am scris despre cel mai important punct de pe acest traseu: Lacul Sfanta Ana si rezervatia Tinovul Mohos.

lacul Sfanta Ana

Al treilea traseu este unul care mie imi place foarte mult: prin Transilvania. De la Brasov puteti merge spre Sighisoara pe un drum bun si foarte frumos, cu opriri prin satele sasesti la bisericile fortificate. Apoi puteti merge spre Targu Mures si mai departe spre Cluj, un oras cu oameni deosebiti. Iar pentru ca e vorba de un traseu de 3 zile puteti include si orasul Alba Iulia cu cetatea sa incredibil de frumoasa, un loc in care ai mereu senzatia ca nu te afli in Romania. Si pe drum sa nu ratati cetatea Calnic.

Sighisoara

Acestea sunt cele 3 propuneri ale mele. Desigur acestea sunt perfectibile, asa ca daca aveti sugestii sau reclamatii va astept comentariile. De asemenea, daca aveti propuneri de trasee pentru 3 zile  puteti scrie si in mod sigur cineva o sa va multumeasca pentru idei si pentru ajutor.  

In final va spun ca toate cuvintele pe care le vedeti cu albastru mai sus au cate un link in spate catre articole scrise de mine de-a lungul timpului pe acest blog despre respectivele locatii. Va indemn sa aruncati o privire peste ele inainte sa plecati la drum, ar putea sa va ajute cu cateva sfaturi utile.

19 comentarii

  1. 11.08.2011 la 13:29

    Imi place selectia in schimb eu deja aveam planuri pentru Slanic Moldova. Cu alta ocazie o sa tin cont si de aceste locuri frumoase

  2. Razvan Pascu
    (author)
    11.08.2011 la 13:46

    Lasa ca merita si Slanic Moldova. Important este sa nu stam acasa cand avem 3 zile libere.

  3. 11.08.2011 la 15:28

    Chiar ma gandeam zilele acestea unde sa ma duc in cele 3 zile de vacanta, cred ca voi ajunge si eu pe la cetatea Calnic.

  4. ELENA
    11.08.2011 la 19:48

    Interesante propunerile tale,in cateva locuri am fost sau am citit despre ele,dar se pare ca acest weekend o sa fie foarte plin de turisti cam peste tot prin tara.
    Din pacate cam de vinerea trecuta am incercat sa gasim ceva in zona Sibiului pentru acest weekend dar totul era ocupat,este festivalul Artmania,apoi ne-am orientat catre o alta zona,absolut superba in care ne dorim sa ajungem:Cazanele Dunarii,dar ghinion,toate pensiunile chiar si cele destul de scumpe erau ocupate in acest weekend.
    Deci sunt putin dezamagita,dar asta este,inseamna ca turismul in Romania chiar merge si ma bucur ca romanii sunt plimbareti.

  5. jo
    11.08.2011 la 22:56

    dar despre transalpin ce parere aveti? ati fost?

  6. 12.08.2011 la 00:10

    Tu unde zici ca mergi, la Budapesta ?

  7. Razvan Pascu
    (author)
    12.08.2011 la 00:28

    Da, la Budapesta. Aici: http://www.ramadaresortbudapest.hu/en

  8. 12.08.2011 la 00:48

    Eu ma voi duce in Bucovina. Acolo inca muntii nu sunt acoperiti de pensiuni si sunt destul de putini turisti care au avut ocazia sa arunce un pet pe marginea drumului. Cred ca ma voi caza la o manastire sau la o pastravarie.

  9. Mihai
    12.08.2011 la 09:38

    Idee pentru unul din w/e mele urmatoare: Transfagarasan – Balea – Valea Avrigului. Faceti un pic de teme pe google si veti vedea de ce merita!

    W/e asta merg si eu acasa, in Constanta, pentru relax…

  10. Alexandra
    12.08.2011 la 09:40

    Multumim pentru sugetstii, trebuie incercate toate!

  11. rizica
    12.08.2011 la 09:41

    Deja s-a decis minivacanta mea de Sf Marie:Ziua Marinei si Festivalul Mangalia…

  12. Mihalache simona
    12.08.2011 la 12:55

    Weekendul asta voi ajunge pe Valea Tazlaului – Piatra Neamt cu cetatea NEamtului, cetatea Batca Doamnei, Hanul Ancutei, Hanul de la Carligi, Rezervaţia de Zimbri Dragoş Vodă si cam ce se mai poate vedea in zona.

  13. Razvan Pascu
    (author)
    12.08.2011 la 13:05

    @ rizica: in cazul asta poate te intereseaza acest articol – http://stiuunloc.ro/2011/08/12/unde-gasesti-in-mangalia-singurul-port-turistic-din-tara/

  14. Onet Ciprian
    12.08.2011 la 13:24

    Buna ziua,
    Numai ce m-am intors din concediul petrecut prin tara iar o parte din obiectivele enumerate mai sus le-am vizitat, am fost foarte incantat de acestea, numai ca intrarile la unele dintre obiective dupa parerea mea sunt exagerate. Am vizitat obiective turistice din zona Brasov (Cetatea Fagaras, Cetatea Rasnov, Castelul Bran, Castelul Peles, Babele, Sfinxul, Prejmer, Lacul Sfanta Ana, Vlcanii Noroiosi, Lacul Rosu, Cheile Bicazului, etc), Sibiu, Moldova (Cetatea Neamt, rezervatia de zimbri, Casa memoriala Ion Creanga din Humulesti, Manastirile Neamt, Secu, Sihastrie, Varatec, Agapia, Humor, Voronet, Moldovita si Sucevita)si in Maramures (Manastirea Barsana, Bisericile din lemn monumente UNESCO de la Bogdan Voda, Ieud, Rozavlea, Desesti, Giulesti, Cimitirul Vesel din Sapanta, Biserica Peri, biserica din lemn cea mai inalta din lume 73 metri inaltime, Baia Mare si Satu Mare). Avem o tara superba, multe dintre obiective nu stim sa le promovam la adevarata lor valoare, infrastructura proasta pe unele trosoane de drum, iar unele dintre intrari la obiective turistice foarte exagerate. De exemplu intarea la Castelul Peles 60 lei/ persoana, la Babele si sfinxul cu telecabina dus/ intrs pentru o persoana 64 de lei, si lista poate continua. Pacat au fost multe obiective turistice in alte tari castele/ cetati pe care le-am vizitat mult mai frumoase iar intrarea era per persoana 1 euro/2 euro. Pacat

  15. Razvan Pascu
    (author)
    12.08.2011 la 13:29

    @ Ciprian: asta cu 60 RON la Peles mi se pare si mie prea mult. cred ca 20-25 ron ar fi fost suficient. dar cum e administrat privat, fac ce vor ei. la 60 ron macar sa fi fost deschis tot castelul (care este superb), nu doar 10% din el.

  16. Onet Ciprian
    12.08.2011 la 15:25

    Corect Razvan, aici sunt de acord cu tine. Pentru 2 persoane 120 lei este foarte mult, cu acesti bani iti gasesti o camera dubla de cazare si iti asiguri cina pentru 2 persoane si poti face cjiar mai multe.

  17. amarie vasile
    12.08.2011 la 16:13

    Preturile nu sunt deloc concordante cu calitatea serviciilor si produselor, preparatelor oferite si la distanta mare fata de posibilitatile unora dintre noi. Sunt jecmaniti si elevii care viziteaza in grup, chiar si la manastiri… Atentie, Roxandra, la pretul pastravilor!!!
    Locurile sunt frumoase – le-am vazut candva aproape pe toate- asa ca va urez tuturor „weekend prelungit in Romania” , urmat de postari interesante pe acest blog. Astept sa le citesc cu interes.

  18. amarie vasile
    12.08.2011 la 16:16

    Am primit magnetul pentru frigider. Sotia este incantata, eu la fel. Va multumim.

  19. gabbis
    12.08.2011 la 16:58

    Weekendul asta sunt la Artmania, deci strabat Transilvania, noroc cu acest weekend prelungit…

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]