La rubrica Romania e frumoasa promovez cat pot de mult zonele din Romania care imi plac. Cam in fiecare weekend, cand nu am treaba in Bucuresti sau cand nu sunt plecat in alta tara, incerc sa vizitez noi zone din Romania, chiar daca este obositor, drumurile nu sunt foarte bune si timpul e scurt.
O zona unde ma intorc de fiecare data cu drag si care nu inceteaza sa ma surprinda este Dobrogea. Oameni de treaba, mancare delicioasa si sanatoasa din peste, locuri frumoase de admirat, de toate gasiti in aceasta parte de Romanie, nu foarte departe de Capitala. Daca vreti sa petreceti cateva zile la plaja, dar nu prea va incanta perspectiva unui litoral agitat, galagios sau plin de alge, sfatul meu este uitati pentru moment de statiunile de pe litoralul romanesc clasic si sa va indreptati spre locuri mai putin amenajate, dar la fel de frumoase, adevarate oaze de relaxare. O astfel de locatie este si Gura Portitei, un satuc pescaresc marginit de Marea Neagra si Delta Dunarii.
Cum se ajunge la Gura Portitei?
Pentru a ajunge la Gura Portitei, din drumul european E87 carea leaga Constanta de Tulcea trebuie sa faceti la dreapta in comuna Baia, spre Jurilovca (cu atentie la panoul rutier care indica localitatea de-abia dupa intersectie). In Jurilovca veti observa cu usurinta indicatoarele spre Gura Portitei (la dreapta din drumul principal) care va vor conduce spre zona de parcare unde va puteti lasa masinile si locul de imbarcare in vaporasul pentru Gura Portitei.
Vaporul din Jurilovca spre Gura Portitei pleaca la orele 9.00, 14.00 si 18.00 iar din Gura Portitei spre Jurilovca pleaca la orele 12.00, 16.00 si 20.00. Programarile la vapor din Gura Portitei spre Jurilovca se fac cu 3 ore inainte de plecare.
Pentru a va lasa masina aveti la dispozitie o parcare amenajata, cu paza, (inclusiv parcare acoperita), care costa 7,5 lei/zi. Biletul de vaporas costa 25 lei/persoana si face cam 1 ora si 30 minute. Exista si posibilitatea de a lua o barca rapida, care face cam 20 minute, insa costul unul drum este 200 lei pentru toata barca, fiind asadar mai profitabil pentru grupurile mai mari (dar maxim 6 persoane).
Gura Portitei se arata ca un mic sat lipovenesc, cochet si ingrijit, pictat in alb si albastru si multa verdeata si flori. Exista o plaja amenajata la iesirea spre mare, unde sunt inclusiv sezlonguri si umbrelute din stuf. Pe plaja exista si un loc de joaca pentru copii, dar si o piscina micuta sau teren de tenis.
Deoarece Gura Portitei este cu un picior in Marea Neagra si cu altul in Delta Dunarii, va puteti relaxa la o partida de pescuit. Cei care au camere in vilele de pe marginea apei au si o terasa cu un mic ponton unde pot iesi la pescuit. Si pesti sunt din belsug…inotau pe langa vaporasul cu care am venit.
Unde va cazati si cat costa?
Pentru cazare mai ieftina va puteti orienta spre zona de camping (in sezon 30 lei/cort/noapte). Cea mai ieftina cazare la vila costa in sezon 40 euro/camera/noapte (fara mic dejun) si poate ajunge pana la 120 euro/camera/noapte pentru apartamentul prezidential. O casuta de inchiriat in sezon costa 15 euro/noapte, iar casutele contin doar minimul necesar: 2 paturi si o priza. De asemenea, pe langa cazare se mai plateste si o taxa de acces in Rezervatia Delta Dunarii: 10 RON/persoana.
Alte preturi la Gura Portitei:
Hidrobicicleta costa 10 lei/ora sau 30 lei/zi, barca costa 30 lei/ora sau 60 lei/zi, inchirierea unui sezlong costa 15 lei/zi, iar terenul de volei costa 20 lei/ora.
Puteti servi masa la restaurantul din apropierea debarcaderului care are o oferta impresionanta de mancaruri din peste, de la borsul lipovenesc, la saramurile cu mamaliguta. Preturile nu sunt deloc mici, insa portiile sunt generoase, asa ca nu va aruncati la prea multe feluri care suna “delicios”, asa cum fac eu de obicei. Va recomand saramura de crap cu mamaliguta (20 lei), somnul la gratar (22 lei) dar si rapanele pane (40 lei).
Mai multe informatii despre Gura Portitei si despre posibilitatile de cazare aici gasiti pe site-ul Satului de Vacanta Gura Portitei.
Ce altceva mai puteti vizita in zona?
Cetatea Histria, despre care am mai povestit si aici, dar si cetatea Enisala, aflata mai in nord, pe drumul dintre Jurilovca si Babadag. Cetatea Enisala este asezata pe varful unui deal si se zareste din departare. Drumul a fost refacut de curand si este foarte bun, insa din pacate au uitat sa puna si indicatorul spre cetate, prin urmare trebuie sa fiti atenti sa nu ratati intrarea spre cetate (este un drum pana in intrarea in comuna Enisala, spre dreapta daca veniti dinspre Constanta). Biletul de intrare in cetate este 2 lei. Cetatea in sine nu merita foarte mult, intretinerea ei lasand mult de dorit.
Pot sa va spun ca a fost construita prin secolul 13 de puterea imperiala bizantina si de cea comerciala genoveza si ca acum sunt vizibile urmele unei tentative esuate de reconstruire. Cetatea in sine merita in stadiul in care se afla mai mult prin prisma privelistii minunate asupra Lacului Razim si Lacului Babadag, dar si asupra reliefului dobrogean.
Tot in satul Enisala puteti vizita si o gospodarie taraneasca (muzeu) specifica acestei zonei, cu camere de locuit amenajate si dependinte. Fiecare camera este complet decorata si utilata asa cum era folosita in urma cu cateva zeci de ani.
Puteti sa mai cititi impresii despre Gura Portitei, vazuta prin ochii unei fete, pe celalalt site al meu cu articole despre locuri din Romania – StiuUnLoc.ro
Si pentru ca Editura Meteor Press promoveaza Romania prin lansarea pe piata a ghidului turistic Michelin Romania in limba romana am si un nou concurs pentru cititorii acestui articol. Cel mai util comentariu legat de zona prezentata astazi, cu cele mai multe detalii legate de Gura Portitei, cetatile Enisala sau Histria si alte locuri de vizitat in Dobrogea va primi cadou ghidul turistic Michelin Romania pentru ca vacantele in Romania sa fie cat mai bine organizate (voi alege castigatorul duminica 31 iulie).
Ghidul Michelin Romania face parte din seria francezilor de la Michelin si este primul ghid in limba romana din aceasta serie, editura Meteor Press avand in plan sa tipareasca in limba romana si ghidurile altor tari. Ghidul este util in special celor care calatoresc cu masina pentru ca iti spune exact ce drumuri sa alegi, cand sa faci stanga-dreapta si ce ai de vazut in zona. Mai multe detalii despre ghid gasiti aici.
Interesant loc recomandat. Chiar ma uitam dupa idei de evadare din capitala – insa undeva unde sa poti ajunge si sa si te bucuri de peisaje si zone interesante intr-un weekend. Felicitari si pentru prezentarea cuprinzatoare a zonei si mai ales pentru sfaturi.
Intr-adevar, cand esti cu nervii la limita, Gura Portitei este locul care te destreseaza, un loc rupt de haos…
Ma bucur ca nu am avut mult de asteptat pentru articolul despre Gura Portitei. As avea o intrebare..am citit pe un alt blog ca e greeeu sa gasesti cazare, ca trebuie facute rezervarile cu mult timp inainte. Tu cum ai procedat? Pentru variantele casuta / cort exista grupuri sanitare / dusuri comune, ca in campingul de la Sf. GHeorghe delta?
Eu merg cat pot de des la Dunavatu de Jos, cel mai indepartat loc din Delta unde se poate ajunge cu masina. Drumul a fost asfaltat de curand, asa ca nu veti intampina probleme, indiferent de tipul masinii pe care o conduceti.
In tot satul sunt vreo 2-3 pensiuni, un hotel (Egreta) si o multime de localnici dornici sa adaposteasca turisti in casele lor de chirpici acoperite cu stuf. O camera dubla e in jur de 70 de ron, in functie de abilitatile de negociere. 🙂
Locul e extrem de linistit si pare rupt de lumea inconjuratoare. Puteti merge la pescuit si apoi sa rugati o localnica sa pregateasca „prada” dupa retete lipovenesti autentice. Puteti vorbi cu flacaii din sat sa va duca cu barca pe canale si lacuri sa admirati fauna si flora zonei. O barcuta de 4 persoane costa intre 100 si 200 ron pe ora si aveti nevoie de 4 ore pentru a ajunge pana la Razim sau la varsarea Dunarii in mare.
La intoarcere cereti-i barcagiului sa opreasca la complexul Cormoran pentru o ciorba de peste si admirati trofeele din holul de la intrare.
Mancare buna, la preturi medii spre mari gasiti la restaurantul hotelului Egreta. Icre proaspete de crap, salau pane, saramura de somn cu mamaliga si multe alte preparate cu sau fara peste.
Ce frumoasa e delata si ce dor mi-e de ea! Tu cand mergi iar?
Traversand tot litoralul romanesc de Nord la Sud as putea sa spun ca in dreptul Portitei si spre Vadu este apa cea mai limpede(opus fata de Mamaia unde e ce-a mai urata plaja si apa cea mai murdara). Asta ar fi un plus pentru Gura Portitei. Un minus ar fi ca nu exista nici un magazin si nu prea e sat ci doar sat de vacanta.
Fiind mai in salbaticie noaptea se vad foarte multe stele.
(author)
@ Lori: uite aici si alte idei de weekend-break in Romania: http://razvanpascu.ro/romania/
@ Flori: nu cred ca e greu sa gasesti cazare, acum erau multe camere libere la vile, casute libere o gramada iar pe plaja e loc berechet pentru corturi. Eu am stat doar cateva ore de data asta. Da, exista grupuri sanitare pe plaja.
@ Nicky: as vrea sa merg in august in Delta, la Murighiol.
Sau puteti ajunge cu bicicleta, pornind de la Vadu, prin Periboina:) e un drum foarte frumos.
Tot de la Portita se poate vizita colonia greco-romană Orgame Argamum sau pot fi observate coloniile de pelicani de langa insula Bisericuta.
Intradevar in zona Vadu-Portita marea este limpede, curata si cu mult nisip fin. Nu se compara cu nici o alta statiune de pe litoralul nostru.
(author)
Rezervari pentru transport si cazare se pot face la numerele de telefon 0724 214 224 sau 0722 555 645.
Gura portitei este foarte frumoasa.Eu mergeam in fiecare an cu parintii mei.Dupa o zi de pescuit seara ne retrageam ca sa facem borsul de peste la ceaun.Cand se lasa noaptea ma duceam spre mare ca sa ma uit la meduzele fosforescente si la cerul instelat.Gura Portitei este un loc in care te duci ca sa te relaxezi.Un alt loc frumos din Dobrogea este Dunavatu de Jos,un sat pescaresc ce apartine comunei Murighiol.Este foarte frumos,fiind cel mai indepartat loc accesibil pe sosea in inima deltei.Se poate ajunge usor cu masina fiind la aproximativ 50 de km de Tulcea.
Poate ultimul loc de pe litoralul romanesc unde te poti bucura de liniste. Acum vreo 6 ani cand am fost prima data mi-a produs o impresie extraordinara.
Aaa, frumos subiect ! Am fost la Gura Portitei anul trecut. Dupa parerea mea- unul dintre cele mai frumoase locuri din Romania, unde nu iti pare rau ca ai dat banii 🙂 Zic asta pentru ca intregul complex este privat …adica toata „limba de nisip” nitre mare si lac ofera spatii de cazare pentru proximativ 300 de persoane. Deci …un numar mic de turisti, iar turistii astia …cam 30-40% sunt straini 😀 Cum nu poti ajunge decat cu vaporul …”soferii de audi” nu prea ajung ….adica va puteti bucura de LINISTE, plaja si o apa curata cam ca in Grecia. la Gura Portitei puneti mananca diverse feluri de peste , gatite extraordinar. Un sfat ar fi sa va luati de la Jurilovca apa, tigari, ciocolata…etc , caci in complex nu exista decat restaurantul si teresa. E destul de scumpa o zi pe plaja, caci totul se cumpara la pret de restaurant. Luati in calcul ca oamenii aia transporta obsolut totul pe apa 🙂 In fine, sunt foarte multe de spus.In mare le-a prezentat Razvan. Nu e de ignorat nici drumul pana acolo. Din masina poti admira perisajele (drumurile sunt foarte bune ) sau sa faci „popas” la cetatile din zona. Pe apa, cu vaporasul…eu am facut plaja 😀 dar am si fotografiat biste pelicani si egrete 🙂
Unele pasaje din comenturile de mai sus mi-au amintit de piesa de teatru ” Jocul de-a vacanta” de Mihail Sebastian in care un personaj face ca presa, telefonul, radioul sa nu mai poata fi accesate intr-o statiune izolata , socul initial fiind in final benefic asupra fiecaruia. Se vede ca si acum la Gura Portitei natura nepervertita, urmele istorice si traditiile culinare , elementele de turism moderm ii determina pe turisti sa exclame cu sinceritate : ” Romania e frumoasa!”
Chiar anul acesta in septembrie dorim sa mergem la Gura Portitei….asadar aveam ceva date insa cu ajutorul tau suntem foarte bine informati acum! Multumim frumos draga Razvan! O zi buna!
Ce frumos este!Au fost niste prieteni ai mei anul trecut si mi-au povestit ca este absolut minunat. Am vazut si eu pozele si cred ca nicaieri pe plaja noastra nu este un nisip atat de alb si de fin. Este unul din colturile de Rai de la noi din tara! Sper sa ajung cat mai curand acolo!Multumesc Razvan pentru poze!:)
Da, Gura portitei este unul din locurile pe care trebuie neaparat sa le vezi. Eu am amintiri absolut minunate legate de gura portitei. Dar trebuie sa fac un comentariu, acolo nisipul nu este fin (in mamaia, desi este cum este statiunea si apa, nisipul este totusi fin). La gura portitei nisipul este plin de scoici mici. Acum cativa ani era si mai frumos acolo, pentru mine cel putin. Era mai salbatic totul, foarte putine casute erau si multe multe corturi. Noaptea se faceau focuri de tabara, se canta la chitara, puteai admira stelele si sa faci o baie in apa langa acele meduse care luminau cand se atingeai. Era absolut superb. Acum totul este mult mai scump, pentru ca este monopol, inainte erau mai multe chiosculete de unde iti cumparai bere, apa, ciocolata si preturile nu erau chiar asa ridicate. Acum pentru a sta la cort trebuie sa parasesti complexul, care este delimitat de gard. Ce-i drept nu iti interzice nimeni sa nu faci dus la dusurile comune de pe plaja. Pe cand eram eu mai mica lumea merge cu bidoane de apa dupa ei, cu mini aragaz cu mini-butelie, cu sacul de cartofi, cu corturi din acelea de zici ca erau apartamente :D.
Articol foarte util,explicit,parca esti acolo,in destinatiile noastre am un tip de vacanta numit Vacanta oriunde vezi cu ochii si Gura Portitei mi se pare ideala acestui tip de calatorie.Multumesc!
E o zona foarte linistita din ceea ce vad, rupta de vacarmul orasului, in care nu vezi atatia turisti ca si pe litoral..E locul perfect de relaxare!
Ce comentariu poate fi mai util decat articolul in sine! Am ajuns si eu in zona acum 6 ani si acum vad cate lucruri si obiective am ratat. Sper sa ajung cat mai curand acolo!
Este locul ideal pt mine care urasc supraaglomerarile din statiunile consacrate. Locurile mai micute mai linistite mereu vor fi mai frumoase decat restul, pentru ca altfel comunici cu locul.
Pesterile de la Gurile Dobrogei – In apropierea comunei Limanu, pe malul drept al soselei Gura Dobrogei – Vistorna se gaseste rezervatia ce cuprinde pesterile Limanu, Liliecilor si La Adam. Cea mai mare pestera din Valea Casimcea este Pestera Liliecilor, care are o lungime de 480 m, unde s-au descoperit resturile a peste 20 de specii fosile. O fauna bogata de fosile cuprinzand 39 de specii a fost descoperita in pestera La Adam, pestera renumita prin fauna cuaternara. Rezervatia adaposteste mari colonii de lilieci.
Pot spune despre Gura Portitei ca este un loc salbatic, locuit de lipoveni, si atestat documentar pe harti inca din 1710. Satul de vacanta Eden este primul sat de vacanta din Romania clasificat la categoria trei stele.Toti cei care vor liniste, aer curat, apa cristalina, orizont deschis pana la limitele viselor fiecaruia, si in farfurie un peste adevarat, proaspat pescuit din apele Dunarii, le recomand sa viziteze Gura Portitei.
Ruinele fortăreţei medievale Yeni-Sale (Enisala) se află la 2km de localitatea Enisala, pe un deal calcaros care domină zona lacurilor Razim şi Babadag.Cetatea este situată într-un complex arheologic cu numeroase vestigii din epoca neolitică până în evul mediu.A fost construită în scop militar, defensiv şi de supraveghere a drumurilor de pe apă şi de pe uscat, în a doua jumătate a secolului al XIV-lea, de către o autoritate care viza zona de la Gurile Dunării.
Cetatea grecească Histria a fost cel mai vechi oraş atestat de pe actualul teritoriu al României.Histria fost întemeiată de colonişti greci din Milet în jurul anului 657 î.C. (după istoricul Eusebiu din Cezareea) sau 630 î.C. (după Skymnos), ca port la Marea Neagră şi distrusă prin secolul al VII-lea d.C. de invaziile avaro-slave.În Histria au fost bătute primele monede de pe actualul teritoriu al României, şi anume emisiunea de monedă proprie în jurul anului 480/475 a. Chr.In Histria, merita vizitate cu prisosinta: zidul de apărare, cu turnuri şi bastioane, care închidea de la vest către lacul Sinoe suprafaţa mai mică a oraşului roman târziu de circa 7 ha (cuprinzând fosta acropolă a oraşului grecesc). Acolo pot fi văzute ruinele conservate ale templelor greceşti din zona sacră, străzi pavate şi cartiere de locuinţe sau ateliere, mai ales romane, terme, bazilici civile şi creştine şi, în centrul oraşului, una dintre cele mai mari bazilici creştine din regiune, datând din secolul VI d.C. Cetatea Histria este inclusa in „Rezervaţia Biosferei Delta Dunării”.
(author)
Multumesc tuturor pentru comentarii.
Mi-au placut pentru utilitatea lor, in mod special, mai multe comentarii (vertange 11, zapacita, Daniela, Onet Ciprian), insa pentru ca prezentul concurs nu are ca premiu decat un singur ghid, am ales sa il ofer Danielei.
Va astept pe toti si la alte concursuri care vor avea ca premiu acest ghid, la rubrica „Romania e frumoasa”.
🙂 Multumesc frumos Razvan ! O sa ma ajute, mai ales ca mi-am propus ca pana la anu sa vad toate obiectivele turistice din Romania
Absolut incredibil, superb, senzational. Am fost in locurile de mai sus w/e care s-a incheiat… completely unforgettable. Cetatea Histria, Cetatea Enisala, Cetatea Argamum, Jurilovca, Portita, baie in lacul Razim, baie in mare, plimbare cu barca, bors de peste dimineata/pranz/seara, cel mai instelat cer vazut vreodata de pe plaja,… si cate altele. Daca nu revin in zona Deltei in 2 saptamani voi fi extrem de dezamagit. Deja incepem sa facem planurile pentru urmatoarea plecare…
PS: multumesc mult, Razvan, pentru detalii si sprijin!
(author)
@ Mihai: ma bucur ca ti-am fost de folos; asta este si interesul acestui blog.
De precizat de asemenea ca „highlight-ul” nu a fost Gura Portitei, ci Jurilovca si toate imprejurimile. In timp ce Portita e statiune, Jurilovca este mai salbatica si mult mai putin populata de turisti, ceea ce, pentru mine, e mult mai placut.
(author)
@ Mihai: ce se poate face in Jurilovca? Eu cand am ajuns acolo am intrebat cativa localnici si mi-au spus ca nu prea ai ce face…mancare buna la localnici gasim? recomandari?
Sa stii ca la Gura Portitei se poate sta cu cortul pe plaja (si e loc suficient…) fara niciun cost: cu acces la toalete si dusuri;
Cat despre ce se poate face in Jurilovca, pana iti raspunde Mihai, iti spun spun eu: Capul Dolojman si cetatea antica Argamum (suberb!); cred ca sunt vreo 2-3 km din Jurilovca pana aici (pe malul lacului Razim) si mare parte din el este proaspat asfaltat.
Intr-adevar un articol foarte util, o zona pe care n-o stiam si pe care cu siguranta o voi vizita.
Eu cred ca sunt printre putinii optimisti in viata. Cred cu tarie ca avem o tara frumoasa (pacat ca-i locuita). Avem peisaje mirifice insa slab promovate. Cum sunt cititor nou, iti zic abia acum bravo pentru initiativa de a promova Adevarata Romanie, nu cea terfelita prin programele de stiri.
(author)
@ Victor B: multumesc!
@Razvan, a raspuns foarte la obiect Loredana. Cel mai bun loc de baie e langa Cetatea Argamum, capul Dolojman, in lacul Razim.
Tot aici aveti sanse sa va lipiti de o plimbare cu barca pe lac (si baie in larg), zona e plina de barcagii amabili, care va pot arata zona.
De cazare, recomandam cu caldura Pensiunea Raluca:
http://www.turistinfo.ro/jurilovca/cazare-jurilovca/vila_raluca-c46334.html
Contact: Nicu, 0744.958.502
Daca stati aici, ei va pot pregati, in functie de captura zilei, peste proaspat asa cum va doriti. Noi am mancat bors de peste si peste fiert cu mujdei, excelente ambele, portii pentru supraponderali 🙂
Tot din Jurilovca, din port, se pleaca spre Gura Portitei. Pentru un w/e break, o zi de stat, mancat, imbaiat in Jurilovca + a doua zi plimbare in Gura Portitei, baie in mare + plaja si retur… spuneam ca pentru un w/e break suna mai mult decat satisfacator.
Frumos articolul. Cred ca ai nimerit o perioada mai linistita. Noi am fost tot anul asta, dar in august de sf Maria. Nerecomandat. Ai scris ca e un satuc pescaresc, dar nu am vazut nicio locuinta. Stiu ca locul apartine unei firme.
Pff..recunosc ca nu am auzit de locul acesta,care e superb.Ma uit la poze si nu-mi vine sa cred ca e in Romania 😀 E trecut pe lista.Gata!! La vara aici ma duc :)) Multumim Razvan pt acest blog minunat
Bunaa! Am inteles ca vaporul circula doar lunea , miercurea si vinerea? este adevarat? eu as dori sa plec de la Gura Portitei Duminica si as vrea sa stiu daca este posibil!! multumesc , astept raspuns!!!
Articolul e bun, merci Razvan; fiindca ma aflu zilele astea la portita vreau sa fac un update.
Noi am vrut sa ne simtim ca’n tabara si ne-am cazat la casute; casutele in sine sunt ok, rezonabile pentru pretul platit, in schimb grupurile sanitare lasa mult de dorit. Am gasit niste dusurile cu scurgeri infundate, si cu niste usi care nici macar nu se inchid. In afara de asta, nu exista vase de toaleta, ci doar niste gropi dupa modelul ‘ca la tara’; in afara de asta, se pare ca femeia de servici cam uita sa treaca pe acolo….noroc de baia din restaurant, ca e mai ‘normala’….
In rest, mancarea e buna, servirea e cat se poate de rapida; trebuie sa mai condamn lipsa unui magazin de la care sa pot comanda apa la un pret normal si nu de restaurant.
Aviz amatorilor de pescuit; trebuie sa va duceti absolut tot, aici nu gasiti nimic de vanzare.
mare pacat ca Porita nu mai este ce era odata; un oras de corturi insirate pe 4 km de plaja, cu lume buna si pusa pe distractie. Din auzite un mare nume intrat in puscarie de curand ar fi concesionat spatii la GP (concesionat terenuri in Delta Dunarii, rezervatie a bisferei etc etc)
si a cam facut legea pe acolo; am fost de multe ori la GP si e din ce in ce mai rau; am reintalnit straini acolo care dupa o noapte isi strangeau corturile si plecau; de ce plecati ii intreb; pai cum de ce: sky jeturi si alte prostii galagioase avem si noi, am venit aici pt liniste si salbaticie, pt stuful de pe cherhanale, pt petrecerile lipovenesti. Am mers pe plaja privata din fata casutelor; erau 4 familii la plaja. Dincolo de plaja privata de catre retarzi erau cateva zeci de corturi cu oameni care doreau sa mai guste din farmecul GP de odinioara. Un management idiot ce pot sa mai zic; in zilele de glorie am numarat 450 de corturi insirate pe toata lungimea plajei de a GP. NU erau plaje private, nu erau skyjeturi, nu wind surf sau alte prostii, era un loc de basm. Pacat….
Buna ziua, am fost si ne place 😉
In schimb ma puteti ajuta cu un raspuns la intrebarea: exista camping ptr corturi ? Numai au locuri si- mi doresc din suflet sa ajung in acest WE. La receptie m- i sa spus ca nu exista camping de corturi, pe alte siteuri am gasit ca exista …?!?
Multumesc fain
Bogdan
Se poate sta cu cortul la Gura Portitei cam la 50 m de piscina ca astia s-au gandit ei sa puna un gard.
Am stat la una din casutele de pe plaja, casute cu 2 paturi, dimineata cand m-am trezit pe cearsaf erau dungulite subtiri ed sange si eram plin de muscaturi cred ca pleosnite. La o alta casuta de langa nu s-a intamplat acelasi lucru.
frumos este,dar ca la noi investitii mici tarife mari
Gura Portitei este la intalnirea Marii Negre cu LACUL RAZELM, nu cu Delta Dunarii. Este destul de departe Delta Dunarii.
Buna, foarte frumos articolul!
O alta varianta de a ajunge la Jurilovca in cazul in care ratati drumul din Baia este intersectia 2 Cantoane, este la 5 minute cu masina din Baia pe drumul spre Tulcea. Este o intersectie mare, unul din drumuri duce chiar spre Bucuresti, iar in dreapta este cel care duce spre Jurilovca si sunt si indicatoare vizibile.
Din Jurilovca, pe langa vapoarele Piscicolei care au program fix, cele prezentate de catre tine Razvan, mai sunt si particulari care au atat vaporase cat si barci rapide si pretul este la fel, chiar se poate negocia daca este grup mai mare. Avantajul este ca nu trebuie sa asteptati un program anume si la cerere pot face si plimbari pe lac sau spre Delta.
In plin sezon poate fi destul de dificil sa gasiti cazare la Gura Portitei si o varianta pot fi pensiunile din Jurilovca care pot pune la dispozitie transport propriu spre Gura Portitei. Preturile sunt potrivite si la cerere va pot gati mancare cu specific lipovenesc, bors de peste, saramura etc.
Tot la Gura Portitei exista posibilitatea de a campa la cort. Este o zona din afara ariei amenajate unde se pot pune corturi. Exista toalete si dusuri pe plaja pe care le puteti folosi. In trecut erau gratuite dar cred ca de 1 an au pus taxa insa nu stiu exact cat este.
In fiecare sambata seara la Gura portitei vine ansamblul lipovenesc si fac un spectacol de cantec si dans cu muzica ruseasca in jurul unui foc mare de tabara.
In concluzie, se merita pe deplin sa petreci un sejur la Gura Portitei!
este voie cu caini?