fbpx
excursii-razvan-pascu

Mai fusesem anul trecut in februarie in Mexic, dar nu am reusit sa ajung atunci si la cunoscutul Parc Xcaret. Asadar, cand am aflat ca vasul nostru de croaziera va opri in Cozumel, mi-a fost foarte clar ce vom vizita.

Ce este Xcaret?

Xcaret este un mic paradis tropical, un parc tematic, un mix foarte reusit de gradina zoologica si botanica, plaja, spectacole si activitati care surprind flora, fauna, obiceiurile, vestigiile din peninsula Yukatan, totul situat la aproximativ 10 km de Playa del Carmen, o renumita destinatie de plaja din Mexic. In mod cert, o zi intreaga cu greu iti ajunge pentru a surprinde tot ce are Xcaret de oferit.

.

Numele parcului provine chiar de la regiunea in care acesta este construit. Ni se povestea ca terenul de aici a fost cumparat in 1984 de un grup de antreprenori, printre care si arhitectul Miguel Quintana Pali si era destinat altui proiect. Dupa ce au inceput defrisarile si au constatat ca aici se afla numeroase grote si rauri subterane, s-au schimbat planurile, Quintana gandindu-se imediat la succesul unui parc tematic construit aici, intr-o zona turistica.

In cadrul parcului poti intalni numeroase simboluri si monumente realizate in cinstea mayasilor, tematica nemaintalnita nicaieri in lume, astfel ca Xcaret este un parc de distractii unic. Datorita pozitiei la Marea Caraibilor, acest obiectiv turistic a devenit de-a lungul timpului foarte popular nu numai in randul pasionatilor de natura, arheologie si istorie, cat si al iubitorilor de plaja si activitati tematice, cum ar fi inot cu delfini sau rechini, snorkeling si scufundari, vizitarea unei mlastini cu crocodili ori a unei rezervatii de pisici de mare.

.

Ce poti face la Xcaret?

Inarmati cu harta parcului si cu ghidul alaturi, am incercat si noi pe cat posibil sa exploram toate atractiile importante din parc. Am inceput, desigur, cu “MUST DO-ul”, anume raul subteran pe care am navigat pentru aproximativ 15 minute. Apoi am parcurs la pas parcul. Ne-am plimbat si fotografiat printre pavilioane de flori, fluturi si pasari, acvarii tropicale, zone de interactionat cu delfini, rechini, testoase, pisici de mare. Am vazut flamingo, pume si jaguari. Am admirat satul si vestigiile mayase, am invatat mai multe despre istoria si cultura Mexicului. Am reusit sa vedem chiar si o „hacienda” (ferma) in care e amenajat Muzeul Artelor Populare Mexicane.

.

Langa aceasta ferma era Capela Sf.Francisco de Asis, magazine de suveniruri, dar si restaurante. Din loc in loc aveai un fel de „snack bar-uri”, de unde puteai cumpara diverse gustarele. Daca timpul iti permitea, puteai incerca si restaurantele interesant amenajate din interiorul parcului. Citisem si despre spectacolele traditionale care au loc la Xcaret, asa ca m-am bucurat tare mult ca am putut sa asistam si noi la unul dintre ele. Pe cel mai cunoscut dintre show-uri l-am lasat pe data viitoare. Trebuia sa ne intoarcem pe vas, iar show-ul este seara.

.

Parcul este imens. Se intinde pe 80 de hectare si are peste 50 de activitati pe care le poti explora. Uneori ma simteam usor pierdut chiar si cu harta in mana, dar merita pe deplin o vizita (sau mai multe). Am avut o zi destul de obositoare, plina, dar frumoasa. De-ar fi sa aleg din nou, tot la Xcaret as merge, este un loc potrivit tuturor gusturilor si varstelor.

Am scris impresii si din celelalte insule pe care le-am vizitat in aceasta croaziera. Gasiti articolele aici: Puerto Rico, Insulele Virgine Americane, Bahamas, Jamaica, Insulele Cayman.


Partenerul acestei calatorii in SUA si Caraibe a fost Vodafone.

Folosesc servicii de trafic de date in roaming de la Vodafone de cativa ani, pe abonament, in toata lumea si sunt foarte multumit.

Pentru utilizatorii de cartele Vodafone sau pentru cei care sunt clienti ai altor retele si care calatoresc in SUA si Caraibe si sunt dispusi sa isi cumpere o cartela cu numar nou, Vodafone are 2 extra-optiuni. Acestea sunt de 15 sau 35 de euro. Au valabilitate o luna de zile, ofera 1 GB trafic de date si 100 minute/SMS intr-o luna in tari exotice. Pentru o calatorie in SUA, de exemplu, este suficienta extra-optiunea de 15 euro. Pentru alte tari din Caraibe in care am ajuns eu (ex: Puerto Rico, Jamaica, Mexic) este necesara optiunea de 35 euro pentru aceleasi beneficii.

Ofertele de roaming si mai ales cele de trafic de date in roaming sunt complexe, mai ales pentru tari exotice, si sunt diferentiate pentru persoane fizice/persoane juridice sau cartela/abonament. Mai multe detalii aflati din call-center sau pe www.vodafone.ro/roaming-prepay

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]