fbpx
excursii-razvan-pascu

Articolul de astazi este despre una dintre insulele mele preferate din zona Caraibe – Insulele Virgine Americane. Cu cateva zile in urma va impartaseam cateva impresii si fotografii din Puerto Rico. Puteti citi mai multe aici.

Anul trecut am vizitat Insulele Virgine Britanice, mai exact insula Tortola, si mi-a placut tare mult natura de aici, asa ca abia asteptam sa ma intorc la peisaje asemanatoare. De pe unul din varfurile muntoase din Tortola se vedeau in departare Insulele Virgine Americane si nici nu banuiam atunci ca voi ajunge dupa doar un an si in aceasta tara mica din Caraibe.

.

Ce am facut in Insulele Virgine Americane?

Am ancorat in Charlotte Amalie, cel mai cochet port din zona Caraibe pe care l-am vazut pana acum, capitala si cel mai mare oras din Insulele Virgine Americane.

Cea mai mare parte a grupului nostru a ales o excursie ce a inclus tur panoramic al insulei, oprire la Magen’s Bay, una dintre cele mai frumoase plaje, tipic caraibiana, cu apa in nenumarate nuante de albastru, nisip alb si fin si zeci de palmieri de toate formele, marimile si dimensiunile, precum si timp liber la cumparaturi.

.

Charlotte Amalie are si cladiri de importanta istorica, cum ar fi cea mai veche sinagoga din emisfera vestica si cea mai veche biserica luterana, Biserica Luterana Frederick. Castelul lui Barba Neagra este una dintre cele mai vizitate atractii din oras, iar “statuile” cu pirati amplasate pe intreaga insulita i-au cucerit numaidecat pe cei mici.

Scurt istoric al Insulelor Virgine Americane

Charlotte Amalie are cea mai mare colectie de cladiri coloniale din Caraibe, iar prin tot orasul vei putea surprinde atat influente americane ori afro-caraibiene, cat si daneze, Insulele Virgine Americane apartinand Danemarcei incepand cu 1754, iar in 1917 au fost cumparate de catre americani cu 25 milioane de dolari. In 1927 locuitorii (aproximativ 100.000) au primit si pasaport american, dar nu si drept de vot pentru presedintele SUA. In prezent, Insulele Virgine Americane sunt in totalitate dependente de SUA, cu ajutorul careia nivelul de trai se si mentine foarte ridicat.

.

Charlotte Amalie – capitala duty free a lumii

Turismul este principala industrie si sursa de venit a insulei, insa capitala Charlotte Amalie este deseori numita si „capitala duty free a lumii” datorita politicilor sale de preturi. Pentru amatorii de bijuterii si parfumerii, Charlotte Amalie este un mic paradis. Centrul orasului se intinde de-a lungul unei strazi intesate de magazine pe 2 km, iar mare parte din zona rezidentiala este catarata pe dealuri, Charlotte Amalie fiind de fapt un orasel „ghemuit” intre munte si mare.

.

Partenerul acestei calatorii in SUA si Caraibe a fost Vodafone.

Folosesc servicii de trafic de date in roaming de la Vodafone de cativa ani, pe abonament, in toata lumea si sunt foarte multumit.

Pentru utilizatorii de cartele Vodafone sau pentru cei care sunt clienti ai altor retele si care calatoresc in SUA si Caraibe si sunt dispusi sa isi cumpere o cartela cu numar nou, Vodafone are 2 extra-optiuni de 15 sau 35 de euro, valabile o luna de zile, care ofera 1 GB trafic de date si 100 minute/SMS intr-o luna in tari exotice. Pentru o calatorie in SUA, de exemplu, este suficienta extra-optiunea de 15 euro, iar pentru alte tari din Caraibe in care am ajuns eu (ex: Puerto Rico, Jamaica, Mexic) este necesara optiunea de 35 euro pentru aceleasi beneficii.

Ofertele de roaming si mai ales cele de trafic de date in roaming sunt complexe, mai ales pentru tari exotice, si sunt diferentiate pentru persoane fizice/persoane juridice sau cartela/abonament. Mai multe detalii aflati din call-center sau pe www.vodafone.ro/roaming-prepay

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]