fbpx
excursii-razvan-pascu

Astazi public a doua (si ultima) parte din discutia pe care am avut-o cu Raed Arafat (citeste prima parte a interviului aici). Dupa cum am vazraed5ut si din comentariile de ieri, foarte multa lume il apreciaza pe medicul Arafat care a adunat un nucleu de oameni de nota 10 si a lansat si adus SMURD-ul la nivelul la care se afla acum. Probabil ca este una dintre putinele institutii de stat in care oamenii au incredere; iar totul se datoreaza in special lui Raed Arafat. Cred ca as fi si in asentimentul vostru daca as multumi SMURD-ului pentru munca depusa. Si va reamintesc ca noi putem sa ii ajutam macar prin completarea unei simple hartii, prin care sa donam catre ei cei 2% din impozitele platite. Nu ne costa nimic! Detalii aici si la Fundatia pentru SMURD.

Enjoy!

Razvan Pascu: Imi spuneati de piedici care v-au fost puse. De ce? Pentru ca oamenii nu intelegeau?
Raed Arafat: Piedici erau din cauza mentalitatii, dar nu neaparat pentru ca nu intelegeau. Unii au inteles foarte bine ceea ce se va intampla. Nu intotdeauna piedicile se pun pentru ca nu se intelege. Uneori  se intelege foarte bine si se stie ca lezeaza anumite situatii si interese. Normal ca aparitia unui sistem modern poate leza anumite interese care nu erau neaparat in favoarea pacientului.

Razvan Pascu: In momentul acesta se poate pune problema desfiintarii Ambulantei?
Raed Arafat: Niciodata nu s-a pus o astfel de problema, numai ca a fost folosit foarte mult acest argument impotriva dezvoltarii SMURD-ului de catre anumite grupuri, ca “vedeti ca asta o va desfiinteze, o sa va distruga”. S-a folosit aceasta sintagma, chiar daca SMURD-ul nu are cum sa inlocuiasca Ambulanta. In primul rand sunt activitati ale Ambulantei pe care SMURD-ul nu le face deloc si sunt  activitati ale SMURD-ului pe care Ambulanta nu le face. Sunt servicii complementare, nu sunt servicii egale. Competentele sunt diferite, modul de interventie, domeniile de interventie sunt diferite. Ambulanta face foarte mult consultatii, transport, diferite tipuri de cazuri la care SMURD-ul nu se deplaseaza. SMURD-ul intervine in cazuri de calamitati, de dezastre, de accidente colective. Fara el ai simti lipsa unui sistem de interventie complex. Aceste lucruri s-au observat in ultima perioada. La accidentul de la Petrila, la diferite accidente care au fost, in diferite situatii in care s-au mobilizat echipamente si resurse pe care altfel nu le aveai si pe care le regasesti acum in structura SMURD. Plus combinarea cu partea de descarcerare a SMURD-ului, partea propriu-zisa de salvare, nu partea medicala de salvare. Partea de operatiuni de salvare, descarcerare, aviatie, tot – astea toate sunt structuri care cu SMURD-ul au reusit sa aduca asistenta de urgenta, complementar serviciului de Ambulanta, la un nivel mult mai ridicat.

Razvan Pascu: Am vazut ca SMURD-ul s-a extins destul de mult acum…
Raed Arafat: Da, si ne vom extinde conform programului de guvernare si conform normalului. Nu poti sa ai o jumatate de tara intr-un fel si o jumatate in alt fel. Noi acum extindem sistemul sa fie aproape standard si identic in toata tara. Numai in urmatoarele doua luni vom mai avea inca 8 judete in care va porni SMURD-ul. Singura diferenta este ca nu putem avea peste tot echipaje de terapie intensiva mobile din lipsa de medici. Asta inseamna ca vom avea peste tot echipaje de prim ajutor si acolo unde putem deschidem si echipaje de terapie intensiva.

Razvan Pascu: Asta inseamna fonduri…

Raed Arafat: Indiferent, noi trebuie sa dezvoltam sistemul de urgenta si sunt doua modalitati. Fie dezvoltam pe structura sistemului de Ambulanta, ceea ce inseamna ca serviciul de ambulanta trebuie expansionat si costurile sunt mult mai mari decat daca as face asta pe structura Pompierilor. De ce? Pentru ca pe structura Pompierilor as avea un pompier care este polivalent, este si pompier, dar si paramedic, ceea ce inseamna ca il pot folosi la mai multe lucruri. Si pe structura Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta intr-o unitate de pompieri, paramedicul de pe masina SMURD-ului va putea fi folosit si ca pompier in alta situatie. La Ambulanta, daca angajez personal suplimentar, asta va fi pentru toata viata. Nu are alte activitati pe care le desfasoara. Luam exemplul Bucuresti:  pana in 15 mai 2008, Pompierii Bucuresti aveau un anumit numar de interventii, 18-20 de interventii/24 ore, interventii majore. De cand a pornit SMURD-ul, au sarit de 200 de interventii. Este o eficientizare a unei structuri, fara costuri exorbitante. Daca ar fi sa iau de la 18 interventii si sa le multiplic pana la 200 costurile, va dati seama ce ar insemna asta? Da, sunt costuri suplimentare: combustibil (pe care il preia Ministerul de Interne), materiale (pe care le preia sistemul sanitar), dar totusi am crescut de la 18 la 200 de interventii.

Razvan Pascu: Si pe oameni cine ii plateste?

Raed Arafat: Oamenii oricum erau angajati ca pompieri, noi doar i-am instruit in sistemul de paramedici. Au capatat o competenta in plus. Ei chiar daca sunt pe masina de incendiu, sunt foatre utili pentru ca si pe masina de incendiu am pus echipamente de prim ajutor si pot acorda primul ajutor. E un model care exista in foarte multe tari din lume. Exista in Franta, in Germania, in SUA, in Canada, in Finlanda, inclusiv in tarile din Orientul Mijlociu, in Iordania spre exemplu, unde combinatia activitatii de pompier cu activitatea de personal paramedical si de personal de asistenta medicala de urgenta si prim ajutor este ceva standard. Si noua ne-a trebuit aici mai mult timp pentru ca a trebuit sa schimbam mentalitatea oamenilor, pentru ca toata lumea spunea “Ce sa caute pompierul?” Si nimeni nu intelegea ca pompierul daca il instruiesti poate sa faca mult mai multe decat doar sa stea sa astepte sa iasa la un incendiu sau la un accident, poate sa fie folosit eficient sa salveze vieti si in alte situatii, fara sa triplezi sau sa cvadruplezi costurile.

Publicitate

Serve

Razvan Pascu: Cui doriti sa multumiti pentru sprijin?

Raed Arafat: Multora, daca stam sa enumaram, nu i-am termina. 🙂 De la colegi care au ajutat, la oameni care au inteles. Dar eu spun totusi ca au fost oameni care au avut viziunea de a accepta. Prof  Mircea Chiorean, seful de la terapie intensiva de la Mures, care a acceptat sa sprijine acest sistem de la inceput si care a suportat multe lovituri in cap, pentru ca l-a sprijinit in prima faza. Colonelul Nicu Liviu de la Mures care a acceptat sa adopte SMURD chiar fara sa fie act legislativ in acest sens (si va dati seama ce greu era sa faci asta intr-o unitate militara, sa faci ceva neprevazut in lege), generalului Craciun Ionel, care era seful structurii de Pompieri pe toata tara si care a dat acordul. Pot sa multumesc foarte mult si celor care au sprijinit la nivel guvernametal. Am avut oameni care au sprijinit la nivelul fiecarui Guvern. Poti sa o iei asa: noi nu am avut guverne impotriva si guverne "pentru", am avut oameni impotriva si oameni "pentru". Am avut oameni care au sprijinit, in anul ’93, spre exemplu, am avut noroc cu prof Oproiu, care era atunci secretar de stat in Ministerul Sanatatii si care ne-a sprijinit cu aducerea cladirii, cu tot ce am facut. La nivelul Ministerului de Interne, mai multi ministrii au sprijinit. Dar pot sa mentionez inclusiv Ioan Rus si secretarul de stat Toma Zaharia, fara ei nu am fi rezolvat in primul rand partea de aviatie a SMURD-ului si nu am fi evoluat la nivelul la care suntem acum, pentru ca au impins lucrurile. Sau fostul ministru de interne Dudu Ionescu. La nivelul Ministerului Sanatatii iarasi, am avut pe Haidu Gabor. Trebuie recunoscut si rolul fostului ministru al sanatatii Eugen Nicolaescu, pentru ca intr-adevar in sistemul de urgenta a avut o viziune si a sprijinit atat SMURD-ul cat si sistemul de Ambulanta si unitatile de primiri urgente. Si actualul ministru pentru ca lucrurile astea continua. Si se dovedeste ca daca este o chestie care functioneaza bine, continua. Daca actualul ministru nu vroia, putea sa blocheze foarte mult lucrurile, si totusi evoluam. Si astea sunt doar exemple ce v-am dat. Trebuie sa mentionam si autoritatile locale, de diferite culori politice. Dar poate ca un aspect care trebuie subliniat este mass media, care a avut un rol extrem de important si populatia, pentru ca oamenii intr-adevar au sprijinit. Daca ne uitam, numai in ’97-’98, faptul ca am reusit in Mures, sa colectam prin cheta publica 183000 marci adica 100000 de dolari in doar trei luni si sa cumparam prima masina nou-nouta de reanimare adevarata SMURD-ului, si asta numai mergand de la casa la casa si colectand bani in strada, si numai prin voluntari si elevi de la scoli, asta zice foarte mult.

Razvan Pascu: Si daca nu era Raed Arafat?
Raed Arafat: Bine, iti trebuie un catalizator. Nu era numai doctorul Raed Arafat, mai erau cu mine inca cativa colegi care daca nu erau cu mine tot timpul la inceput si nu lucrau ca voluntar (unii dintre ei inca mai sunt cu noi si lucreaza in structura SMURD-ului, medici, asistente, poate si pompieri) poate nu eram acum unde suntem. Putea doctorul Arafat sa porneasca totul, dar nu putea sa duca mai departe singur, asta este cert. Trebuia sa vina si altii.

Razvan Pascu: Ma gandeam ca se pregatesc investitii majore in turism si contracte cu tour-operatori straini. Sunt interesat cum vedeti dvs. evolutia serviciilor medicale pentru turistii straini?

Raed Arafat: Turismul este foarte important pentru Romania, iar turismul pentru turistii straini, intotdeauna naste o intrebare: Ce se intampla cu ranitii? Care este nivelul sistemului de urgenta, cum functioneaza? Dezvoltarea sistemului de urgenta este o premisa de a incuraja turismul intr-o tara. Si de a atrage turisti de un anumit nivel. Pentru ca pe turistii tineri, care vin cu rucsacul in spate nu-i intereseaza, vin. Turistii care vin cu mai multe fonduri de cheltuit, de regula firmele care ii aduc sunt interesate de aceste aspecte. Si atunci, daca vrei sa aduci turisti straini, de un anumit nivel, trebuie sa ii asiguri ca ai si serviciile de urgenta si tot ce le trebuie.

Razvan Pascu: Cum este o zi din viata dvs.?
Raed Arafat: Ca astazi, de dimineata pana seara. Este o zi  plina. Cand sunt la minister este plina de sedinte, dar si de raed4activitati paralele de a rezolva diverse lucruri pentru unii si pentru altii, lucru care nu este normal pentru sistemul nostru, sa stai sa rezolvi pentru unii si pentru altii problemele lor.

Razvan Pascu: Adica oamenilor le este frica sa ia decizii?
Raed Arafat: Nu neaparat. Inca sistemul nu functioneaza atat de bine incat sa functioneze singur fara sa mai ajunga la decizii la nivel de sus. Si asa se ajunge la discutii pentru cazuri care trebuie transferate intre spitale, internate si care nu sunt preluate si asa mai departe.

Razvan Pascu: Dar dvs delegati munca?
Raed Arafat: Da, ce se poate delega. Si acesta este un alt aspect, pentru ca daca ma suna pe mine nu se rezolva asa cum se rezolva daca suna pe altcineva. Si aici poti delega multe aspecte, dar sunt si aspecte pe care daca nu le rezolvi cu mana ta, nu le rezolvi deloc, nici daca le delegi. Si asta este iarasi o anomalie a sistemului.

Razvan Pascu: De cand v-am cunoscut prima data acum peste 2 ani, de fiecare data cand va intalnesc telefonul va suna continuu. Bateria la telefon la cat timp o schimbati? 🙂

Raed Arafat: 🙂 Am un telefon foarte bun, dar uneori il mai incarc o data in timpul zilei. 🙂

Razvan Pascu: Ce faceti in timpul liber?
Raed Arafat: Garda. Este altceva cand faci din munca ta un hobby. Atunci nu mai e o problema. 🙂

Razvan Pascu: Daca ati avea 1 milion de euro, ce ati face cu ei?
Raed Arafat: Tot ceva pentru sistemul de urgenta, cred. Mai pastrez ceva, un pic asa.  🙂

Razvan Pascu: Un spital privat? Nu v-a tentat niciodata?
Raed Arafat: Nu, pentru ca urgenta nu poate sa fie o practica corecta intr-un sistem privat. Daca sistemul privat este unul comercial.

Razvan Pascu: Dar ati vazut ca au aparut o multime de firme private…

Raed Arafat: Nu comentez aici, pentru ca am intra intr-o discutie pe care nu am termina-o nici maine. Ca si concept, urgenta este o medicina sociala, pentru toata lumea. Nu exista medicina de urgenta pentru cei care platesc si pentru cei care nu platesc. In momentul in care o tara face asa ceva, tara respectiva a facut o greseala majora in sistemul sanitar. Sistemul de urgenta este un sistem egal pentru toti.

Razvan Pascu: Din ce ati vazut pana acum, ce tara va place cel mai mult?
Raed Arafat: Nu este o tara perfecta, dar ca si organizare de sistem de urgenta, poate in proportie de 70-80% ca in Franta, cu mici modificari adaptate si de la alte tari: englezi, americani, nemti, ca sa ajungi sa ai sistemul intr-adevar cat mai aprope de perfectiune. Dar sistemul care este poate cel mai complet din punct de vedere al acordarii asistentei de urgenta, la momentul actual si care este cel mai aproape de cetatean, este cel francez.

Razvan Pascu: Concediu va luati? Ati avut vreodata concediu? Asa … sa mergeti la o agentie de turism sa spuneti ca vreti 7 zile all inclusive? 🙂

Raed Arafat: Nu, asa ceva nu. 🙂

Razvan Pascu: V-ati plictisi intr-un astfel de concediu, nu?
Raed Arafat: Cred ca in primele doua zile. 🙂

Razvan Pascu: Si oricum factura la Roaming ar fi prea costisitoare. 🙂

Raed Arafat: Asta asa este. 🙂

Razvan Pascu: Multumesc pentru interviu!

Razvan Pascu

Multumiri pentru fotografii: revista Avantaje

 

28 comentarii

  1. 11.09.2009 la 09:25

    Toata stima pentru Raed Arafat si pentru SMURD

  2. 11.09.2009 la 10:08

    am fost pus in situatia de a apela la serviciile SMURD si au fost ireprosabile. Multumesc !
    si am donat si 2 % din impozite…nu de fiecare data pentru ca mai sunt si altii care merita mai multe finantari

  3. rizica
    11.09.2009 la 11:35

    Tot respectul pt domnul Raed Arafat.Avem nevoie de astfel de oameni in Romania, si- de ce nu- chiar noi romanii ar trebui sa invatam de la strainii care ne arata ca SE POATE!

  4. Alina Trebcea
    11.09.2009 la 14:05

    oare cati dintre noi am putea sa spunem ca in timpul liber preferam sa mergem sa facem de Garda?! Tot respecvtul

  5. Vlad
    11.09.2009 la 15:53

    Am toata aprecierea si stima pentru acest MARE Domn, Raed Arafat dar si pentru membrii SMURD, medici, pompieri sau personal aviatic, care sunt, de altfel, familia acestuia. Urmaresc cu sufletul la gura, intrega activitate a dansului, de ani de zile si pe zi ce trece ma minunez mai mult si mai mult de faptul ca a ales sa lupte si sa profeseze in Romania, pentru noi toti. Probabil si-a dat seama ca aici, mai mult decat in alta parte, este nevoie de implicare, intr-un sistem medical rudimentar. „Mai este mult pana departe” dar privind in urma, progresele se vad.

    Cu inca alte cateva persoane de calibrul dumnealui, ratacite prin Romanie, imediat dupa revolutie, pozitia noastra la „masa europei” ar fi fost cu totul alta, astazi …

    Mult succes in activitate si … sanatate maxima !

  6. marina
    12.09.2009 la 15:40

    LaTg. Mures numele lui Raed Arafat se confunda cu SMURD-ul: „Vine Arafatul…” zic batranii. Eu am auzit prima oara de medicul Raed Arafat cand am venit in acest oras sa dau admitere la medicina. Nu mai fusesem in Tg. Mures decat o data si atunci pentru 3-4 zile. Gazda mea mi-a vorbit cu mult patos despre ceea ce inseamna SMURD. Era primul oras din tara care beneficia de acest serviciu…era prin 1998…Un an mai tarziu am cunoscut un om si un medic cu acest nume. Ne duceam cu randul in garda…era o rusine sa fii student si sa nu te duci macar de cateva ori in garda la SMURD. Mi-am dat seama ca medicina de urgenta nu e pentru mine…prea multa adrenalina…dar ceea ce am invatat de la doctorul Arafat si de la ceilalti medici din acest serviciu in primii ani de studentie si, mai tarziu, la cursurile din anul V, va ramane pentru mine ABC-ul meseriei pe care mi-am ales-o. Am citit cu emotie aceste articole si te felicit Razvan ca ai ales sa publici acest interviu pe blog.

  7. larisa
    14.09.2009 la 20:01

    uite o persoana care nu gandeste comercial si nici in propriul avantaj…………totul consta (din spusele dumnealui) in a face ceva in folosul oamenilor care se afla in necesitatea unui sprijin medical.ceea ce apreciez foarte mult si mi au ramas intiparite in minte sunt spusele sale despre un posibil spital privat ,care in opinia domniei sale ar fi imposibil,pentru ca nu ar atinge standardul sau si anume :egalitatea oamenilor in fata serviciului medical(indiferent de statutul social si de banii fiecaruia…oricine ar trebui sa beneficieze de un serviciu de urgenta in egala masura)

  8. Marius
    20.09.2009 la 16:45

    Ma poate ajuta cineva cu o informatie:

    Cum se poate solicita ajutorul de urgenta al unui serviciu de ambulanta aeriana, pentru un transport de urgenta, la cerere, din Brasov catre Spitalul de Urgenta Floreasca Bucuresti (Unitatea de primiri Urgente SMURD) ?

    Ce servicii de ambulanta aeriana exista in Romania, care sa poata da curs unei asemenea solicitari, chiar si contra-cost daca este nevoie ?

    Am inteles ca o unitate medicala din provincie poate solicita transport si asistenta medicala mai complexa, apeland la un elicopter, un functie de niste coduri de urgenta, specifice UPU. In acest caz costul serviciului de transport este suportat de Casa de Asigurari de Sanatate.

    Pe mine, in schimb, ma intereseaza solicitarea in particular a acestui serviciu de urgenta, pentru a putea ajunge la UPU Floreasca in Bucuresti, in cazul unei necesitati, dar care sa nu fie o urgenta de grad 0 (cod rosu).

    Orice informatie imi este de ajutor ! Sanatate !

  9. 04.10.2009 la 20:15

    am cel mai mare respect pentru dvs.mi-ati fost profesor acum 10 ani,sunt pompier de 18 ani si imi desfasor activitatea pe serviciul de descarcerare dar la ora actuala noi[jud. Gorj] nu avem serviciul ZMURD,CE PUTETI FACE PENTRU NOI,DEOARECE VA ASIGUR CA SUNTEM PROFESIONISTI

  10. Delia C
    09.10.2009 la 15:00

    Un om extraordinar , d-nul dr. Arafat! Merita laude si multumiri pentru ceea ce face . Ar trebui toti sa-i urmam exemplul de daruire si implicare si poate se vor schimba lucrurile in tara asta .
    Va multumim domnule dr. Raed Arafat

  11. 12.12.2009 la 19:51

    Toata admiratia si stima pt acest doctor.

    Alah i bariklak!
    Nu este un site, sau un email poate unde putem lua legatura cu dansul sau putem sa-i scriem in caz de vreo problema?

  12. ASISTENT
    15.01.2010 la 01:26

    marius nu-ti doresc sa ai nevoie,dar daca ai avea este necesar sa te adresezi celui mai apropiat UPU.In mod normal seful acestuia are o legatura directa cu unitatea aeriana ,in sensul ca are dreptul de a cere transportul aerian,si nu contracost.Acest transport poate depinde de gravitatea cazului si din pacate chiar de vreme.Nu orice pacient poate fi transportat pe calea aerului.Pacientul trebuie sa fie in primul rind STABIL,iar ALTITUDINEA sa nu-i agraveze starea
    SANATATE MAXIMA

  13. ASISTENT
    15.01.2010 la 01:40

    moneyexpress.money.ro/articles/pdf/13409
    Aici gasesti informatii cred eu destul de OK daca vrei si ai bani…

  14. mirela stavros
    16.03.2010 la 20:07

    …toata stima si respectul fata de domnul raed arafat…am citit cu mare atentie cv-ul dumnealui si este tare impresionant…omul acesta a facut ce nu a facut un roman in tara asta…pacat ca nu mai sunt oameni ca domnul raed arafat…
    …ce este frumos la omul acesta este ca gandeste cu sufletul si asta este cel mai important…oameni ca domnul dr. raed arafat nu se mai nasc nicioata…SA VA DEA DUMNEZEU MULTA SANATATE SI PUTERE DE MUNCA SA !…era superb ca dr.raed arafat sa fie ministru al sanatatii ca ar fi facut asa de multa ordine in spitale si ar fi orpit spaga groasa pe care o cer multi medici pentru a salva o viata…
    VA MULTUMIM DOMNULE DR.RAED ARAFAT!

  15. Acelasi om,mai batrin si mai dedicat muncii.Cei care-l cunosc stiu cit este de serios si de coleg.

  16. […] sursă foto […]

  17. dana popescu
    06.02.2011 la 15:19

    domnule dr va rog sa faceti un control neanuntat la sp sf ioan din bucuresti ca sa vedeti cit va pot pacali cei din upu ca sa le dati autorizatie

  18. 08.03.2011 la 09:07

    Acesta nu este un om, nici macar un sfant, este pur si simplu Frate bun cu Isus Hristos! N-am nici o indoiala. Probabil va si sfarsi prin a fi rastignit, cumva; se afla in locul si timpul potrivit…

  19. tureac gina
    06.06.2011 la 19:50

    Ma numar printre cei care au donat in fiecare an 2% din impozit catre SMURD, ca si multi alti colegi de la locul meu de munca. Ceea ce vreau de fapt sa fac prin intervenita mea este sa multumesc domnului Razvan Pascu pentru interviul realizat, oferindu-ne astfel ocazia sa-l cunoastem mai mult pe domnul Raed Arafat. Am spus „mai mult” in sensul de a sti mai multe amanunte despre viata dumnealui, ceea ce personal mi-a facut o placere deosebita. Dar, fara a citi sau afla mai mutle lucruri , este suficient sa stim ce inseamna SMURD si stim sigur si „ce inseamna” RAED ARAFAT: un om minunat, caruia ii multumim pentru ca a ales sa traiasca in Romania, pentru ceea ce face cu altruism, profesionalism, devotament, iubire. Ii multumim pentru ceea ce face cu atata cinste si pasiune. As dori sa stiu ca are parte numai de bine in tot ceea ce inseamna viata dumnealui.
    Cu deosebit respect,
    gina tureac

  20. […] (foto) […]

  21. […] SMURD-ul este o initiativa a medicului Raed Arafat aparut timid in septembrie 1990. De atunci s-a dezvoltat continuu si a ajuns ca acum sa fie una dintre cele mai respectate institutii ale Romaniei. Mai multe detalii despre SMURD puteti afla in interviul pe care l-am publicat cu doctorul Raed Arafat (aici si aici). […]

  22. cristian
    04.12.2011 la 16:16

    l’;

  23. cristian
    04.12.2011 la 16:25

    Toata stima si respectul, pentru putini oameni de calibrul Domnului doctor,dar as vrea sa stiu de ce la
    Toplita nu se poate deschide,o sectie de Urgente SMURD? AS dori si un raspuns din partea Domnului Dr daca se poate . Mult respect si multe reusite an continuare.

  24. […] Mai tarziu, dupa 2-3 ani, mi-am facut blog si am considerat ca domnul doctor Arafat este un personaj care trebuie neaparat sa aiba un articol pe blogul meu. L-am contactat si l-am rugat sa imi ofere un interviu pentru aceasta rubrica. Nu a stat niciun pic pe ganduri, m-a invitat imediat la biroul sau de la Ministerul Sanatatii, o cladire mare, urata si rece. Am stat vreo 2 ore de vorba, timp in care ii suna telefonul continuu. Isi cerea scuze, insa imi dadeam seama ca erau probleme importante. A fost o placere enorma sa vorbesc din nou cu domnul doctor, sa imi povesteasca despre viata sa in Romania si despre tot binele pe care l-a facut aici. Totul cu multa modestie. Interviul il puteti citi aici si aici. […]

  25. Cristina
    21.02.2012 la 12:32

    Ma inclin in fata domnului Doctor. Merita tot respectul din lume.

  26. Paty
    05.11.2013 la 22:30

    Stimate d-le ministru , va apreciez pentru tot ce ati facut pana acum la noi in tara , dar in calitate de ministru vreau sa mai analizati unele legi. Referitor la bolnavi cu handicap ma refer, as vrea sa va intreb daca ati avea o mana amputata deasupra cotului , cum va descurcati singur, sa va imbracati, sa faceti mancare, sa va faceti tot ce aveti nevoie ? Puteti sa va descurcati singur ?. Am fost la comisie cu mama soacra sa-i fac un dosar de handicap , are mana amputata deasupra cotului, are 82 de ani si a fost incadrata in gr.3 . Are o pensie de 360 lei , si la acest grad i se mai adauga 30 de lei pe luna, oare se poate descurca singura cu acesti bani si cu o singura mana ? . As dori ca guvernanti nostri sa isi imagineze ca o singura zi nu au o mana , cum se vor descurca singuri si cat bani vor cheltui in acea zi? .

  27. clisu liviu
    28.03.2014 la 18:48

    respectele mele ! un om care salveaza vieti trebuie sa fie un exemplu pentru noi

  28. Lucian
    04.02.2015 la 15:00

    Imi cer scuze ca te deranjez…dar am nevoie urgenta de numarul lui raed arafat….tatal meu este internat de 24de ore in spitalul de urgenta nr.1 in craiova si in acest timp i-au facut de o perfuzie cu vitamine…are 3baipasuri puse,are tensiunea mica,are HEMOGLBiNa 4,este anemic,palid,ii este ameteala,are hemoragie interna si doctorii nu au fost capabili sa afle pe unde se pierde sange in organism…baipasurile au fost facut de doctorul vasilesc in policlina monza din municipiul bucuresti…mi s-a spus ca putem sa il mutam la spitalul monza,dar pentru a face acest lucru avem nevoie de aprobarea lui raed arafat ,ca sa putem sa il transferam cu elicopterul….am incercat si am sunat pe un numar de telefon care se presupune ca este al domnului arafat dar a raspuns o femeie (nu ii stiu numele) i -am explicat situatia tatalui meu si mi s-a raspuns astfel: spitalele de stat nu sunt obligate sa va dea sange,este datoria dumneavoastra sa va chemati rudele,prietenii sa doneze sange pentru dumneavoastra daca vreti sa traiti!!!! Acesta a fost raspunsul primit. Am nevoie de ajutorul tau ,daca crezi ca ma poti ajuta,contacteaza-ma la numarul de telefon 0767469695.URGENT!!!!!

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]