excursii-razvan-pascu

Dupa cateva discutii pe mobil, am ajuns in biroul Raed1lui Raed Arafat din cladirea Ministerului Sanatatii intr-o seara pe la ora 6. Raed Arafat, fondatorul SMURD in Romania, este subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii inca din guvernarea trecuta, semn ca oamenii capabili rezista totusi schimbarilor politice. Este un om impunator si cu toate acestea cald, iar firea sa impunatoare lasa usor in urma masivitatea biroului de cel putin 3 metri inaltime. Ii place sa glumeasca, dar este un om ferm, deschis si direct. Timpul sau e calculat la minut, iar jumatate din el este dat peste cap de sedinte neprevazute sau telefoane neasteptate.

L-am cunoscut pe Raed Arafat acum mai bine de 2 ani, iar in restul timpului i-am urmarit activitatea cu ajutorul presei. Este unul dintre putinii oameni din Romania pe care ii apreciez foarte mult si carora le sunt recunoscator pentru ca stiu si simt ca fac ceva pentru noi toti, inclusiv pentru mine. Iar discutia amicala pe care am avut-o, mi-a aratat inca o data ca, desi se spune ca oamenii nu sunt perfecti, unii oameni sunt totusi foarte aproape de ceea ce se numeste Excelenta.

Razvan Pascu: Cine este Raed Arafat?
Raed Arafat: Un nebun care crede in ce face si care si-a facut din munca un stil de viata, care este intr-adevar o nebunie, pentru ca foarte putina lume face din munca un stil de viata.

Razvan Pascu: Stiu ca v-ati nascut la Damasc…
Raed Arafat: Asa este, da.

Razvan Pascu: Ce va mintiti din copilaria dumneavoastra in Damasc?
Raed Arafat: Nu in Damasc. Eu am trait intr-un oras din Cisiordania, in orasul Nablus, care actualmente este in Palestina. Inainte era in zona Teritoriilor Ocupate (cum erau numite). Pana ce am ajuns in Romania, acolo am trait, in Nablus. La Damasc doar m-am nascut si am trait trei zile dupa nastere, asa cel putin mi-a spus mama. In Nablus am facut inclusiv liceul. Ce imi aduc aminte ca am facut si ce imi place foarte mult ca am facut, pe langa, bineinteles familia, prietenii, este si inceputul activitatii de voluntariat in urgenta. La 14 ani mergeam in spital la serviciul de urgenta, la pompieri, tineam chiar cursuri de prim ajutor de baza pentru colegii de clasa.

Razvan Pascu: Stiati din timp ce vreti sa faceti. Erati hotarat de mic.
Raed Arafat: Eram hotarat bine. 🙂

Razvan Pascu: Se face scoala acolo?
Raed Arafat: Da, scoala era foarte buna acolo si trebuia sa iei bacalaureatul, care era stiintific si literar. Eu eram bineinteles la cel stiintific. Si dupa ce terminai bacalaureatul puteai sa aplici la universitati.

Razvan Pascu: In strainatate sau acolo?
Raed Arafat: Si acolo puteai dar nu era facultate de medicina in Teritoriile Ocupate si sa te duci sa inveti medicina in Israel era aproape imposibil, iar in Iordania era imposibil din cauza lipsei de locuri.

Razvan Pascu: In Israel de ce nu?
Raed Arafat: Situatia de atunci nu iti permitea ca cetatean din teritoriile ocupate sa obtii un loc intr-o universitate Israeliana. Putea sa fie ceva extrem de rar sa se intample, eu nu am auzit oricum sa se fi intamplat vreodata.

Razvan Pascu: Probabil ca nici acum nu s-a schimbat situatia, nu?
Raed Arafat: Mmm, da. Sunt unii care pot sa aiba acces printr-o bursa sau ceva, nu stiu, nu pot spune asta. Iar in Iordania locurile erau putine. Plus ca am avut nebunia ca am vrut sa plec, sa vad cum este in alta parte. Si asa am ajuns in Siria, unde am stat foarte putin, si unde mi-a venit acceptul din Romania, si am venit in Romania. Bineinteles, contrar dorintei tatalui meu care nu vroia ca eu sa fac medicina, el vroia ca eu sa fiu inginer. Si eu am venit in ideea ca devin inginer, si cand am ajuns aici am schimbat pe Medicina.

Razvan Pascu: Dar era o traditie in familie?
Raed Arafat: El era inginer. Pe partea mamei mele era traditia de farmacisti si medici. Familia mamei mele era toata de farmacisti si medici.

Razvan Pascu: Si ati ajuns in Romania, pur si simplu dintr-un noroc pentru noi… 🙂
Raed Arafat: Nu stiu pentru cine era norocul. 🙂 Ideea este ca am venit in Romania pentru ca aici am fost acceptat. Nu era o perioada usoara in Romania. Am ajuns chiar in perioada cand incepusera sa faca economie, reduceri la multe lucruri. Taiat de curent noaptea in camin, ulei si zahar la cartela.

Razvan Pascu: A, deci aveti amintiri frumoase din studentie… 🙂
Raed Arafat: Am fost la Pitesti pentru anul pregatitor de limba romana si am slabit in doua luni de zile vreo 16-17 kilograme. Cand m-am intors acasa mama mea nu m-a recunoscut. Nu aveam voie sa cumpar mancare de la alimentara, trebuia numai mancare de la cantina.

Razvan Pascu: Familia dumneavoastra este bogata?
Raed Arafat: Nu, am o familie obisnuita. Da, tatal a fost cineva, a avut bani, dar nu pot  sa zic ca s-a situat printre cei mai bogati, dar nici printre saracii zonei. In limita clasei medii de sus sa zicem.

Publicitate

Serve

Razvan Pascu: Despre studentie ce va amintiti?
Raed Arafat: Ei, multe. Cand am ajuns la Cluj pentru Medicina am fost surprins. Clujul era mult mai relaxat decat Pitesti. De abia atunci mi-am dat seama ca la Pitesti vroia cineva sa obtina o lauda pe spatele studentilor de acolo, ca s-a facut economie mai mare acolo. La Cluj intr-adevar era situatia mai buna. Aveai acces mai usor la anumite lucruri. Catre sfarsitul facultatii, situatia insa s-a inrautatit cu economiile, cu curentul, deci inainte de revolutie. Ce imi amintesc este legat de colegi, de viata de acolo. La Cluj a fost o chestie care era mai ciudata pentru ca nu prea puteai avea usor relatii cu colegii romani. Era totul monitorizat. Strainii erau pusi in grupuri, camine separate. Ce imi aduc aminte este ca la un moment dat am luat chiar la gazda, ceea ce era ilegal, dar am hotarat sa merg la gazda cu doi colegi de la Facultatea de Medicina. Si la mijlocul sesiunii a venit militia si ne-a scos de la gazda si ne-a dus la camin inapoi.

Razvan Pascu: Cum erati dumneavoastra? Ca un soricel de biblioteca care citea mult sau erati mai jovial? 🙂
Raed Arafat: Eram mai mult din acela care citea zilnic. 🙂 Plus ca imi placea foarte mult ca aduceam cartile mele din afara, in engleza, ultimele pe fiecare chestie. Am avut probleme din cauza asta. Am avut profesori cu care am lucrat foarte bine dar si profesori care se suparau ca nu inveti din cursul lui si inveti dintr-o carte anume. Totusi, amintirile sunt foarte placute de la Facultatea de Medicina. In anul trei am inceput sa fiu intr-adevar foarte multumit, pentru ca de atunci am inceput sa lucrez la clinica de chirurgie. Cu prof Kaufmann, care atunci era seful clinicii si care a fost, sa spunem, mentorul meu pe medicina pentru urmatoarea perioada. Tot atunci am fost acceptat intr-o echipa de urgenta care era chemata de acasa cand este o interventie de chirurgie vasculara. Am ajuns sa lucrez cu el mana a treia, mana a doua. Cam asta a fost cea mai frumoasa amintire din facultate.

Razvan Pascu: Deci tot legat de munca….
Raed Arafat: Da, tot legat, pentru ca asa cum am mai spus, pentru mine, medicina nu este neaparat o munca. E o chestie pe care o iubesc si nu pot sa o separ. Nu ma vad nefacand medicina. Nu ma vad stand numai intr-un birou. Si acuma, ca sunt subsecretar de stat, cand ma duc la Mures fac, daca pot, cate o garda, ceva. Imi place sa ma duc sa fac garda si sa lucrez, inclusiv de Revelion, de Craciun si consider ca este foarte important sa nu se piarda legatura cu medicina sub nicio forma. In final, daca pierzi legatura cu medicina, situatia va fi mult mai rea inclusiv pentru functia pe care o am, pentru ca daca aici te rupi de realitate, atunci orice faci este departe de realitate.

Razvan Pascu: De unde nebunia de a face SMURD-ul? A fost o idee, nu? De aici a pornit?
Raed Arafat: Nu e numai o idée, este mai mult o idée combinata cu o convingere totala pentru o chestie ca e bine si important de facut.

Razvan Pascu: Ati vazut-o in strainatate?
Raed Arafat: Primul lucru care m-a atras catre medicina de urgenta a fost un film pe care il vedeam in copilarie, curaed3 paramedici. Si din care nu puteam sa pierd un episod, indiferent ce se intampla. De acolo cred ca a fost imprimata chestia asta cu urgenta. Am mai vazut una alta, dupa care, cand am ajuns sa ma duc la spital cu vecinul nostru care era directorul spitalului celui mai mare din oras, si am intrat in sala de operatie, si am vazut, am ramas fixat clar, de la varsta de 14 ani ca vreau medicina, nu altceva. Pentru mine era o pasiune. Alti colegi mergeau in vacante sa se joace in strada, sa mearga undeva, sa faca altceva, pentru mine vacanta insemna de dimineata pana seara la spital, la 14 ani.

Razvan Pascu: Bun, si in Romania nu aveam medicina de urgenta? Nu era suficient de buna? De ce a trebuit sa mai facem altceva? 🙂
Raed Arafat: Nu, in Romania, ca si in multe tari din fostul bloc de Est, medicina de urgenta era inca destul de raed2rudimentara, am putea spune, in 1989. Nu s-a investit in ea, organizatoric avea probleme majore, si inca mai lucram la acest lucru, chiar si dupa 20 de ani, putea atunci sa o ia in orice directie. Se practica urgenta, la diferite specialitati, dar nu la modul in care se practica in alte tari care deja  dezvoltasera sisteme mai avansate. Prima incercare a fost cu o masina de terapie intensiva care sa plece din spital. O masina cu medic care sa mearga la urgente. La Cluj a esuat modelul.

Razvan Pascu: Dar cum erau ambulantele inainte? Erau doar cu asistenti?
Raed Arafat: Nu, unele ambulante aveau si medici de medicina generala, dar fara pregatire in medicia de urgenta. Dupa care s-a facut partea de spital (sa iesim din spital la urgente) –  asta a fost prima incercare in Mures. Ulterior s-a combinat cu pompierii, nereusindu-se la momentul respectiv sa se colaboreze cu serviciul de ambulanta sau cu alte structuri (s-a incercat inclusiv cu Crucea Rosie, dar nu s-a reusit in ’90). Si atunci am mers pe lucrul cu Pompierii care a devenit o traditie.

Razvan Pascu: Pompierii tineau de Ministerul de Interne, nu?
Raed Arafat: Da, si care erau si sunt structura militara. Dupa care am dezvoltat sistemul si la Oradea,in ’93 si la Sibiu in ’94, tot la insistenta pompierilor. Ei au ajutat foarte mult acest lucru. Si bineinteles s-au gasit colegi medici si asistenti care sa vrea sa se implice in treaba asta.

Razvan Pascu: Si finantare?
Raed Arafat: La inceput totul era prin voluntariat. Inclusiv masina am cumparat-o eu, am primit donatii din afara, pentru echipament. Totul era pe baza de voluntariat. Dupa aceea, in ’93 am creat prima camera de resuscitare dupa un model vestic in spitalul Mures. In ’94 am creat prima unitate de primiri urgente – dupa conceptul modern al medicinei de urgenta, contrar tuturor rezistentelor care au fost si luptei foarte mare care a fost. Incet-incet, in ’97 am reusit sa multiplicam modelul cu camera de resuscitare si cu SMURD la Timisoara si Craiova. La Constanta am reusit sa pornim camera de resuscitare, dar nu SMURD; de abia anul trecut am reusit sa pornim si SMURD-ul.

Citeste continuarea interviului aici.

*Multumiri pentru foto – revista Avantaje

46 comentarii

  1. rizica
    10.09.2009 la 08:32

    Tot respectul pt domnul Raed un astfel de ministru al Sanatatii ne-ar trebui insa, la noi in Romania ministrii sunt alesi pe criterii politice, nu pe competenta.Jos palaria pt dv Domnule Raed Arafat!!!

  2. 10.09.2009 la 08:55

    Din punctul meu de vedere SMURD-ul este un model de urmat atat pt institutiile publice, cat si pentru mediul privat, iar dl Arafat este un model de leader care trebuie studiat si multiplicat.

    Sunt din Oradea, asa ca am avut sansa sa vad de la inceput evolutia SMURD-ului si am fost intotdeauna impresionat si sunt in continuare.

    Locuind pe un bulevard aglomerat cu multe tamponari si accidente grave am vazut de vreo 2 de la balcon interventia SMURD. Se vede profesionalismul, organizare si rutina formata intre colegi din modul in care lucreaza. Nimic nu este la voia intamplari. Ceea ce m-a surprins la inceput, dar acum m-am obisnuit, este ca SMURD-ul ajunge intotdeauna primul la locul accidentului. Si asta o spun dupa ce am vazut acest lucru de extrem de multe ori, atat in Oradea, cat si pe drumurile din Bihor sau din tara. Daca as fi in politie de la un moment dat mi s-ar fi facut rusine. De multe ori cand politia ajunge, victimele sunt deja descarcerate.

    In plus, oamenii care lucreaza la SMURD sunt dupa chipul si asemanarea dl-ui Arafat. Este genul de organizare si leadership pe care imi doresc sa il vad din ce in ce mai des in Romania. SMURD-ul a devenit deja un element stabil si de stabilitate in viata noastra cotidiana. Pentru acest motiv acel 2% din impozit il virez de ani de zile doar catre SMURD si asa se va intampla si in anii urmatori.

    FELICITARI RAZVAN PENTRU INITIATIVA!

  3. Andra
    10.09.2009 la 09:01

    Felicitari pentru intreviu. Raed Arafat este intr-adevar un om special.

  4. Elena
    10.09.2009 la 09:25

    Si eu il stimez foarte mult pe domnul Raed Arafat, daca am avea astfel de oameni hotarati la toate structurile am duce-o foarte bine!

  5. […] care s-au impus prin munca si pasiune. Unul dintre ei este Dr. Raed Arafat. Va inviti sa cititi un interviu cu el pe blog-ul lui Razvan Pascu. Posted in Diverse | Leave a […]

  6. 10.09.2009 la 11:33

    Chapeau bas pentru dr Raed Arafat…

  7. Mara
    10.09.2009 la 12:16

    Daaa…ce sa spun, cu acest post mi-ai mers direct la suflet, ca sa spun asa. Este un om remarcabil, care nu numai ca a facut lucrurile sa se miste in medicina de urgenta, dar prin asta a responsabilizat si medicii si asistentele care s-au implicat. Faptul ca a pornit pe baza de munca voluntara, nu ma face decat sa il aplaud si mai mult.

  8. 10.09.2009 la 12:34

    Numai cuvinte de bine si respect pentru DOMNUL Raed Arafat. Am avut ocazia sa stau de vorba cu dansul de vreo 2 ori, sa-l ascult la o conferinta o data si in continuare cred ca merita numai respect.

    Felicitari pentru interviu si asteptam continuarea.

  9. 10.09.2009 la 12:53

    Am uitat sa-ti zic ca am postat articolul si pe ftw. Cititorii tai il pot vota aici: http://ftw.ro/Altele/Interviu_dr_Raed_Arafat_Despre_Excelenta_1

  10. Alina Trebcea
    10.09.2009 la 15:13

    Adevarul e ca omul acesta este o institutie. A dezvoltat atat de mult SMURD-ul incat parca uneori nu iti vine sa crezi ca este vorba de o institutie de stat

  11. Corina
    10.09.2009 la 15:14

    Foarte tare! Felicitari pe interviu!

  12. larisa
    10.09.2009 la 18:46

    pe mine cel putin m au lasat fara cuvinte raspunsurile atat de sincere ale acestei persoane.Nu stiam mai nimic despre Raed Arafat.Sa iti dedici viata unei idei ,care sa nu constituie un avantaj financiar ,ci doar utila in ajutorul semenilor tai,este pur si simpu un lucru mare ,un lucru demn de admirat.Felicitari pentru interviu !Multumim ca l ai impartasit cu noi !

  13. amarie
    10.09.2009 la 19:55

    Felicitari pentru interviul despre un OM ADEVARAT care starneste admiratia sincera, care poate constitui un model.
    Poate ca Eugenia Voda la emisiunea Profesionistii sa-l intervieveze si sa-l prezinte si pe aceasta cale. Din pacate, televiziunile sunt pline de fite si fotbalisti cu minte de oaie creata, antimodele pentru tineret

  14. Razvan Pascu
    (author)
    10.09.2009 la 22:32

    Multumesc.

  15. Razvan Pascu
    (author)
    10.09.2009 la 22:33

    Multumesc. Si multumesc si pentru aprecieri.

  16. lavinia c
    11.09.2009 la 04:05

    multi ar trebui sa citeasca acest interviu: tineri si batrani. omul este o inspiratie! multumesc!

  17. Flo
    11.09.2009 la 10:40

    Salut,

    Citind interviul, am avut un flash-back. In Oradea, prin anii ’90 circula o vorba: „Daca faci infart, suna la pompieri! Vin mai repede decat salvarea.” (sau cama sa ceva). Tocmai am aflat si de ce: „Dupa care am dezvoltat sistemul si la Oradea,in ‘93 … „.

    F.

  18. Oana
    11.09.2009 la 11:56

    Impresionant acest interviu. Felicitari!!

  19. gabriela
    13.09.2009 la 20:06

    medicii din romania se obisnuiesc greu cu stilul de lucru al medicului raed arafat. ar fi bine daca aceasta acuratete , precizie s-ar aplica si la admiterea in spitale a pacientilor. astfel, nu s-ar mai cheltui atat de mult pt cazuri ce se pot rezolva ambulator. ar ramane bani pt multe lucruri importante….va fi foarte greu…

  20. […] ca n-am sa dau decat un nume, primul care-mi vine in minte. Il apreciez neconditionat pe doctorul Raed Arafat, fondatorul […]

  21. mona
    12.10.2009 la 18:08

    as dori si eu o adresa de mail de serviciu a d-l Arafat( pt ca nu indraznesc sa cer o adresa personala sau un nr de telefon). Vreau sa intru in legatura cu dansul pt ca am o problema. imi puteti scrie adresa pe mail, ca sa nu fie publica..multumesc

  22. Razvan Pascu
    (author)
    13.10.2009 la 18:40

    Cu acest lucru nu te voi putea ajuta.

  23. alexandru
    26.12.2009 la 21:14

    vreau sa fiu voluntar la SMURD. VA ROG AJUTATI-MA! NR. MEU DE TEL. ESTE 0751830649

  24. mariana
    04.01.2010 la 19:53

    Il admir pe Raed Arafat, e o legenda in Tg-Mures…noi toti ne donam 2% din impozit in contul SMURD! Cred ca nu exista familie in orasul nostru care sa nu fi beneficiat de ajutorul prompt si profesionist al organizatiei puse la punct de dansul; in anii ’90 circula singur, cu o masina proprietate personala si salva vieti!si lumea avea mai mare incredere in el decat in serviciul de Salvare; cu toata opozitia medicilor locali.
    Ma bucur ca a castigat stima intregii tari.

  25. vatamanu mia
    10.01.2010 la 23:51

    buna seara.intradevar tot respectul ptr dr raed.dak se poate as dori sa ajut un bun prieten kurd din iraq,este doctor in ultrasonologie.as dori o adresa de mail unde poate lasa un cv sa lua informatii.la timisoara am incercat un mail dar..nimic.ar dori o specializare in romania,sau master dar….mai bine o adresa el poate da detalii.multumesc frumos.

  26. ASISTENT
    15.01.2010 la 01:08

    Sint oradean si lucrez la SMURD ca asistent.Sint mindru de asta si pot spune ca fac ce-mi place si cu cine-mi place
    DR. RAED este un OM si ma bucur ca a ramas in ROMANIA si a creat acest serviciu.L-am cunoscut si pot spune ca desi au trecut ani buni de atunci nu s-a schimbat deloc:traieste tot pentru oameni si n-a uitat sa faca chiar garzi cind are ocazia

  27. ASISTENT
    15.01.2010 la 01:10

    incearca la cel mai apropiat centru SMURD sau adreseaza-te conducerii celui mai apropiat UPU.
    De unde esti si citi ani ai?

  28. ionut
    22.01.2010 la 21:52

    Sint asistent medical,lucrez inSAJ -MM si as vrea sa urmez cursurile SMURD de la TG-MURES pt a lucra in cadrul SMURD -MM.Cui trebuie sa ma adresez pt. informatii?

  29. angela
    03.02.2010 la 12:49

    cum pot sa trimit domnului doctor citeva intrebari pentru a ma lamuri asupra unei probleme grave pe care o am.

  30. Lorram
    23.02.2010 la 08:28

    Buna ziua!Lucrez pe Ambulanta,de cativa ani,am vechime,putin,in spate(10ani),sunt din Timis,am o nelamurire,motivul pentru care va deranjez!Spuneti-mi,va rog,d-l Arafat a dispus clasificarea,pe grade,al asistentilor medicali,pe criteriul,ultimul venit,cel mai sus ajuns(mai ales iesit de pe bancile scolarizarii).Multumesc anticipat,va rog,insistent, sa-mi raspundeti!

  31. rarinca lenuta
    24.03.2010 la 17:44

    buna ziua!eu sunt insotitor la copilul meu care are un handicap grav, si a trebuit sa platesc dintr-un salariu de insotitor referatele pt comisie cu o suma de 50 RON,doua referate(100 ron).de ce?
    am inteles ca numai in vrancea se percepe acesta taxa.de ce?
    eu sunt monoparental pe langa tratamentul baiatului care si pe acesta il platesc de ce a trebui sa platesc si referatele acestea la pshiholog si la N.P.I cu 50 ron fiecare. dupa ce deabia ma descurc cu un asemenea salariu de 500 ron.

  32. 18.08.2010 la 01:23

    Felicitari pentru interviu!

  33. 19.08.2010 la 17:01

    Nu pot sa spun decat DUMNEZEU SA-L BINECUVANTEZE pentru tot ce face.

  34. ALLYNA80
    25.11.2010 la 13:23

    Poate va fi ales Ministrul Sanatatii

  35. 20.12.2010 la 20:51
  36. valentina
    10.04.2011 la 15:05

    nu se poate!!!! deci nu se poate!!!! l-ai cunoscut personal!!! ahhhh, cat te invidiez :))))!…eu nu am avut aceasta sansa…l-am vazut prima data in 1990…si de atunci il admir…si de atunci sunt indragostita de acest „om frumos” :D!…am petrecut mult timp in Ardeal, la Blaj….vacante…concedii…acolo Dr.Raed Arafat este o legenda vie!! Oamenii il adora!! Am auzit nu stiu cate relatari despre cum vin cei de la SMURD in sate din Alba si Mures, in care oamenii nu au prea multe sanse sa fie salvati daca le este rau!!…E un om in fata caruia te poti inclina cu respect!!! Multumesc pentru articol, Razvan :D!

  37. adrian
    29.09.2011 la 08:54

    eu lucrez la ambulanta se 9 ani si sunt satul,as dori sa faca d-nul Arafat cateva controale neanuntate sa vada ce gaseste in randul personalului tesa si sa faca controale in acte sa vada cate nereguli sunt,aici cine se da bine pe langa directoarea medicala lucreaza pe masina de C si se fac f multe favoritisme,imi place ceea ce fac dar cu asa conducere as pleca si maine dar nu imi gasesc in alta parte

  38. […] multe detalii despre SMURD puteti afla in interviul pe care l-am publicat cu doctorul Raed Arafat (aici si […]

  39. GABRIELA
    18.11.2011 la 13:01

    Buna ziua. As dori sa stiu cum se poate face ceva in ajutorul unei colege de servici caruia fica ei in varsa de 19 ani a avut un accident rutier si e in coma de 3 saptamanila Baia Mare.Medicii nu prea fac mare lucru ci doar asteapta.intreb: nu s-ar putea interveni cu un transport ceva (elicopter)de exepmlu sa fie transportata la bucuresti sa o vada niste specialisti?
    Mama ei e distrusa si e pacat de tineretea fetei.Astept raspuns

  40. […] si despre tot binele pe care l-a facut aici. Totul cu multa modestie. Interviul il puteti citi aici si […]

  41. Alexandra
    17.01.2012 la 18:05

    Este intr-adevar un OM care te inspira doar cand vorbeste. Ce norocos esti ca ai avut sansa sa-l cunosti si sa vorbesti cu el. Multumesc pentru articol!

  42. Alexandra
    17.01.2012 la 18:32

    @iulian: dar a oprit el sistemul de ambulanta sa fie dezvoltat? Suntem la peste 20 de ani de la revolutie, cat trebuie sa dureze sa se intaple ceva bun in serviciile pe care le ofera statul? Milenii?

  43. sabou
    26.02.2012 la 21:13

    buna am o problema si as dori si eu adresa de mail a domnuli RAED ARAFAT va multumesc

  44. […] cândva un profesionist de excepție. Un alt exemplu este doctorul de origine palestiniană, dr. Raed Arafat, care povestește cu entuziasm că cea mai frumoasă perioadă din facultate, ca student la […]

  45. Lilia
    29.11.2012 la 10:53

    TOT RESPECTUL FATA DE DOMNUL DR. RAED ARAFAT ESTE UN DOCTOR ADEVARAT DAT NOUA DE LA DUMNEZEU. AS DORI FOARTE MULT SA MA INTALNESC SI SA DISCUT O DATA CU E, SU DACA SE POATE O ADRESA DE E-MAIL. CUM E POSIBIL? VA ROG, MULT SA-MI SPUNETI. EU SUNT MEDIC CHIRURG CU SPECIALITATEA LUATA IN ALTA TARA, SI MA CHINUI DE 4 ANI SA ECHIVALEZ STUDIILE, SI NU POT, NUMAI PIEDICI…AS LUCRA INCLUSIV ACOLO UNDE NU SUNT CHIRURGI, UNDE E LIPSA DE MEDICI, DAR NU MA LASA… STATUL ROMAN…

  46. 06.02.2013 la 13:31

    Un interview excelent! Bravo! si felicitari 🙂

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!