fbpx
excursii-razvan-pascu

Ma gandesc intotdeauna la Tanzania cu mult drag si nostalgie, desi in ultimii ani am ajuns aici chiar si de 2 ori pe an. Merg de fiecare data in fix aceleasi locuri, dar experienta e mereu altfel. Nu m-am plictisit nici dupa 10 ani, ci chiar revin cu la fel de mult entuziasm mereu. E una dintre destinatiile mele de suflet, sunt locuri unice, de-a dreptul fantastice si ma bucur ca am reusit sa conving atat de multi romani sa le descopere. Consider adevarata zicala care spune ca nu iti poti da seama de frumusetea Africii decat dupa ce ai ajuns macar o data acolo, ca sa simti pamantul acela rosu… iar apoi iti vei dori sa te intorci.

Ce feedback am avut pana acum referitor la aceasta excursie?

In ultimii ani am vizitat Tanzania de foarte multe ori, am pierdut sirul grupurilor. Am fost aici inclusiv in plina pandemie si ne-am simtit excelent, am uitat de restrictii si temeri, am stat in natura si ne-am bucurat de animale si experiente minunate. O bucurie pe care cu greu o poti descrie, iar despartirea de hotelul din Zanzibar in ultima zi este de multe ori cu lacrimi in ochi si „regrete”. Foarte multi chiar spun ca a fost vacanta vietii lor. Probabil ca este vacanta pentru care as putea sa va garantez ca va fi unica, memorabila si ca o sa va placa mult.

Mai multe fotografii si impresii de calatorie din aceasta destinatie puteti citi si in acest articol, scris chiar dupa ce m-am intors din Tanzania in decembrie 2019 sau in aceste materiale de la inceputul anului trecut, unde am depanat amintiri din decembrie 2020 – Safari Tanzania, plus Zanzibar.

Despre calatoria in Tanzania si Zanzibar, cu Catalin Maruta, la Pro TV

.

Care va fi programul pe zile? Ce vom face in aceasta excursie?

Ziua 1, 25.11.2022: Bucuresti – Amsterdam – Kilimanjaro – Arusha 

Plecam din Bucuresti la ora 06:00 si ajungem in Amsterdam la ora 08:00. Dupa o escala scurta, pornim spre Tanzania la ora 10:25 si vom ajunge la destinatie la ora locala 20:45. 

La sosirea pe aeroportul Kilimanjaro, vom fi transferati catre orasul Arusha, la hotelul unde vom fi cazati – Four Points by Sheraton Arusha. 

Incepand din aceasta zi, toate mesele sunt incluse (mic dejun, pranz si cina). Bauturile nu sunt incluse in partea de safari, iar la hotelul din Zanzibar bauturile sunt incluse (regimul este all-inclusive). 

Ziua 2, 26.11.2022: Arusha – Lacul Manyara – Ngorongoro 

Dupa micul dejun incepem zilele de safari, in masinile de safari. Vom fi transferati catre Lacul Manyara, unde vom porni in safari prin Parcul National. Aici veti avea ocazia sa admirati o bogata flora si fauna, printre care sute de specii de pasari, hipopotami, elefanti, girafe, dar si o raritate, leii cataratori. Cand am mers in iulie anul trecut, ne-a iesit in cale o mare turma de elefanti. A fost un moment wow, memorabil. 

Pranzul va fi servit la Lake Manyara Serena Lodge, unul dintre cele mai frumoase hoteluri din lantul Serena, cu o piscina de tip infinity si vedere panoramica asupra parcului, iar apoi vom continua calatoria catre Aria de Conservare Ngorongoro.

.

Hotelul la care vom fi cazati in Ngorongoro este construit pe coama vulcanului, la 2300 metri altitudine, oferind o superba priveliste asupra intregului crater. Seara cina este inclusa. 

Daca vremea tine cu noi, a doua zi dimineata vom putea privi rasaritul din pat. Sa vezi cum se ridica soarele din craterul vulcanului este cu siguranta printre imaginile de colectie de care va veti aminti mult timp.

.

Ziua 3, 27.11.2022: Ngorongoro – Serengeti

Astazi, dis-de-dimineata, vom cobori in Craterul Ngorongoro, cea mai mare caldera vulcanica intacta din lume, un crater spectaculos, format prin explozia si prabusirea in interior a vulcanului Ngorongoro acum 2 milioane de ani.

Aici traieste o populatie de aproximativ 25.000 de exemplare din grupul copitatelor mari, dar si cea mai mare densitate de mamifere pradatoare din Africa. Intre acestea se numara rinocerii, hipopotami, zebre, gazele si mai multe subspecii de antilope. Craterul are cea mai densa populatie cunoscuta de lei, alaturi de care puteti vedea leoparzi, elefanti si bivoli. 

.

Dupa pranz vom parasi superba regiune a Craterului Ngorongoro si ne vom indrepta spre Parcul National Serengeti. Vom fi cazati la un alt lodge din lantul Serena, care este localizat chiar in mijlocul parcului national, ceea ce inseamna ca economisiti timp pentru vizitele la animale, fara a fi nevoie sa plecati si mai de dimineata de la hotel. Hotelurile sunt super pozitionate. Seara cina este inclusa, iar pranzul azi este inclus la pachet. 

.

Vizita unui sat de maasai 

In dupa amiaza aceasta vom avea ocazia sa vizitam si un sat de maasai, maasaii fiind unul dintre cele 126 de triburi din Tanzania. Populatia masai este usor de diferentiat gratie portului lor – se imbraca cu o tesatura specifica, in carouri, de obicei de culoare rosie sau albastra, cunoscuta sub numele de shuka si sunt adesea foarte inalti.

Maasaii sunt un popor de pastori nomazi, pe care ii intalnesti preponderent in Tanzania si in Kenya, un trib cu o cultura aparte, ce se pastreaza de sute de ani, devenit mai celebru decat celelalte triburi gratie trilogiei scrise de Corinne Hofmann, “Indragostita de un maasai”. Elvetianca a trait vreme de cativa ani alaturi de un trib de masai in Kenya si si-a expus ulterior in aceste carti viata pe care a dus-o “in tufisuri”, asa cum aminteste ea adesea in paginile scrise. De obicei, mergem aici cu multe jucarii si lucruri pentru copiii din trib. Am scris mai multe despre maasai aici

.

Ziua 4, 28.11.2022: Parcul National Serengeti

Astazi ne vom bucura de o zi intreaga de safari  in Parcul National Serengeti. In limba maasai, Serengeti inseamna campie fara sfarsit, care este probabil cea mai potrivita descriere a acestui platou neted, acoperit de iarba, pe care se gasesc formatiuni stancoase si unde, de obicei, se odihnesc leii, toropiti de soarele amiezii. 

Pranzul il vom avea la pachet si vom manca intr-un spatiu de picnic special amenajat, in parc. Continuam apoi safari-ul in cel mai cunoscut parc national din Tanzania, pana spre seara. Seara cina este inclusa. 

.

Ziua 5, 29.11.2022: Serengeti – Seronera – Zanzibar

Dupa micul dejun, vom fi transferati din Parcul National Serengeti la aerodromul din Seronera. Vom pleca din Tanzania continentala cu avioane charter direct in Zanzibar, castigand practic o zi, care altfel ar fi trebuit sa fie petrecuta pe drumuri pline de gropi si praf timp de 8-9 ore doar pana in Arusha (iar apoi alt avion spre Zanzibar).

La sosirea pe aeroportul din Zanzibar vom fi intampinati de reprezentantul local si vom fi transferati la resortul din estul insulei.

Hotelul la care vom fi cazati este unul dintre cele mai frumoase din Zanzibar, avand un cadru natural deosebit. Arata ca o gradina botanica in toata regula. Tot ce aveti de facut in aceste zile este sa va relaxati si sa va bucurati de peisaje si de regimul all inclusive (inclusiv bauturi).

.

Eu am vazut de-a lungul timpului multe hoteluri in Zanzibar, in diverse zone ale insulei, cu mai multe tipuri de servicii, si de fiecare data ne intoarcem aici pentru ca acesta indeplineste mare parte dintre criteriile pe care le indragesc turistii nostri, de la mancare si varietate, dar si pentru ca plajele sunt superbe si se afla intr-o zona fara alge. In plus, in aceasta parte a insulei apa oceanului se retrage mai mult decat prin alte parti si ofera niste imagini absolut de vis. Uneori apa se retrage la reflux aproape 2 km in larg. Atunci localnicii organizeaza tururi pentru a le arata turistilor stelele si aricii de mare, pestisorul Nemo si locurile care arata spectaculos.

.

Zilele 6 – 9, 30.11 – 03.12.2022: zile libere in Zanzibar

Tot ce aveti de facut in aceste zile este sa va bucurati de soare si plaja. Aveti insa, si diverse variante de excursii optionale daca va doriti sa vedeti mai mult din imprejumiri.

Recomand 2 dintre aceste excursii despre care am scris si aici, si anume:

 Stone Town, capitala Zanzibarului si locul in care s-a nascut Freddie Mercury + un tur la o plantatie de mirodenii + Prison Island si locul in care veti vedea testoase uriase de pana la 196 de ani, celebrele testoase Aldabra, originare din Seychelles

.

 Safari Blue, unde se merge cu barca ca sa vezi peisaje unice, sa faci baie intr-o piscina naturala cu apa limpede, sa ajungi pe un banc de nisip superb, situat in mijlocul Oceanului, apoi pe o insula unde mananci homari si faci plaja si snorkeling.

.

Ambele excursii se pot cumpara de la fata locului cu echivalentul a doar cateva zeci de euro. Nu merita rezervate in avans. Eu o sa fiu acolo si o sa va ajut cu tot ce este nevoie pentru a rezerva excursiile dorite. De asemenea, va voi oferi si alte optiuni, daca doriti sa faceti altceva. De exemplu, sa mergeti la celebrul restaurant The Rock, sa vedeti maimutele cu nas rosu, sa vedeti apusul in partea de nord a insulei, etc. 

Iata aici un articol cu impresii despre vacanta in Zanzibar din 2020, scris de una dintre turistele care au participat in grupul nostru

Ziua de 1 Decembrie o vom petrece impreuna, astfel ca, printre activitatile pe care vi le propun pentru atunci va fi si sa ne imbracam cu totii in ie romaneasca si sa ne intalnim la un cocktail pe plaja, cine doreste. Asa facem de ceva ani incoace si este chiar o experienta faina, care cred ca o sa va placa. Vom discuta mai multe detalii inainte de plecare. 

Zilele 10 – 11, 04 – 05.12.2022: Zanzibar – Amsterdam – Bucuresti

Spre seara, pe 4 Decembrie, vom fi transferati de la resort catre aeroportul din Zanzibar.  Ajungem in Amsterdam pe 05.12.2022, la ora 07:15. Pornim apoi spre Bucuresti la ora 09:25 si ajungem in Romania la 13:10. 

Despre calatoria in Tanzania si Zanzibar, la Neatza cu Razvan si Dani, la Antena 1

.

PRET: 4690 euro/adult & 3190 euro/copil sub 12 ani – Ce include tariful?

Calatoria aleasa este intr-o perioada a anului cand este perfect de mers atat pentru animale, cat si pentru plaja. Plus ca nu este foarte aglomerat cu turisti. Sunt incluse servicii Premium si unele dintre cele mai bune cazari din Tanzania, ca si in anii trecuti, plus detalii de genul „partener local – cea mai mare si serioasa companie de safari din Tanzania, ghizi super pregatiti pe care ii cunosc personal de ani de zile, cazari in mijlocul parcurilor nationale si nu in afara lor, sau asigurare inclusa cu evacuare pe cale aeriana in caz de nevoie, sau obligatie contractuala ca daca o masina de safari se strica sa fie inlocuita in maxim 2 ore indiferent unde ar fi prin parcurile nationale, etc”.

Sunt incluse biletele de avion cu toate taxele (zbor international in Arusha si retur din Zanzibar, plus zborul intern Serengeti-Zanzibar), toate cazarile din program la super hoteluri cu pensiune completa si all-inclusive, transferurile interne, vizitele si tururile precizate in program, taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate si taxele de intrare in parcurile nationale, etc, ghizi locali vorbitori de limba engleza pentru zilele cu activitati, asigurare medicala de calatorie si asigurare storno, toate taxele locale, precum si bacsisurile oferite ghizilor, toate mesele precizate in programul de safari si regim all-inclusive cu bauturi incluse in Zanzibar.

Detalii despre aceasta excursie gasiti si pe site-ul Eturia.

Se poate achita in rate?

Da, se poate plati in mai multe rate, iar pentru a va rezerva locul trebuie sa achitati un avans. Mai multe detalii veti afla fie din informatiile de mai jos, fie contactand pe email agentia Eturia (detalii mai jos). 

Perioada aleasa este: 25.11.2022 – 05.12.2022

Pretul de 4690 euro/persoana este pentru loc in camera dubla, insa daca doriti neaparat sa stati singuri in camera, suplimentul de single este de 500 euro. Tinand cont de calitatea oamenilor care se inscriu in astfel de excursii, din experienta de pana acum va indemn ca daca sunteti single sa nu platiti suplimentul de single, ci sa asteptati sa gasim noi o persoana de acelasi sex cu care sa impartiti camera. Va puteti intoarce si cu prieteni noi.

Aici gasiti toate excursiile din perioada urmatoare insotite de mine, in care mai sunt locuri disponibile.

Daca vrei sa mergi in alta perioada, mai avem o excursie cu acelasi traseu, dar in luna Iunie, detalii aici.

Unde ne cazam?

Arusha – Four Points by Sheraton Arusha 

Ngorongoro – Ngorongoro Serena Lodge 

Serengeti – Serengeti Serena Lodge 

Zanzibar – Neptune Pwani Beach Resort&Spa 

Toate cazarile pe care le aveti in aceasta excursie sunt absolut geniale. Este impresionant sa stai cazat in mijlocul unui parc national si sa iti vina animalele la balcon sau la geam. Credeti-ma, Africa este o experienta unica si toate cazarile in safari vor fi super. O sa va placa!

Viza

Romania este singura tara din Europa care nu are nevoie de viza pentru Tanzania, asa a ramas de pe vremea lui Ceausescu.

Vaccinuri

NU sunt obligatorii pastilele anti-malarie. Va trebuie un spray bun anti-tantari, cu DEET, pe care il puteti cumpara din Romania. Puteti discuta cu medicul vostru daca va recomanda si vaccinul de febra tifoida, eu nu il vad ca absolut necesar, dar fiecare decide pentru el. Nu exista vaccinuri obligatorii. 

Cum va inscrieti?

Pentru inscrieri si orice alte detalii despre aceasta calatorie, va rugam sa folositi adresele de email: alina.costici@eturia.ro (+40752280382), octavian.buzdugan@eturia.ro (+40742180152), ana.gherasim@eturia.ro (+40745526756) sau manuela.lazarescu@eturia.ro (+40748173947). De asemenea, puteti adauga si adresa office@eturia.ro.

Detalii despre aceasta excursie gasiti si pe site-ul Eturia.

Daca vrei sa mergi in alta perioada, mai avem o excursie cu acelasi traseu, dar in luna Iunie, detalii aici.

Iata si alte fotografii cu ceea ce veti vedea in Tanzania si Zanzibar

.

Sursa foto: arhiva personala si Shutterstock

Nu poti merge in aceasta excursie? Lasa-ti adresa de email aici pentru a afla din timp despre urmatoarele Calatorii de Grup!

* indicates required



Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]