excursii-razvan-pascu

Cautand informatii interesante despre stylingul masculin si despre cum se mai poarta barba in diferite tari vizitate de mine, pentru a putea documenta ultimul articol din campania realizata in parteneriat cu Philips, mi-am amintit despre un articol pe care l-am citit in urma cu cateva luni despre un sportiv italian, Gianmarco Tamberi.

Tamberi este un saritor in inaltime, reusind pana acum cateva figuri interesante. Insa reputatia sa ca sportiv este cu mult depasita de reputatia barbii sale, sau mai exact a jumatatii sale de barba.

Da, ati citit bine. Exista un om in lumea asta (probabil ca mai sunt si altii, dar despre el am aflat eu), al carui styling personal include o barba rasa pe jumatate. Nu din greseala, nu doar o chestie de moment, pentru fotografii, ci dureaza deja de cativa ani (din 2011, mai exact).

El isi explica optiunea pentru jumatate de barba spunand ca isi doreste sa intretina lumea, sa creeze rumoare si isi doreste ca aceasta jumatate de barba sa fie ca o semnatura pentru el.

Ca in orice lucru controversat, unii il aduleaza, altii il hulesc. Eu nu vreau sa il judec. Cei de la GQ i-au transmis printr-un articol ca daca isi doreste sa intretina publicul, ar trebui sa invete sa danseze, sa cante sau, si mai bine, sa fie un sportiv excelent, pentru ca asa, cu jumatate de barba, nu reuseste decat sa transmita ca este nehotarat.

In joaca, am dat un search pe Google: ”Gianmarco Tamberi athlete” a avut 8450 rezultate si ”Gianmarco Tamberi beard” a avut 8670 rezultate. Amuzant sau trist, barba lui Tamberi se pare ca este mai celebra decat el.

Mai in gluma, mai in serios, eu i-as recomanda sa aiba mare grija de jumatatea rasa, si mai ales sa aiba grija ce produs foloseste pentru ras, pentru ca ar fi hilar sa apara intr-o zi cu obrazul brazdat de iritatii. Si aici intervine momentul cand voi aminti ca aceasta campanie a fost sustinuta de compania olandeza Philips, care a lansat aparatul de barbierit Shaver S 7000, special creat sa previna iritatiile. Am scris despre el aici.

Pentru ca am ajuns la final de proiect ”Shaving around the world”, as vrea sa va reamintesc cateva trenduri in barbile din lumea intreaga, despre care am scris si eu cateva cuvinte in ultimele 2 luni:

  • Barba soldateilor de teracota de la Xi An si mesajul transmis de stylingul lor – gasiti articolul aici.
  • Barbatul modern din Franta si cum a evoluat moda in functie de conducatori si religie – articolul aici.
  • Barba versus mustata in cultura Amish, despre care am scris aici.
  • Mustata, un brand national in Mexic – articolul aici.
  • Barbile spectaculoase ale Indienilor, despre care am scris aici.
  • Campionatul Mondial dedicat celor mai traznite barbi si mustati din lume, despre care am scris aici.
  • Barba, mai mult decat un simbol religios pentru barbatii din Orientul Mijlociu – articolul aici.

Sursa foto: gq.com –  Jamie McDonald/Getty Images

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!