fbpx
excursii-razvan-pascu

Carnavalul de la VenetiaLuna februarie este cunoscuta de catre cei pasionati de calatorii ca luna carnavalurilor. Peste tot in lume si in special in Europa orasele organizeaza carnavaluri ca sa atraga turisti din intreaga lume. Astazi vom face o plimbare virtuala printre carnavalurile lumii.

Poate cel mai cunoscut in Romania este carnavalul de la Venetia care se desfasoara in fiecare an in laguna italiana. Anul acesta carnavalul a inceput pe 11 februarie si se va desfasura pana pe 21 februarie. In fiecare an in luna februarie Venetia se umple de oameni deghizati cu masti de tot felul. Bucurie, veselie, culoare, muzica, sarbatoare…asta inseamna Carnavalul de la Venetia. Puteti ajunge in aceasta perioada la Venetia, iar o oferta turistica cu 3 nopti de cazare la hotel de 4 stele, mic dejun si transport cu Carpatair incepe de la 257 euro + taxe (oferta aici). Daca vreti imagini si cateva impresii scrise in urma carnavalului de la Venetia de anul trecut puteti sa cititi aici. Iar daca ati ramas acasa, dar vreti sa traiti ziua de 14 februarie sub lozinca lui Casanova „Love is three quarters curiosity”, o puteti face la Hotelul Epoque din Bucuresti, unde celebrul bucatar Guy Martin va asteapta la Bistro Epoque.

Celebrul Carnaval de la Rio incepe anul acesta pe 18 februarie si dureaza pana pe 21 februarie. Carnavalul se organizeaza din anul 1850 si este unul dintre cele mai cunoscute evenimente din intreaga lume.

Carnavalul de la Koln se desfasoara anul acesta in perioada 16-22 februarie. Eu nu am ajuns inca la Koln pana acum, dar este pe lista de prioritati, alaturi de alte orase din Germania. Compania aeriana Germanwings zboara la Koln, iar pretul biletelor pleaca de la 17 euro daca gasesti o oferta cu mult timp inainte.

Trecem din nou oceanul si ajungem in Mexic, unde in perioada 15-21 februarie se va desfasura Carnavalul de la Veracruz si Mazatlan – cateva detalii gasiti aici.

Un alt carnaval cunoscut in Europa se va desfasura in februarie la Nisa. Carnavalul atrage anual un milion de turisti si se desfasoara din anul 1294. Cea mai asteptata parte a acestui carnaval este bataia cu flori care reuneste 20 de care alegorice imbodobite cu flori de toate culorile.

Alte carnavaluri care se vor desfasura in perioada februarie-martie vor fi la Valencia, Dublin, Santa Cruz de Tenerife, Jamaica, Quebec, Limassol, Malaga, dar si in Aruba sau Trinidad & Tobago, ori carnavalul Mardi Gras din Portugalia.

Asa ca daca aveti timp, bani si posibilitatea de a va lua concediu atat de repede atunci va puteti planifica o scurta vacanta la unul din aceste carnavaluri. Iar daca ajungeti la vreunul din ele m-as bucura sa imi trimiteti impresii de calatorie si fotografii.

3 comentarii

  1. Rizica
    14.02.2012 la 10:35

    Carnavalurile sunt motiv de buna-dispozitie, mai ales cel de la Rio..pacat ca este in luna februarie cand nu am concediu…

  2. ixl
    14.02.2012 la 11:24

    si carnavalul de la viareggio este cu traditie.

  3. 14.02.2012 la 22:08

    Frumoase și vesele fotografii, mi-ai făcut poftă să asist la o asemenea petrecere cum e carnavalul, dar pe vremea asta îți trebuie curaj ca să pleci de acasă și noi nu avem…

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]