fbpx
excursii-razvan-pascu

Update 01.02.2022: Toate locurile au fost rezervate. Grupul este sold-out. Va multumim pentru incredere!

Dupa ce am calatorit in Mexic in ultimii 3 ani cu mai multe grupuri de turisti al caror feedback a fost excelent si dupa ce am constatat singur cat de vesel, colorat si divers este Mexicul, o destinatie foarte ofertanta, cu un vibe aparte, cu oameni calzi si primitori si veseli, peisaje incredibil de frumoase, multa istorie si cultura, am decis impreuna cu agentia partenera Eturia sa organizam alte o noua vacanta pe Riviera Maya, la plaja, la un resort de 5 stele all-inclusive din Playa del Carmen, printre cele mai apreciate din zona (unde am fost cu turistii si toamna aceasta).

Despre calatoriile anterioare in Mexic am scris aiciaici si aici. Imi place foarte mult aceasta destinatie. Mi-a depasit cu mult asteptarile si cu cat ma intorc mai des in Mexic parca imi place si mai mult. 

Perioada calatoriei: 1 martie  2022 – 11 martie 2022, 11 zile, 9 nopti de cazare

De asememea, vom avea si un circuit complex in Mexic, cu plecare pe 4 Martie – detalii aici.

Aici gasiti toate excursiile din perioada urmatoare, in care mai sunt locuri disponibile.

Asigurare cu clauza COVID si testare Covid inainte de calatorie

Momentan, Mexic nu solicita testarea COVID inainte de calatorie, insa in eventualitatea in care acesta va fi necesar, avem parteneriate cu clinici medicale unde puteti primi un pret preferential, programare rapida si rezultatul testului inclusiv in limba engleza, daca este nevoie. Detalii la agentia Eturia.

In cazul putin probabil in care rezultatul testului efectuat de turist inainte de plecarea in calatorie este pozitiv, acesta nu va mai putea calatori. Costul calatoriei va fi, insa, rambursat integral de catre compania de asigurari, pe baza asigurarii storno incluse, care include si clauza Covid. Iar pachetul nostru in Mexic include aceasta asigurare storno, dar si asigurare de calatorie cu clauza Covid.

Aici gasiti toate excursiile din perioada urmatoare, in care mai sunt locuri disponibile.

Care va fi programul pe zile? Ce vom face in aceasta excursie?

Ziua 1: Bucuresti – Amsterdam – Cancun – Riviera Maya

Veti pleca din Bucuresti pe 1 Martie cu un zbor KLM spre Cancun, via Amsterdam, la ora 06:00. Ajungeti in Cancun, poarta de intrare in peninsula Yucatan si orasul de unde incepe Riviera Maya, in aceeasi zi, la ora locala 15:10. Veti fi transferati la resortul de 5 stele de pe Riviera Maya, Grand Riviera Princess, unul dintre cele mai bune din zona, unde vom avea regim all inclusive. Eu voi sosi cu un alt grup de turisti 3 zile mai tarziu, pe 4 Martie – detalii aici despre acea calatorie, un circuit complex prin cele mai frumoase orase din Mexic. Pana pe 4 Martie veti fi acompaniati de un alt insotitor din partea Eturia cu care voi face echipa pe aceasta destinatie. 

Ce presupune regimul all inclusive de la Grand Riviera Princess?

Vom avea toate cele 3 mese si bauturile incluse, atat bauturi traditionale, cat si altele internationale, plus gustari intre mese, acces la cele 12 piscine (8 pentru adulti si 4 pentru copii), unele si cu jacuzzi, la oricare dintre cele 12 restaurante a la carte si bufet, 17 baruri, 1 bar deschis non-stop, la fitness, terenuri de sport, posibilitatea de a practica gratuit diverse sporturi nemotorizate, activitati de divertisment atat pe zi, cat si seara etc. Practic, ne putem bucura de regimul all inclusive 24/24 in toate zilele petrecute la resort. Resortul ofera atat camere standard, cat si camere Premium, despre toate acestea puteti afla informatii de la agentie.   

Zilele 2-3: Riviera Maya – Chichen Itza – Riviera Maya

Aceste 2 zile sunt zile libere la resort. 

Resortul ales este renumit pentru gradinile sale tropicale ce marginesc plaja imaculata si in special pentru El Paseo de los Dioses (Calea Zeilor), un nume potrivit pentru aleea marginita de statui ale zeilor Maya, care duce spre plaja. Grand Riviera Princess include 7 restaurante tematice, centru de sporturi nautice, nenumarate facilitati pentru copiii de toate varstele si servicii de calitate pentru intreaga familie.

Pentru cine nu doreste sa ramana la resort, ci prefera sa exploreze imprejurimile, aveti o multime de variante. Puteti face o vizita in orasul Cancun, puteti merge la situl arheologic de la Coba, la pesterile mayase de la Aktun Chen, ori in satul pescaresc din Playa del Carmen. Puteti vizita si tinutul testoaselor din Akumal sau acvariul natural de la Xel Ha, ori puteti face diverse sporturi nautice. Am scris aici un articol detaliat despre ce poti face pe Riviera Maya, poate va inspira. Un insotitor Eturia va fi oricum acolo cu voi. In plus, noi vom fi in permanenta legatura pe WhatsApp si la locatie si o sa va ajut in luarea celei mai bune decizii in ceea ce priveste petrecerea timpului liber.

.

Ziua 4: Riviera Maya – Tulum – Riviera Maya

Astazi am inclus o excursie la Tulum. Aici veti vizita ruinele piramidelor din zona, cel mai cunoscut sit arheologic mayas din Mexic, dupa Chichen Itza si Teotihuacan, situat chiar pe tarm. In continuare va veti relaxa pe idilica plaja Paraiso, pentru ca apoi sa vizitati una dintre cenotele din regiune. Dupa amiaza veti avea timp la dispozitie pentru shopping pe Fifth Avenue, celebra artera comerciala din Playa del Carmen.

Cel mai probabil, in aceasta zi veti fi acompaniati in excursie de celalalt insotitor din partea Eturia. 

Cred ca o sa va placa Tulum. Turistii din grupurile anterioare care au fost aici s-au aratat incantati de ziua petrecuta in aceasta zona. 

Eu voi insoti turistii in excursiile la Chichen Itza. 

Ziua 5: Riviera Maya – Chichen Itza – Riviera Maya

Astazi vom vizita impreuna una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne – piramida de la Chichen Itza. 

Chichen Itza este una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne si, totodata, unul dintre cele mai importante locuri istorice ale umanitatii. Este un loc impresionant. Sunt convins ca o sa va placa. Pentru mine a fost un vis implinit sa vad aceste locuri in urma cu 3 ani. De atunci m-am intors de mai mult de 5 ori aici si de fiecare data m-am simtit oarecum coplesit de maretia acestui loc. Iata mai jos un video filmat aici. 

.

Dupa ce servim masa de pranz intr-un restaurant local, vom continua excursia cu vizita la Ik Kil. 

Am vazut mai multe cenote de-a lungul vremii, insa Ik Kil ramane in topul preferintelor, desi uneori poate fi destul de aglomerata, fiind atat de populara. Peisajul este, insa, unic si sunt aproape sigur ca o sa va placa. Fiind la 26 m sub nivelul solului, aici exista si o scara sculptata ce duce catre o platforma de inot. Apa este foarte limpede si are o nuanta superba de albastru. De jur imprejur atarna vegetatie luxurianta in felurite nuante de verde. O sa puteti face fotografii foarte frumoase. 

.

Zilele 6-9: zilele libere pe Riviera Maya 

Programul este liber in aceste zile si va veti putea relaxa pe deplin pe plaja insorita a resortului. Ori puteti alege una dintre multiplele excursii optionale pe care le puteti face in zona. Noi va vom ajuta cu sfaturi si va vom oferi diverse variante de petrecere a acestor zile.

Principalele recomandari ar fi Xel Ha si parcul Xcaret.

Xel Ha este genul acela de loc in care este aproape imposibil sa te plictisesti. Mai ales daca va plac sporturile de apa, precum snorkeling, ori scufundari, daca vrei sa inotati cu delfini, pisici de mare, foci, sa va dati cu tiroliana pe deasupra apei, sa explorati jungla, sa sariti de pe stanci, sa coborati in cenote utilizand doar o franghie, sa va plimbati printre mangrove si sa inotati in lagune, ori sa incercati sa traversati un pod plutitor. Aici este locul potrivit.

.

Pe de alta parte, parcul tematic Xcaret este un veritabil „must see” in Riviera Maya si unul dintre cele mai populare obiective. Acesta include peste 50 de atractii, intre care acvariul cu recif coraligen, ruine mayase, pavilionul fluturilor, expozitia de pasari tropicale si multe altele. Este fabulos, un parc cum nu ati mai vazut nicaieri in lume, care are inclusiv un spectacol grandios seara. Am fost aici chiar pe 1 Ianuarie anul acesta, dar si acum o luna. Si in Martie vom putea merge impreuna aici.

.

Aici puteti face snorkeling si diving in rauri subterane si cenote, puteti inota alaturi de testoase marine si delfini, urmari show-uri ecvestre, spectacole de dans si nu in ultimul rand, cel mai complex show de divertisment din Mexic – Xcaret Mexico Espectacular.

Despre Xcaret am scris un articol detaliat aici. Merita, o sa va placa! Pot chiar spune ca este un loc fabulos, de unde nu ai vrea sa mai pleci. Nu degeaba a fost votat ani la randul „cel mai bun parc de divertisment din lume”.

Pe 9 martie eu voi pleca mai departe cu grupul ce a ales sa faca circuitul complex in Mexic. Va ramane alaturi de voi celalalt insotitor din partea agentiei. 

Ziua 10: Riviera Maya – Cancun – Amsterdam

Astazi aveti dimineata libera, iar dupa masa de pranz veti fi transferati la aeroport pentru imbarcare in zborul catre casa. Plecarea din Cancun este la ora 17:10. Ajungeti la Amsterdam la ora locala 08:20 (a doua zi) cu un zbor KLM, impreuna cu insotitorul de grup.

Ziua 11: Amsterdam – Bucuresti

Se pleaca din Amsterdam la 09:25 si se va ajunge in Bucuresti dupa pranz, la 13:10.

Mai multe detalii despre aceasta excursie gasiti pe site-ul Eturia.

Despre calatoria in Mexic din 2019 in emisiunea „La Măruță” de pe PRO TV

.

Care este pretul vacantei? Ce este inclus?

Calatoria prezentata mai sus costa 2590 EURO/adult si 2090 EURO/copil sub 12 ani (pat suplimentar) – detalii aici.

Sunt incluse biletele de avion intercontinentale cu toate taxele, toate cazarile din program, toate transferurile cu autocarul, toate tururile, intrarile si vizitele mentionate in program, ghid local vorbitor de limba engleza si limba romana care ne va insoti in permanenta, regimul all-inclusive, asigurare medicala de calatorie si asigurare storno (inclusiv cu clauza Covid), toate taxele locale, etc. La acest pret se pot aplica reduceri daca sunteti sau nu membri ai Eturia Club – client fideli (Silver, Gold sau Platinum).

Unde ne cazam?

Riviera Maya – Grand Riviera Princess 5* all-inclusive

Viza

Romanii NU au nevoie de vize pentru Mexic. Va trebuie pasaport valabil minim 6 luni de zile de la momentul intoarcerii in tara. Nu se accepta pasaport temporar.

Care este rolul meu?

NU sunt ghid de turism si vom avea un ghid local. Eu voi fi insotitor de grup si voi face echipa cu inca o persoana din partea Eturia. Treaba mea va fi sa ma ocup sa fac programul cat mai eficient la fata locului si sa ma asigur ca va fi respectat, sa va ajut cu traducerea si sa ma ocup ca grupul sa fie bine si toata lumea sa fie tratata in mod egal.

Rolul meu este sa promovez calatoriile cu Eturia, destinatia Mexic si aceasta oportunitate de calatorie, dar si sa insotesc grupul.

Cupluri, grupuri sau single?

Evident daca sunteti cuplu sau un grup mai mare nu e nicio problema sa va inscrieti. Nu este nicio problema nici daca sunteti single, insa pretul afisat este pentru un loc in camera dubla. Asadar, daca sunteti single va puteti inscrie si precizati la inscriere fie ca doriti sa achitati suplimentul de single, fie ca sunteti interesati sa gasim partener de camera, ca sa evitati plata suplimentului pentru single. Noi vom face tot posibilul sa gasim o persoana de acelasi sex cu care sa stati in camera in cazul in care va inscrieti single, astfel incat sa nu mai platiti suplimentul daca nu va doriti asta. Cunoscand tipologia oamenilor care participa la astfel de calatorii de grup cu mine, va spun sincer ca nu are rost sa platiti supliment de single, nu merita, mai bine faceti altceva cu banii aceia.

Mai multe detalii despre aceasta excursie gasiti pe site-ul Eturia.

Cum va inscrieti?

Ca sa respectam legea, totul trebuie sa treaca printr-o agentie de turism. Ei trebuie sa se ocupe de facturi, de contractele cu turistii si de partea logistica. Cei de la Eturia si-au dorit sa facem aceste programe impreuna. Ei sunt cei care au gasit partenerii in Mexic. Ei au tinut legatura cu hotelurile de acolo, ei s-au ocupat de contractele cu compania aeriana, ei au platit avansurile si ei sunt cei care au realizat programul. 

Pentru inscrieri si orice alte detalii despre aceasta calatorie, va rugam sa folositi adresele de email: liliana.nistor@eturia.ro (+40740071887), octavian.buzdugan@eturia.ro (+40742180152) sau office@eturia.ro. Puteti adauga si adresa mea in CC: contact [at] razvanpascu.ro.

Iata si alte imagini cu ceea ce vom vedea in Mexic, pe Riviera Maya

.

Nu poti merge in aceasta excursie? Lasa-ti adresa de email aici pentru a afla din timp despre urmatoarele Calatorii de Grup!

* indicates required



Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]