fbpx
excursii-razvan-pascu

Dupa experienta a multe grupuri de turisti cu care am calatorit in Japonia si pentru ca grupurile pe care le am in aceasta primavara sunt deja sold-out de multe luni de zile, am gandit impreuna cu Eturia un nou traseu prin Japonia pentru anul 2018, care se va desfasura in luna Mai.

Acesta face parte dintr-o noua serie de calatorii de grup pe care am lansat-o cu agentia Eturia si care se numeste “Vacante Recomandate de Razvan Pascu”.

Ce sunt “Vacantele Recomandate de Razvan Pascu”?

Exista unele destinatii in care am calatorit cu grupuri de turisti in anii trecuti si unde cererea este mai mare decat oferta, adica mai mult decat ce pot eu sa ofer. Am muncit atat de mult la ele si le-am perfectionat de la un an la altul, am modificat in permanenta programul tinand cont de feedback-urile turistilor din anii trecuti, incat aproape pot sa garantez ca turistii se vor simti bine. Am gasit cei mai buni ghizi locali, cele mai potrivite hoteluri, am optimizat traseele ca sa fie pe gustul turistilor romani si am incercat sa adaugam in permanenta toata priceperea noastra in ale calatoriilor, ca sa scoatem pe piata vacante cu care sa ne mandrim la final.

Dar pentru ca timpul fizic nu imi permite sa calatoresc atat de mult precum este cererea, am lansat acest tip de vacante “Recomandate de Razvan Pascu” in care m-am implicat in conceperea programului si a traseului, dar nu merg ca insotitor de grup. Sunt trasee unice ca si structura de nopti cazare / optimizare / hoteluri / program inclus, pe care Eturia le face doar cu mine. In toate acele locuri eu am calatorit deja, in toate acele hoteluri eu m-am cazat deja si tot ce include programul eu deja am facut. Prin urmare, sunt genul de excursii in care veti merge la sigur. De asemenea, ma implic in training-ul insotitorului de grup, dar ma voi si intalni cu turistii inainte de plecare pentru a le oferi sfaturi despre calatorie si impresiile mele sau ponturi despre cum sa economiseasca bani si ce merita / ce nu merita sa faca.

Excursie in Japonia in luna Mai 2018 – “Recomandata de Razvan Pascu”

Nici nu am promovat pana astazi aceasta excursie in Japonia si avem deja 6 persoane inscrise, dintre cei cu care am mai discutat in ultima vreme si le-am povestit ca vom lansa acest tip de excursii, asa ca daca sunteti interesati sa mergeti ar trebui sa va hotarati rapid. Fiind la final de Mai, cand trece deja nebunia din perioada Sakura –Ciresii Infloriti, partea buna este ca si pretul este unul mai bun pe exact aceleasi servicii pe care le vom avea noi in luna martie/aprilie. Pretul mai bun vine din faptul ca trece perioada super aglomerata de la Sakura (martie-aprilie), dar serviciile sunt aceleasi, la acelasi nivel de calitate. Lucram cu acelasi partener local, sunt aceleasi tipuri de servicii de calitate si ca sa va faceti o idee, partenerul nostru in aceasta calatorie este cea mai puternica agentie de turism din Japonia, asa ca veti fi pe maini bune. Avantajul celor care se inscriu din timp este ca daca platesc suma totala pot beneficia de ceva reduceri, iar cei care aleg sa plateasca in rate au o perioada mai mare pentru a plati transele pentru excursie. Important este sa va ocupati locul.

Detalii veti gasi in cele ce urmeaza.

Care va fi programul pe zile

Ziua 1-2: 30-31 Mai 2018

Veti pleca din Bucuresti pe 30 Mai 2018 cu un zbor KLM spre Amsterdam la ora 07:00, impreuna cu insotitorul de grup din partea Eturia pe care il veti cunoaste si la intalnirea ce o vom organiza in Bucuresti inainte de plecare si la care voi veni si eu. Ajungeti la Amsterdam la ora locala 09:00 si zborul spre Tokyo va fi la 14:40. In Amsterdam puteti iesi pentru 2-3 ore la plimbare prin oras, intrucat aeroportul este foarte aproape de centrul orasului, va voi trimite toate informatiile tuturor participantilor.

Ajungeti a doua zi dimineata la 08:40 la Tokyo si veti fi transferati spre hotel pentru a lasa bagajele. La Tokyo aveti inclus deja un tur de oras si veti vizita cateva dintre cele mai importante obiective turistice ale orasului. De asemenea, veti vizita sanctuarul Meiji, dar veti avea si o plimbare prin zona Omotesando, celebrul cartier cu magazine de lux, sau in zona Harajuku, locul in care se aduna adolescentii japonezi in haine care mai de care mai ciudate, pentru a fi vazuti si fotografiati de turisti. Tot in aceasta zi veti urca si in cladirea guvernului din Tokyo pentru a vedea orasul de sus, dupa care veti fi transferati la hotel.

Ziua 3: 1 Iunie 2018

In aceasta zi, de Ziua Copilului (zi libera in Romania), veti pleca din Tokyo catre Nikko, un orasel ce pare desprins dintr-o alta lume si unde veti vizita cel mai bogat decorat sanctuar al Japoniei, patrimoniu UNESCO, si mausoleul unuia dintre cei mai importanti shoguni ai Japoniei. Apoi veti merge sa vizitati un parc de flori celebru, cel din Ashikaga, unde probabil in acea perioada vor fi flori de glicina (wisteria) – aici veti intelege mai mult despre grija fata de natura a japonezilor. Seara veti ajunge din nou in Tokyo.

Ziua 4: 2 Iunie 2018

Aveti o zi plina in Tokyo. Dupa micul dejun va veti intalni cu ghidul vostru si veti pleca intr-un tur de o zi in care veti avea o croaziera pe raul Sumida, veti vizita cartierul Ginza, veti vizita Palatul Imperial si veti ajunge in cea mai frumoasa si traditionala zona a orasului Tokyo, adica zona Asakusa si templul Senso-ji (cel mai vechi templu budist din Tokyo), cu multe magazine de suveniruri si tarabe stradale, o adevarata incantare pentru ochi si suflet.

Ziua 5: 3 Iunie 2018

Dupa micul dejun veti fi transferati la poalele muntelui Fuji, unde veti merge catre lacul Kawaguchi, veti vizita muzeul Itchiku Kubota ca sa aflati mai multe despre kimonouri si arta vopsirii matasii, veti vizita parcuri cu pagode si centrul de informare turistica de la poalele muntelui Fuji (pentru fotografii cu muntele), iar seara veti fi transferati catre orasul Hakone, unde veti experimenta un hotel-pensiune traditionala, ryokanul, un loc pe cat de simplu, pe atat de scump, in care camerele respecta intru totul design-ul japonez, iar salteaua este direct pe podea. O experienta unica in viata. Eu am incercat deja de 4 ori si as mai incerca de 400 de ori, aproape va pot garanta ca va fi ceva ce o sa va placa foarte mult. In aceasta seara aveti si cina inclusa, va fi o masa in stil japonez, va veti imbraca in haine traditionale, iar cine doreste poate sa incerce apele termale (inclusiv in niste bai comune), dar puteti incerca si karaoke.

Tot astazi veti vedea si cat de bine este dezvoltat turismul in Japonia si cat de dezvoltati sunt din punct de vedere logistic, intrucat la plecarea de dimineata din Tokyo bagajele voastre mari vor pleca separat, direct catre cazarea din ziua urmatoare, la Kyoto. Astfel, va trebui sa va pastrati un bagaj de mana cu lucrurile pentru 2 zile si o noapte (la Hakone).

Ziua 6: 4 Iunie 2018

Dupa micul dejun veti fi transferati pe lacul Ashi, unde veti face o scurta croaziera pe acest lac format de o eruptie vulcanica acum 3000 de ani. Veti face o plimbare cu vaporasul si apoi veti urca cu telecabina pe munte. La pranz veti experimenta din nou tehnologia japoneza si veti merge cu trenul rapid Shinkansen timp de 2 ore catre orasul Kyoto, cel mai frumos si traditional oras din Japonia. Va cazati la hotel si apoi aveti program liber sa explorati seara orasul.

Ziua 7: 5 Iunie 2018

Dupa micul dejun aveti un tur al orasului Kyoto, unde veti vedea gradini, multe temple si veti participa la o ceremonie traditionala de servire a ceaiului. Kyoto o sa va placa foarte mult, este un oras cu o incarcatura istorica si culturala extrem de mare, cu peste 17 situri UNESCO, iar aici veti descoperi Japonia pe care o aveti in imaginatie: gradini spectaculoase, casute ascunse ale poetilor, gheise. Astazi in Kyoto mai sunt circa 200 de gheise. De asemenea, in Kyoto veti vizita si o distilerie de sake si celebrul templu Fushimi Inari, fondat in anul 711.

Ziua 8: 6 Iunie 2018

Ziua 8 este libera in Kyoto, pentru a explora orasul pe cont propriu. Veti putea vizita o padure de bambusi si o padure cu maimute de langa Kyoto. Seara puteti participa la un spectacol traditional la centrul de spectacole din centrul cartierului istoric.

Ziua 9: 7 Iunie 2018

Dupa micul dejun veti pleca din Kyoto catre orasul Nara, vechea capitala a Japoniei medievale. Stiti fotografiile acelea ale prietenilor vostri care au fost in Japonia si care au hranit caprioare? Acolo veti merge, iar in parcul din Nara sunt peste 1500 de caprioare. Tot in Nara vizitati si un templu patrimoniu UNESCO si un alt templu cu mii de felinare de piatra. In Nara aveti pranzul inclus si apoi plecati mai departe cu autocarul 2 ore catre Himeji, un oras care o sa va surprinda. Cazare in Himeji + cina inclusa la hotel.

Ziua 10: 8 Iunie 2018

Dupa micul dejun veti vizita castelul Himeji, un impresionant castel al samurailor, si complexul de gradini japoneze Koko-en (gradina aceasta este super tare, o sa va convingeti), iar apoi urmeaza un transfer de 1,5 ore catre Osaka, unde veti admira orasul de sus, de pe Umeda Sky Building. Osaka este cel mai modern oras pe care il veti vedea in Japonia. Cei mai curajosi dintre voi vor putea gusta preparate din pestele otravitor puffer, sau vor putea incerca tacoyaki sau fudulii de caracatita, toate acestea in cartierul Dotombori, renumit pentru gastronomia sa. Eu aici am mancat si vita KOBE, pe strada, la un pret bun (20 de dolari). Este ultima seara in Japonia si o veti petrece admirand strazile din Osaka, veti vedea nebunia si culoarea de acolo, sunt convins ca o sa va placa, e spectaculos.

Ziua 11: 9 Iunie 2018

La ora 10:25 este zborul spre Amsterdam, unde veti ajunge la 15:30. Zborul spre Bucuresti este la 20:55 si veti ajunge in Bucuresti pe 10 Iunie 2018 la 00:35.

Toate detaliile despre traseu le gasiti aici, pe site-ul Eturia. 

Ce include pretul de 3390 euro?

Calatoria costa 3390 de euro/persoana. Sunt incluse biletele de avion cu toate taxele, toate cazarile din program (inclusiv noaptea la un ryokan cu cina), biletele pentru trenurile de mare viteza, toate transferurile cu autocarul, toate tururile si vizitele mentionate in program, taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate, ghid local vorbitor de limba engleza care va insoteste in permanenta, insotitor de grup din partea agentiei Eturia are o sa va ajute cu traducerile si cu logistica, asigurare medicala de calatorie si asigurare storno, toate taxele locale, unele mese mentionate in program, etc. La acest pret se pot aplica reduceri, in functie de perioada de inscriere si daca sunteti sau nu membri ai Eturia Club (Silver, Gold sau Platinum).

Perioada excursiei este 30 Mai – 9 Iunie 2018

Cu cat va inscrieti mai repede, cu atat aveti niste discounturi suplimentare. La plata integrala veti mai obtine un mic discount. Data trecuta noi am incheiat grupul si toate inscrierile in maxim 3 saptamani de la lansarea programului, deci cred ca si acum ar trebui sa va grabiti cu inscrierea. De asemenea, daca sunteti in clubul Eturia Traveller aveti 2, 3 sau 4% discount. Detalii aici.

Unde va cazati?

Tokyo –  Tokyo Dome 4* superior (Standard Room)

Hakone – Ryokan Yunohana Prince Hotel 4* (Japanese Room)

Himeji – Monterey Himeji 4* (Standard Room)

Kyoto – Daiwa Roynet 4* (Standard Room)

Osaka – Sheraton Myiako Osaka 4* (Standard Room)

Viza

Romanii NU au nevoie de vize pentru Japonia. Va trebuie pasaport valabil minim 6 luni de zile de la momentul intoarcerii in tara. Mai nou, se accepta si pasaport temporar, dar va recomand totusi sa aveti pasaport permanent.

––

Cupluri, grupuri sau single?

Evident daca sunteti cuplu sau un grup mai mare nu e nicio problema sa va inscrieti. Nu este nicio problema nici daca sunteti single, insa pretul afisat de 3390 euro este pentru un loc in camera dubla, deci daca sunteti single va puteti inscrie si precizati la inscriere fie ca doriti sa achitati suplimentul de single de 480 euro/persoana, fie ca sunteti interesati sa gasim partener de camera, ca sa evitati plata suplimentului pentru single. Noi vom face tot posibilul sa gasim o persoana de acelasi sex cu care sa stati in camera in cazul in care va inscrieti single, astfel incat sa nu mai platiti suplimentul daca nu va doriti asta. Cunoscand tipologia oamenilor care participa la astfel de calatorii de grup, va spun sincer ca nu are rost sa platiti supliment de single, nu merita, mai bine faceti altceva cu banii aceia.

Cum va inscrieti?

Ca sa respectam legea, totul trebuie sa treaca printr-o agentie de turism, ei trebuie sa se ocupe de facturi, de contractele cu turistii si de partea logistica. Cei de la Eturia si-au dorit sa gandim, sa promovam si sa lucram la aceste programe impreuna. Ei sunt cei care au gasit partenerii in Japonia, ei au tinut legatura cu hotelurile de acolo, ei s-au ocupat de contractele cu compania aeriana, ei au platit avansurile si ei sunt cei care au realizat programul. Inainte de plecare ne vom intalni cu totii si vom discuta despre orice doriti sa stiti inainte de placare.

Detalii aici, pe site-ul Eturia.

Pentru inscrieri si orice alte detalii despre aceasta calatorie, va rugam sa folositi adresele de email: cristina.moisei@eturia.rosimona.hurjui@eturia.rooffice@eturia.ro

Puteti adauga si adresa mea in CC: contact [at] razvanpascu.ro

* Fotografii: Shutterstock & arhiva personala 

Imagini cu ce veti vizita in Japonia

Nu poti merge in aceasta excursie? Lasa-ti adresa de email aici pentru a afla din timp despre urmatoarele Calatorii de Grup!

* indicates required



Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]