fbpx
excursii-razvan-pascu

Statiunea Covasna 3Orasul Covasna se numara printre acele destinatii turistice cunoscute foarte bine de catre cei care merg la tratamente balneo, in special cei trecuti de a doua varsta.

Pentru tineri este totusi un oras aproape necunoscut, dar pentru ca in ultimii ani au aparut noi investitii in hoteluri, infrastructura si facilitati de distractie, dincolo de celebrele tratamente, mi-am propus sa va scriu cateva informatii despre acest loc cu aer curat si 1000 de izvoare de ape minerale. Cand spui statiunea Covasna te gandesti in special la turismul de sanatate si relaxare, iar aproape jumatate din turistii care ajung anual in judetul Covasna, despre care am mai scris, vin la tratamente sau relaxare in statiunea cu acelasi nume.

Covasna este in primul rand o statiune balneoclimaterica ce dispune de o varietate de surse de ape minerale, de numeroase mofete (emanatii de CO2) si de un cadru natural pitoresc, ideal pentru un sejur de relaxare si refacere. Situata in centrul tarii, la o ora distanta de Brasov si la 3,5 ore de Bucuresti, aceasta statiune balneo este foarte accesibila pentru multi romani, fiind destul de usor de ajuns aici din Moldova, Muntenia si, evident, Transilvania.

Aici se afla una dintre cele mai mari mofete din lume

Pentru cei care nu stiu, o mofeta este o emanatie de gaz degajata in mod natural (spre exemplu, prin degazeificarea apelor minerale) sau pe cale artificiala, care poate fi folosita pentru tratarea mai multor afectiuni, in special a celor cardiovasculare si a problemelor cu circulatia (am mai scris despre acest lucru pe larg aici). In statiunea Covasna se afla numeroase mofete in cadrul centrelor de tratament ale hotelurilor, precum si doua mofete traditionale – Bardócz si Bene – situate in centrul orasului, unde continutul de dioxid de carbon poate atinge concentratia de 98%. Cu cat concentratia de dioxid de carbon este mai mare, cu atat tratamentul cu mofeta (mofetoterapia) este mai eficient in tratarea diverselor afectiuni si in cresterea performantei sportive.

Cea mai mare mofeta din Covasna si una dintre cele mai mari din lume este cea de la Spitalul de Cardiologie, care ocupa o suprafata de 100 mp si poate deservi in acelasi timp pana la 100 de persoane. Mofeta spitalului este recunoscuta ca fiind si una dintre cele mai frecventate din lume deoarece aici se efectueaza zilnic pana la 500 de proceduri de tratament.

“Metoda Covasna” – tratament fara medicamente pentru 6 tipuri de afectiuni

Covasna este destinatia ideala pentru cei care sunt interesati de tratarea in mod 100% natural a bolilor cardiovasculare, a afectiunilor tubului digestiv, metabolice, ale sistemului neuropsihic, reumatice sau ginecologice. Practic, aproape orice afectiune fizica se amelioreaza sau dispare cu ajutorul „metodei Covasna”, creata de dr. Benedek Geza, fostul director al Spitalului de Cardiologie din localitate.

In ce consta aceasta metoda? Este cat se poate de simplu: aer curat, cura cu ape minerale si tratament cu mofete, toate aceste elemente fiind specifice statiunii Covasna. Metoda functioneaza prin eliminarea principalilor factori de risc in diverse afectiuni, normalizand hipertensiunea, nivelul lipidelor din sange si greutatea corporala. Este bine de stiut, insa, ca acest gen de tratament nu este indicat in cazul bolilor infectioase, tumorilor maligne, decompensarii cardiace avansate si in cazul unor tulburari de ritm cardiac.

Unde va puteti caza in statiunea Covasna? Oferte de 450 lei/pers/6 nopti

Cine isi doreste sa faca tratament in statiunea Covasna poate alege mofetele traditionale sau pe cele din cadrul centrelor de tratament ale hotelurilor, care sunt deschise pe tot parcursul anului.

Exista numeroase oferte de sejururi pentru turismul balneoclimateric in Covasna, care se modifica in functie de sezon. Spre exemplu, in aceasta perioada exista o oferta de sejur 6 nopti cu mic dejun de la 450 lei/pers, valabila atat la Hotel Cerbul 3*, cat si la Hotel Covasna 3*, ambele dispunand de centre de tratament. Oferta include 2 proceduri de tratament pe zi si o consultatie medicala gratuita. Eu am stat 2 nopti la hotelul Caprioara, cu camere recent renovate si cu 3 stele corecte.

Atat pentru turismul de sanatate, cat si pentru un sejur de relaxare, recomand Hotel Mercur 4*, deschis anul trecut in renumita zona Valea Zanelor din statiune, care ofera servicii wellness si facilitati sportive. O noapte de cazare aici costa in jur de 74 euro/pers. O alta varianta de cazare este Hotel Clemont 4*, la care am stat si eu, situat la 2,5 km de oraselul Covasna, intr-o zona linistita, cu un cadru natural deosebit. Hotelul este modern si dispune de o zona SPA unde se efectueaza tratamente de beauty si sanatate. O noapte de cazare aici costa 79 euro/2 pers in camera dubla, cu mic dejun inclus.

Excursii in judet: vizite la conace, la mestesugari traditionali si plimbari in natura

Judetul Covasna mai poarta numele de “Tinutul Conacelor” deoarece aici se afla 160 de conace si castele, unele dintre ele fiind restaurate si introduse in circuitul turistic. Asadar, daca petreceti in statiune mai mult de doua-trei zile, va sugerez sa faceti si excursii in imprejurimi, sa vizitati conacele din zonele rurale si mestesugarii traditionali, care va vor primi cu caldura in atelierele lor. Veti avea ocazia sa cunoasteti dogari, fierari, tamplari si sculptori si sa invatati din meseria lor transmisa cu mandrie din generatie in generatie, dar si sa degustati turta dulce, palinca si renumitul kurtoskalacs chiar la el acasa. In judet se pot face numeroase activitati recreative – trasee de aventura la Balvanyos Adventure Park, cursuri de echitatie, plimbari organizate cu caruta (pentru o experienta autentica) sau cu Mocanita chiar in statiunea Covasna, pe Valea Zanelor (10 RON dus-intors).

Cai de acces spre Covasna: rutier: Bucuresti – Brasov (E 60) – Covasna (DN 11); Bacau – Targu Secuiesc – Covasna (DN 11); Miercurea Ciuc – Sfantu Gheorghe – Covasna (DN 12 si DJ 49); feroviar: statia C.F.R. Covasna pe linia Sfantu Gheorghe – Bretcu.

13 comentarii

  1. Calina Mihaela
    09.10.2016 la 20:40

    Buna seara,
    Sunt la Tusnad, pentru recuperare balneofizioterapeutica fiindca fac stare depresiva daca stau sa ma uit ce fac alti oameni nefiind in aceeasi bransa cu ei! avand in vedere ca toata lumea se jigneste si umileste prin modul de comunicare unii cu altii!

  2. 10.10.2016 la 10:05

    La 7 kilometri , foarte aproape deci, este castelul Mikes la Zăbala care merită evidențiat aici. Un paradis al liniștii și un loc parcă rupt din povești.

  3. 10.10.2016 la 11:51

    Am fost acum 2 ani la Comandau la plimbare cu mocanita, interesanta experienta.

  4. 02.11.2016 la 18:32

    Multumesc pentru promovarea orasului natal.

  5. Maria
    11.12.2017 la 15:15

    Tot un hotel de 3 stele cu centru de sanatate / baza de tratament este si hotelul Montana, aflat la poalele unei paduri de brad, la 10 minute de centrul statiunii.

  6. Dragu Vasilica
    15.08.2018 la 11:36

    La Covasna se mai ajunge si din Focsani – Tg. Secuiesc – Covasna. Este un drum modern, f. bun, marcat si cu parapeti de protectie. Pentru cei care vin din Dobrogea, Muntenia si sudul Moldovei. Puteti vizita si cascada Putnei, a treia ca frumusete din tara. Este un drum minunat si extraordinar de frumos.

  7. sorin marcu
    01.02.2019 la 22:27

    Interesant articolul d.voastra. Nu am fost niciodata in statiunea Covasna, dar in luna iulie 2019, voi veni intrucat, am rezervat bilet la un hotel din statiune. Sper, ca eu si sotia mea, ne vom relaxa.

  8. Baias Daniela
    09.02.2019 la 17:09

    Minunate locuri.Am fost la Spitalul de Cardiologie unde am intalnit un personal deosebit.Am facut plimbari la Comandau. Totul merita vizitat .

  9. Cornelia Lalin
    10.07.2019 la 21:22

    Am fost în stațiune acum 11 ani și m am considerat privilegiata. Sper sa revin curând… Sunt atât de multe locuri frumoase în tara încât nu știu care primează!

  10. Muscalu Melania
    03.09.2019 la 09:34

    Foarte interesant ! Tot respectul pentru munca si cariera!

  11. Tasia
    08.09.2020 la 14:54

    M-am intors ieri de la Covasna. Da, pentru cine doreste tratament, liniste si aer curat, recomand. Nu este nici prea alomerat ca in alte locuri, preturi sunt pentru toate buzunarele si pretentiile. Destul de ingrijit, dar mocanita este dezafectata.

  12. Mihaela
    21.09.2020 la 22:12

    Tasia, buna ziua,
    m-ati putea indruma cu o cazare pentru a putea beneficia de bai termale sau balneare? Adica doar in cadrul hotelurilor se poate sau doar anumite sau unele hoteluri ofera tratamente ..stiti cumva.
    Multumesc

  13. Cosettechiru
    04.05.2022 la 11:37

    In luna iunie a acestui an sper sa ajung la Covasna cu bilet de tratament de la casa jud.de pensii Deva.Vreau sa stiu daca se organizeaza excursii din statiune si daca dispuneti de un centru pt.inchiriat biciclete si daca exista trasee(piste) pt.a ne ocupa timpul liber.Va multumesc!

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]