fbpx
excursii-razvan-pascu

Austria a anuntat cele mai recente statistici in ceea ce priveste sezonul de iarna 2013/2014. Astfel, din luna Noiembrie 2013 si pana la finalul lunii Aprilie 2014, Austria a fost vizitata de 16,9 milioane de turisti, inregistrand o crestere procentuala de 1% fata de anul anterior. Cea mai populara destinatie a fost Viena, iar veniturile totale generate din turism in aceasta perioada au depasit 11 miliarde de euro.

Cei mai multi turisti straini au venit din Germania (5,5 milioane), urmati de cei din Olanda (950.000) si de cei din Elvetia (560.000). In ceea ce priveste turismul intern, s-a inregistrat un numar de 5,1 milioane de persoane care au ales propria tara pentru aceasta perioada.

Printre destinatiile preferate s-a numarat Viena, aleasa de 2,6 milioane de turisti. Regiunile Tirol si Salzburg au fost alese de un numar mai mic de calatori in comparatie cu sezonul trecut, fapt cauzat in principal de lipsa zapezii.

Turistii romani in Austria

Pe primul loc in topul destinatiilor austriece preferate de romani in sezonul de iarna se afla Viena, aleasa de 61.700 de turisti, urmata de Tirol (26.800) si de Landul Salzburg (16.800). Romanii pasionati de schi aleg zone precum Sölden, Kaprun, Ischgl si Gastein.

In timpul sezonului de iarna 2013/2014 140.000 de turisti romani au calatorit in Austria, numarul de innoptari depasind jumatate de milion.

Turistii din Romania care merg in Austria aleg, in proportie de 64,5%, aceasta tara in sezonul de iarna, au o varsta medie de 36 de ani si cheltuiesc cu o treime mai mult decat media.

Austria – o alegere potrivita si vara

Romanii sunt invitati sa descopere Austria si pe timp de vara. Aceasta destinatie ii asteapta cu multe atractii naturale, inclusiv lacurile austriece, pot face hiking pentru a ajunge la cabanele de munte sau pot explora regiuni precum Rauris sau Salzkammergut. Exista si atractii gandite special pentru copii, cum ar fi “Giant Ice Caves” in Landul Salzburg sau “Minimundus”, o lume miniaturala a celor mai frumoase cladiri din lume, in Klagenfurt.

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]