fbpx
excursii-razvan-pascu

Muzeul Plutitor, Mila 23Începând de miercuri 28 august, în localitatea Mila 23 se deschide proiectul de artă publică „Muzeul plutitor – Lotca: tradiţie şi mitologie în spaţiul Deltei Dunării”, rezultatul unei cercetări şi al unor ateliere interdisciplinare desfăşurate în cursul lunii iulie 2013 la inițiativa Asociaţiei Ivan Patzaichin – Mila 23. Aici vor fi puse în valoare tradiţii şi istorii orale din arealul cuprins între satele Mila 23, Crişan şi Caraorman.

„Muzeul plutitor – Lotca: tradiţie şi mitologie în spaţiul Deltei Dunării” este construit în jurul unui obiect autentic local, “lotca dunăreană”, barca pescărească tradițională, mijlocul de transport și comunicare tipic pentru satele de pe apă.

Folosită pe vremuri ca mijloc unic de transport și cel mai important instrument utilitar pentru supraviețuire în satele pescărești, lotca devine în zilele noastre vehicul ecologic recomandat turiștilor responsabili și un obiect autentic cu care locuitorii zonei se pot mândri.

Muzeul Plutitor este conceput să devină, în viitor, un punct de  atracție pentru turiștii în Delta Dunării și un spațiu reper pentru locuitorii din zona Mila 23 – Crișan – Caraorman, care au astfel șansa de a promova istoria și obiceiurile care dau specific locului.

Proiectul cultural este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 a fost înființată de Ivan Patzaichin în 2010, cu scopul de a dezvolta proiecte de dezvoltare locală în Deltă și în alte locuri unde apa poate reprezenta un avantaj economic pentru comunitățile din zonă. Proiectele Asociației acoperă domenii diverse, de la ecoturism și sport, la proiecte culturale și de protecție a mediului. Asociația lucrează în parteneriat cu administrațiile publice locale, cu organizații neguvernamentale și firme private care sunt preocupate de păstrarea autenticității locului.

2 comentarii

 1. Ozge
  31.08.2013 la 12:32

  Buna ziua,

  Nu pot vizualiza mai mult decat titlu articolului.
  Care ar putea fi motivul?
  Multumesc,
  Oana

 2. 31.08.2013 la 18:05

  Mie imi apare articolul doar in varianta mobil. Pe web nu apare.

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]