fbpx
excursii-razvan-pascu

MasterCard prezinta cea de-a treia editie a clasamentului anual Global Destination Cities Index, anuntand ca Bangkok este orasul turistic numarul unu in acest an. Londra, care a ocupat primul loc in 2012, a fost depasita la limita, cu doar 25.000 de vizitatori, ceea ce reprezinta o diferenta de aproximativ un procent. Clasamentul a luat in calcul cel mai mare numar de turisti din 2013, Londra, Paris, Singapore si New York completand Top 5.

O tendinta demna de remarcat in raportul din acest an este dominatia regiunii Asia/Pacific. Din totalul de 132 de orase, 32 sunt din Asia. Bangkok este urmat de Singapore, Kuala Lumpur, Hong Kong, Seul, Shanghai, Tokyo, iar 5 orase din Top 10 2013 se afla in regiunea Greater China.

„Odata cu cresterea influentei regiunii Asia/Pacific, clasamentul din acest an reflecta reasezarea prin care trece economia globala, in buna parte datorita ascensiunii pietelor emergente”, a declarat Ann Cairns, Presedinte International Markets, MasterCard Worldwide. „Aceasta migratie este sustinuta si de platile electronice, care permit mai multor oameni din diferite locuri sa participe la economia globala, intr-o masura semnificativ mai mare decat pana acum.”

Din primele 20 de orase, 4 sunt MasterCard Priceless Cities: Londra, Paris, Singapore si New York  (in Top 5), in timp ce Los Angeles ocupa locul 20. Aceste orase sunt un punct de atractie nu doar pentru vizitatori, ci si pentru rezidenti.

In legatura cu clasarea Bangkok-ului pe primul loc, Thawatchai Arunyik, Deputy Governor pentru Turism Intern in cadrul Autoritatii de Turism a Thailandei, a declarat: „Sloganul turistic al Thailandei – „Amazing” – este cu atat mai potrivit cu cat capitala sa a urcat pe primul loc in topul din acest an si arata interesul turistilor fata de intreaga tara. Acest rezultat vorbeste de la sine despre calitatea industriei ospitalitatii din orasul Bangkok, precum si a infrastructurii si a serviciilor de restauratie.”

Topul MasterCard Index of Global Destination Cities clasifica orasele din punct de vedere al numarului total de vizitatori straini si al cheltuielilor efectuate de acesti vizitatori in respectivele orase, oferind turistilor si celor aflati in trecere prin respectivele orase prognoze de crestere pentru 2013.

Pentru a determina numarul de sosiri ale vizitatorilor straini si cheltuielile realizate de acestia s-au folosit informatii publice din toate cele 132 de orase si s-a creat un algoritm specific.

Acest clasament este insotit de rapoarte care nu se bazeaza pe informatii referitoare la volumele tranzactionate pe carduri MasterCard.

Studiul complet il gasiti aici.

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]