excursii-razvan-pascu

http://static.hosteltur.com/web/uploads/2012/11/Dubai_by_night.jpgEmiratul din Dubai va lansa noi planuri de promovare a turismului si de dezvoltare comerciala, printre care este inclusa construirea celui mai mare centru comercial din lume. Astfel, Emiratele Arabe Unite incearca sa recupereze ambitiile sale turistice, dupa criza datoriilor corporative din ultimii trei ani.

Potrivit mass-mediei locale, dezvoltarea se va face la marginea orasului si va avea un parc cu 30% mai mare decat Hyde Park din Londra, in cuvintele primului-ministru, Sheikh Mohammed bin Rashid al-Maktoum.

Concret, complexul comercial, care ar putea fi numit ‘Mall of the World’, va gazdui 80 de milioane de vizitatori pe an si ar include 100 de hoteluri.

Va avea, de asemenea, un parc tematic legat de centrul comercial si care va fi dezvoltat de Universal Studios, pentru sase milioane de turisti pe an.

Dezvoltarea, numita ‘Mohammed Bin Rashid City’ include, de asemenea, un cartier de galerii de arta si un loc unde antreprenorii isi vor putea dezvolta afacerile.

Autoritatile nu au oferit informatii despre costul proiectului sau cand va fi terminat acesta, dar au recunoscut ca investitia se va ridica la miliarde de dolari si ca va fi construita de catre Dubai Holding, un conglomerat detinut de seic.

In ultimul an, au fost anuntate diverse proiecte turistice in acest emirat din Golful Persic, inclusiv noi complexe hoteliere ale Four Seasons, un hotel submarin, trei noi hoteluri Starwood, etc. In plus, Aeroportul din Dubai va ajunge la 99 de milioane de pasageri in 2020.

In noiembrie 2009, criza financiara a afectat, de asemenea, Dubai, dar emiratul a primit ajutor financiar de la emiratul-frate din Abu Dhabi, care are venituri mai mari datorita petrolului.

 

Sursa: hosteltur.com

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!