fbpx
excursii-razvan-pascu

Pentru prima data in istorie, lumea este pe cale de a ajunge la cifra turistului „un miliard” intr-un singur an. Organizatia Mondiala a Turismului (OMT) prevede ca acest record va fi obtinut joi, 13 decembrie.

Tocmai joi, celebrarea simbolica a turistului „un miliard” va avea loc la Muzeul National Prado in Madrid si va fi prezidata de catre Ministrul Industriei, Energiei si Turismului, Jose Manuel Soria si secretarul general al OMT, Taleb Rifai.

In acelasi moment al atingerii acestui record, OMT a lansat campania „Un miliard de turisti: Un miliard de oportunitati”.

Si in conformitate cu OMT, „sunt un miliard de oportunitati pentru a lansa potentialul pozitiv al turismului: crestere economica, locuri de munca, dezvoltarea si protectia mediului”.

http://static.hosteltur.com/web/uploads/2012/12/aeropuerto_charles_de_gaulle_pars.jpg

„Imaginati-va impactul pe care il poate avea faptul ca un turist introduce mici schimbari in comportamentul lui, de la folosirea prosoapelor mai mult de o zi, la angajarea unui ghid local sau cumpararea de produse locale”, explica Taleb Rifai.

OMT estimeaza ca numarul sosirilor de turisti internationali la nivel mondial va creste cu o medie de 43 de milioane pe an pana in 2030, cand se va ajunge la 1,8 miliarde de calatorii internationale.

Sursa: hosteltur.com

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]