excursii-razvan-pascu

Citeam Revista "Idei de Afaceri" inca de cand eram prin ultimii ani de scoala generala. Erau putine reviste de afaceri in acea perioada, iar "Idei de Afaceri" era unica in acest domeniu in Romania. In revista erau prezentate idei de afaceri viabile pentru Romania si planuri de afaceri succinte pentru cei care doreau sa faca ceva pe cont propriu, dar si exemple de afaceri mici, de succes (in special) din Germania.

Astazi, la 17 ani de la aparitia revistei in Romania, am ocazia si onoarea de a oferi cititorilor mei pasionati de business 5 abonamente pe 12 luni la Revista Idei de Afaceri.

Ce trebuie sa faceti?

Ca sa participati la concurs trebuie sa lasati un comentariu la acest articol si sa imi spuneti ce afacere ati face voi in Romania cu suma de 10.000 euro. Haideti, vreau sa vad spiritul antreprenorial din voi!

Cat dureaza concursul?

O saptamana: de luni 29 noiembrie, pana luni 6 decembrie.

Cum aleg castigatorii?

Ca sa nu imi asum aceasta responsabilitate, ii voi ruga pe reprezentantii Revistei Idei de Afaceri sa aleaga 5 castigatori dintre cei care au lasat comentarii la acest articol pana luni, 6 decembrie. Castigatorii vor fi afisati pe aceasta pagina.

Ce castigati?

5 abonamente pe 12 luni la Revista Idei de Afaceri, in format electronic (cate un CD care se actualizeaza lunar).

Revista Idei de Afaceri a aparut in 1993 in Romania si multi ani s-a distribuit la chioscurile de ziare in format tiparit. De ceva timp, revista se distribuie doar in format electronic pe CD si doar pe baza de abonament pe 12 sau 24 de luni. CD-ul este actualizat in fiecare luna cu cate un numar al revistei, pe intreaga perioada de valabilitate a abonamentului. Mai multe detalii despre Revista Idei de Afaceri aici.

61 comentarii

  1. Rauta Angela
    29.11.2010 la 10:25

    As cumpara un teren si as construi o sectie de prelucrare a lemnului.
    Prima sectie ar fi pentru sortarea si depezitarea bustenilor primiti.As cumpara 2 ifroane si 6 drujbe.
    Ar urma o Hala a gaterelor unde as instala un gater si 5 circulare pentru prelucrarea lemnului.
    Ar urma o Camera de aburire a cherestelei de fag si o Camera de uscare.
    In Depozitul de cheresrea as aduce 1motostivuitor si as sorta cheresteaua.Dupa uscare o ambalez si o vand.

  2. 29.11.2010 la 10:28

    Eu as incerca (e visul meu mai vechi) ca sa deschid o firma de consultanta pe probleme juridice, cu precadere pe dreptul muncii si asigurarilor sociale (pensii).
    Cativa angajati, un sediu cochet, relaxare si servicii profesioniste, dar cat mai ieftine. Mai e timp insa…

  3. rizica
    29.11.2010 la 10:35

    Pai as avea mai multe idei…in primul rand as deschide o firma de selectie si plasare forta de munca, in al doilea rand o ciupercarie, in al treilea rand o agentie de turism touroperatoare, in al patrulea rand m-as orienta spre o afacere eco unde sa produc gemuri, dulceturi, zacusca, etc, in al cincilea rand as investi intr-o sectie de imbuteliere a vinului(vin care provine din via tatalui meu)si as putea continua…

  4. Onet Ciprian
    29.11.2010 la 11:40

    Eu as investi in deschiderea unui magazin alimentar.
    In primul rand as cauta un oras de provincie unde exista cat de cat putere economica si putere de cumparare.
    As cauta o locatie centrala la un pret de chirie nu foarte mare si unde nu prea exista hypermarketuri, alimentari sau supermarketuri. Mi-as depunde actele la Camera de Comert pentru infiintarea unei societati SRL (cu raspundere limitata), iar actele costa in jurul valorii de 500 de lei. Mi-as alege pentru inceput un cod CAEN. Dupa ce am actele facute si stampila pe firma ma ocup de semnarea actului de inchiriere a spatiului. Dupa inchiriere 1-2 ma ocup de amenajarea spatiului, incerc cu resurse cat mai putine daca se poate, (rafturi, casa de marcat, frigidere, cam tot ce am nevoie). Dupa ce au fost amenajate, 2-3 persoane angajate, un contabil sau o firma de contabilitate si incerc sa fac eu 1 – 2 luni aprovizionare proprie cu consumabilele necesare. Consumabilele le poti achizitiona de la hypermarketuri, pana cand incep sa apara si agentii de la diferite firme de distributie. Pentru inceput aceste lucruri sunt cele la care m-am gandit.
    Oamenii au nevoie de produse de brutarie, paiserie, lactate, fructe, etc pentru traiul zilnic.
    Din punctul meu de vedere aceasta afacere este una dintre cele mai bune care va functiona in aceasta perioada.

  5. Rauta Angela
    29.11.2010 la 11:43

    As investi intr-o sectie de prelucrarea lemnului.As cumpara busteni de fag si molid,utilaje,masini de prelucrarea lemnului si as vinde cherestea.

  6. Bîldea Razvan
    29.11.2010 la 12:38

    As investi in agricultura ( in cereale ) sau in plante farmaceutice .

  7. gavry
    29.11.2010 la 12:51

    o mini-pensiune pt caini..evident cu spatiul inchiriat.

  8. Vlad
    29.11.2010 la 13:06

    Tinand cont de intamplarile traite in ultimele zile, precum si schimbarile de cod rutier de anul viitor, probabil as amenaja un spatiu generos, pentru pastrarea (cazarea) anvelopelor de schimb, pentru autoturisme. Fiecare masina, din milioanele care circula in RO, vor fi nevoite sa posede set de anvelope dedicate fiecarui sezon vara/iarna. Din experienta, depozitarea celor neutilizate ocupa un spatie destul de mare si in plus este indicata o temperatura constanta a mediului de depozitare. Cauciucul anevlopelor auto contine substante de origine naturala care sunt senzibila la oscilatii mari de temperatura. Pe studiu de caz, de la un numar de 100 de seturi de „cazari” sezoniere, afacerea poate deveni net profitabila …

  9. 29.11.2010 la 13:26

    BUNA ZIUA, AM CASTIGAT DEJA CU REVISTA ,,IDEI DE AFACERI” O EXCURSIE IN MOLDOVA, CEI DE LA SITE STIU DEJA .M-AS BUCURA SA MAI CASTIG SI ACEST ABONAMENT , M-AR AJUTA IN IDEILE PE CARE LE AM CU PASTRAVARIE SI CIUPERCARIE. AM UN TEREN AL BUNICILOR LA HATEG.
    VA MULTUMESC SI SUCCES PE VIITOR REVISTEI IDEI DE AFACERI

  10. Razvan Pascu
    (author)
    29.11.2010 la 13:38

    @ Vlad: foarte tare ideea. Eu as fi primul client al tau pt ca asta este si o problema a mea. Daca ai un plan de afacere concret, eu sunt dispus sa investesc.

    @Bianca Stan: da-ne detalii despre ce afacere ai face in domeniul pastravariei/ciupercariei cu 10.000 euro.

  11. […] in fiecare luna cu cate un numar al revistei, pe intreaga perioada de valabilitate a abonamentului.Participa acum la acest concurs !Am nevoie de VOTUL tau !Voteaza-ma zilnic si vei avea parte de cele mai noi […]

  12. Anamaria
    29.11.2010 la 14:53

    Buna,as investi intr-un centru foarte modern de psihologie si psihiatrie care sa aida sectii de tratament,reabilitare si recreere,c totodata in informarea si ajutarea adolescentilor care au probleme,sa apeleze cu incredere si sa ceara fara rusine ajutor de specialitate atunci cand au o problema careia nu ii pot face fata.In ziua de azi sunt din din ce in ce mai multi tineri care apeleaza la droguri,alcool,violenta si refuza ajutor deoarece le este frica sa nu fie catalogati ca si persoane nebune.Nu este o rusine sa cerem ajutor,sa fim ajutati decat sa ne distrugem viata.

  13. 29.11.2010 la 15:29

    Eu mi-as face o afacere de tip Loto sau Bingo sa ajut saracii din Romania sa nu mai simta criza:)

  14. Alexandra
    29.11.2010 la 17:34

    Pe timp de criza cea mai buna afacere este covrigaria. Nu trebuie mult spatiu, nici foarte multi angajati, si se poate face super cu 10.000 de euro. Se vand foarte bine, in orice moment al zilei, existand totusi doua conditii esentiale: sa fie plasata unde este vad, iar covrigii sa nu fie prefabricati (inghetati si bagati doar la cuptor) ci sa fie fabricati pe loc de la A la Z: de la fabricarea aluatului la coacere. Merge fra nicio problema!

  15. 29.11.2010 la 18:26

    Un atelier de tamplarie pvc si reparatii geam termopan

  16. Tiparu Ilie
    29.11.2010 la 19:01

    O sala de jocuri: popice, tenis de masa, biliard… Cu un mic bar si un mic fast-food! Nu stiu daca ajung 10.000euro, dar visez si eu!

  17. ted
    29.11.2010 la 21:12

    hmm..10 000 de euro nu te duc prea departe
    probabil cateva tarabe pe litoral.covrigi,porumb fiert,inghetata.daca ma asigur ca igiena si calitatea produselor(doua calitati ce lipsesc pe litoral)sunt in topul prioritatilor atunci sigur imi voi inmultii banii in doar cateva luni

  18. […] Participa la concurs Articole similareCastiga acum un pachet de afaceri onlineCastiga acum un pachet de afaceri online, cu toate drepturile incluse. Castiga Colectia de afaceri online. Am pus la bataie 3 pachete de afaceri online. Cate unul pentru fiecare saptamana de conc …Castiga 50.000 euro pentru afacerea taDemersul cotidianului “Financiarul” pentru promovarea femeilor in afaceri trece in etapa urmatoare. Dupa ce s-a constituit Clubul Femeilor de Afaceri cu cele mai reprezentative doamne din business …Romania etica incepe cu mine!Romania Etica are nevoie de cetateni cu atitudine! Spune si tu: “ Romania Etica incepe cu mine!” Impreuna putem sa schimbam mediul de afaceri din Romania! Ia atitudine! Alatura-te campaniei “Rom …Castiga abonament pe 3 luni la revista 22Redactia Revistei 22 a avut generozitatea sa ne ofere un abonament pe 3 luni pentru un nou concurs initiat de catre site-ul nostru, care promoveaza nu numai cartile si filmele de calitate, dar s …Castiga unul din cele doua abonamente la revista Les Nouvelles Esthetiques!In perioada noiembrie – decembrie 2010, un abonament la Revista Les Nouvelles Esthetiques iti aduce si o epilare definitiva de axila. Abonamentul anual costa 100 lei si iti asigura cele 6 editii a … […]

  19. Tanase
    29.11.2010 la 22:13

    Salut,
    ”taraba pe patru roti”
    1.As investi in agricultura. Am un teren la bunici la tara pe care as cultiva rosii, cartofi,ardei,varza…Aceste produse le-as vinde dintr-o dubita frumos amenajata,gen mic.ro Avantaj:pret de producator cu cel putin 10-15% mai mici decat ceilalti.
    2.Companie de marketing cu studii de piata efectuate exclusiv pe internet, respondentii sa fie rasplatiti cu anumite cadouri.

  20. daniela marin
    29.11.2010 la 22:16

    o sala de sport cu programe de santate adresata anjatilor din multinationale si nu numai unde sa-i inveti pe oanmeni sa duca o viata sanatoasa sa faca miscare sa manace santos cu programe construite special pt fiecare in functie de nevoile fiecaruia

  21. 29.11.2010 la 22:24

    Eu am un inceput de proiect pentru ca am incercat sa obtin o finantare. Voiam sa fac un fel de catalog personal cu fotografii si amintiri in genul celor de la Cewe dar la preturi mult mai mici(este posibil fara investitii mari). E nevoie de un designer, de mici echipamente la inceput, o imprimanta de tiraj mare dar necostisitoare,un spatiu si alte chestii necesare oricarei firme. Trebuie insa un start potent altfel nu vei reusi sa tii pretul mic sau sa amortizezi investitia. Deci, publicitate inteligenta si cu bani cat mai putini.:)
    Succes,daca se gandeste cineva sa o puna in practica.

  22. 29.11.2010 la 22:44

    @Vlad, Cred ca stii ca sunt deja firme care se ocupa cu asta, sunt curios daca tu stii tariful pe care il percep, eu am gasit unul la care zicea 5Euro/anvelopa, dar nu zicea pe ce timp.

    As investi intr-o aplicatie super complicata dar usor de folosit pt comercianti. Aplicatia sa faca legatura directa intre firmele de aprovizionare, intre clienti si alte parti, sa se ocupe de partea economica-financiara, angajati, marfa etc. Pe scurt un program pt toate!
    Care ii „faza” ?
    1. In prima parte se elimina agitatii aia cu masinile micute care umbla din magazin in magazin pt comenzi, mai ales pe aia de la Coca-Cola. O cheltuiala in minus pt distribuitori.
    2. Dupa ce aplicatia „mama” ii terminata as face si una pt mobile; Iphone, android, Symbian si BB. De pe care poti administra firma, desigur ca mai limitat, dar nu foarte avand in vedere ca aplicatie nu ii grea.
    3. Venitul: In primul rand banii vin inapoi prin cumpararea softului si un abonament lunar sau taxa pe tranzactie. Daca are tranzactii de milioane, desigur ca ii mai avantajos o taxa fixa lunara, daca are tranzactii foarte sinusoidale, atunci un procent din tranzactii.
    4. Toate firmele au un calculator, au si net si dupa cum am zis softul o sa fie foarte usor de folosit plus ca instruirea le-o dam gratis! 😀
    5. Cumva o sa incercam sa eliminam cat mai multa hartie printr-un sistem de acte digitale, depozitate pe un harddisk separat si cu backup plus o copie pe sistemul nostru, si daca vrea inca o copie la o banca externa de date. 4 acte in 4 locuri sigur nu se falsifica asa usor.
    5. Se reduce timpul de gestionare de zi cu zi, lunar si anual al firmei.

    As pune softul asta la firmele mici si mijlocii, in primul rand. Ei cred ca au cea mai mare nevoie de eu sistem profesional, accesibil [pret mic] si usor de folosit [sa nu dea bani pe un post special pt softul asta] de gestionare al unei afaceri.

    Multi oameni vor sa faca ceva, au idea si se apuca sa mearga pe la camera de comert, mediu, pompieri etc, au actele in mana, chiria platita si se impotmolesc la aprovizionare, comezi pt clienti, intarzieri, etc.

    Vreau sa mai spun ca softul ar avea si o librarie unde se pot accesa anumite acte, legislatie, normative, chiar si formulare, si how-to`s – plus alte informatii, care apar mai pe toate blogurile, cum sa iti pui afacerea pe net, cu sa iti cresti vanzarile. Astea se pot grupa pe pachete si vandute pt accesare, desigur si aici la preturi foarte mici, ca oricum pe net sunt gratis, asa ca de pretul ala pachetul acela ii specific realizat pt afacerea lui. Pt ca pe net nu sunt exemple concrete si mai mult generale.

    pfeeeuuu, cat am scris….

    Multumesc ^_^

    ps. Daca as avea mai multi bani as concesiona un cinema abandonat din Cluj si as face dintr-o sala o berarie cu beri internatioanale la sticla si la butoi, dar de la butoi se serveste direct la masa consumatorului [daca stiti despre ce vb] si cealalta sala sa ramana un cinematograf dar cu functii de sala de conferinta, mini-teatru, prezentari etc. 😀

  23. Andreea
    30.11.2010 la 00:33

    Ideea mea e: o sala inchiriata, amenajata cu 7 aragaze, frigider, ustensile de bucatarie pt 14-17 persoane, unde cupluri de orice fel (mama-fica/fiu, tata-fiu/fica, iubit-iubita, sot-sotie, parteneri de afaceri) sau persoane singure sa invete sa gateasca de la un bucatar profesionist, fie ce vor (la cerere, cu programare), fie ce e programat. Toate ingredientele sa le fie puse la dispozitie, iar in timp ce gatesc acestia sa invete tips&tricks despre o comunicare, intelegere, colaborare mai buna, eficienta, de la un psiholog care se afla in sala sau chiar de la bucatar. Un fel de „terapie prin gatit”. Un loc in care sa te relaxezi, inveti, te dezvolti, comunici, petreci timp cu persoana la care tii. 🙂

  24. carmen
    30.11.2010 la 10:40

    Planul meu ar fi sa inchiriez un spatiul mare, sa il amenajez cu multe culori cu toate echipamentele necesare unei bucatarii si a unui spatiu de prezentare. Tinta ar fi sa comercializez retetele mamei(ale familiei in general) de prajituri, mancare si conserve pentru iarna.
    S-a intamplat ani de-a randul sa duc diverse produse prietenilor si sa ramana vesnic incantati. Nu ar fi o afacere mare la inceput, dar ar putea deveni. As dori sa produc si sa trimit in principal in Marea Britanie, intai pentru testare, apoi pentru comercializare, imi pare o tara ce ar accepta cu usurinta produsele din tara noastra.

  25. OANA POP
    30.11.2010 la 13:04

    As investi in cresterea albinelor. Mierea este un produs care se cauta atat in tara cat si peste hotare. O miere buna si de calitate este foarte cautata. Avem 10 familii si cu 10 000 euro am creste numarul acestora si productivitatea. Albinelor doar trebuie sa le dai de lucru nu trebuie hranite in fiecare zi, nu trebuie sa le faci curatenie deoarece fac ele acest lucru,,,,trebuie doar sa ai grija sa nu roiasca si sa controlezi tu acest lucru ,sa le colectezi mierea si sa le pui alti faguri pe care sa lucreze sa le ajuti cu hrana in perioada rece daca nu mai dispun de ea in cuib, sa le faci tratamente pentru boli etc…si sa ai taria sa te uiti la ele fara sa ti fie frica de ace.

  26. Bogdan Ana
    30.11.2010 la 14:22

    As deschide o florarie cocheta si de bun gust, precum si un site prin care se pot face comenzi online de flori, cu livrare la domiciliu.

  27. 30.11.2010 la 15:06

    ptr dl Vlad
    Am primit comentariul dvs. si sunt magulita ptr interesul aratat fata de afacerea mea. Am un proiect ptr ciupercarie si un teren la bunici. Eu sunt hunedoreanca, dvs.?

  28. 30.11.2010 la 15:27

    In primul rand il inscriu pe sotul meu la un curs de expert contabil,in prezent el este contabil sef la o firma de tipografie dar castiga putin la cate stie el in domeniul acesta.
    In al doilea rand am deschide impreuna o firma de contabilitate in mai multe zone si am ajuta multi tineri cum sa isi tin contabilitatea cand vor sa isi deschida ceva.

  29. 30.11.2010 la 16:05

    As investi intr-o salina de tratare a unor boli respiratorii chiar si a ,,sforaitului”, cu sare compactata de la Praid .Stiu ca trebuiesc create conditii de pastrare a temperaturii la un anumit nivel si pe 7 ani e garantata sarea compactata.

  30. moldovan nicolae ioan
    30.11.2010 la 20:19

    BUNA ZIUA ‘
    Avand in vedere suma care ati precizato in intrebarea ,, Ce afacere ai face in RO cu 10.000 euro?,, ca sa ma incadrez cat de cat in suma eu as deschide o covrigarie langa scoala din comuna sau chiar in incinta scolii si pe urma dupa ce as trece pe profit as reinvesti intrun mic lant sa zic asa de astfel de covrigarii in incintele scolilor din zona sau in aproprierea acestora

  31. pusa chiroiu
    30.11.2010 la 20:21

    As cumpara un teren as construi pe el o sala de sport un cinematograf un mall si in ultimul rand as face un parc de joaca pentru copii cum ar fi la Disnelaynd.Oricum la noi in Romania nu sint parcuri de joaca pentru copii

  32. Alexandra
    30.11.2010 la 20:34

    @OANA POP: De ce nu v-ati facut proiect pentru fonduri nerambursabile cu masura 141 – dezvoltarea fermelor de semisubzistenta? Astazi s-a incheiat sesiunea a doua din 2010. Intr-adevar nu ati fi primit 10.000 eur, dar primeati 1500 de euro /an, 3 ani si inca 2 daca v-ati fi respectat cresterea indicata in proiect… Una peste alta 7500 de euro, in transe de 1500 euro/an.

  33. miriam
    30.11.2010 la 22:27

    Mi-am luat examenul de specialitate in medicina de familie in urma cu o luna. Daca as dispune de 10000 de euro, dar nu credit cu dobanda, as concesiona unul din dispensarele pe care le-am vazut luna aceasta (pe 49 ani), l-as renova si l-as dota cat sa pot primi avizul sanepidului si mi-as amenaja o locuinta de servici, ca sa pot ramane si peste noapte acolo in caz de nevoie. As face astfel ca peste 1000 de suflete sa aiba medic in fiecare zi si nu doua ore pe saptamana asa cum au acum. Din cauza lipsei banilor lucrez inca la o firma privata…adica pentru altii…si stau cu ochii pe Franta. Si sa nu credeti ca-mi place, dar n-am de ales. Nu asta mi-am dorit, dar asta am primit de la …sistemul medical romanesc.

  34. Razvan Pascu
    (author)
    30.11.2010 la 22:33

    @pusa: era vorba de 10.000 de euro, nu 10 milioane de euro. 🙂

    @ Alexandra: te pricepi la fonduri europene?

  35. Alexandra
    30.11.2010 la 22:46

    @Razvan Pascu: ma pricep bine pe anumite fonduri si despre altele, pot invata:)

  36. marin gabriel
    30.11.2010 la 23:12

    in parteneriat cu o scoala publica as amenaja 1-2 clase pentru a deschide un after-school
    avantaje -lipsa unor astfel de spatii desi cererea este mare
    – angajarea profesorilor doritori sa colaboreze
    – copii nu parasesc incinta scolii si sunt supravegheati de cei care le presau orele

  37. Florin Mihail
    01.12.2010 la 00:38

    Covrigarie. Da, am scris bine. Imi place ideea pentru ca este o afacere calda, la propriu. Este o afacere care poate fi inceputa cu cateva mii de euro. Chiar cu 10.000 euro. Exista companii care ofera sprijin persoanelor curajoase sa-si inceapa propria afacere de productie. Principalul factor in succesul acestei afaceri este: locatia. Este nevoie de cumparatori: fie ei elevi, studenti, profesori, parinti, lucratori in corporatii, taximetristi…etc. Cine nu a „devorat” un covrig cald cu placere chiar si in secolul XXI, aici in Romania? Capitalul initial se procura de la familie si prieteni, nu de la banca. Intreprinzatorul face business plan-ul cu Analiza SWOT (Strengths, Weaknesses, Opportunities and Threats), cu Diagrama Gantt, cu ROI (Return On Investment), cu Obiective SMART (Specific, Measurable, Assignable, Realistic and Time-Limited) cu tot ce trebuie. Informatii sunt multe iar oameni dispusi sa ajute exista. Totul este sa vrei. Un alt avantaj este ca utilajele se pot achizitiona in rate. Si cu ocazia lansarii in afaceri, detinatorul de covrigarie invata managementul resurselor umane, chiar daca angajeaza 2 sau 3 oameni care sa activeze in firma, si isi invata lectia de management organizational si operational. Va aplica cei 4P (Produs, Plasament, Promovare, Preţ) ai mixului de marketing in activitatea zilnica. Si daca are succes, se poate dezvolta prin deschiderea unei alte covrigarii si expansiunea afacerii sale poate continua. Da, este un scenariu posibil azi, in economia postdecembrista. Si intreprinzatorul poate avea succes. Pe bune. Este o afacere frumoasa pentru ca oferi produse calde care pot fi consumate de oricine, clienti mici si mari, intotdeuna cu placere. Chiria spatiului inteligent ales, este mai mica, pentru ca este, asa cum bine stii: criza. Resurse financiare gasesti, materii prime sunt pe piata, resurse umane exista, resurse oferite gratuit sau la preturi modice poti gasi pentru ca este..criza. Clienti doritori de covrigi proaspeti, calzi, aburinzi, exista si ei. Pentru ca oricine poate fi clientul tau, draga intreprinzatorule. Ceva important: gandeste-te la un avantaj competitiv, unul care te va diferentia de competitori. Cu siguranta vei gasi. Si odata lansata afacerea vei invata multe despre management, despre marketing, despre legi si contabilitate, despre procese, despre oameni, despre taxe si impozite, despre P&L (Profit and Loss)…etc. Vei invata, iti vei perfectiona engleza de afaceri, te vei dezvolta, te vei bucura ca ai implementat o activitate lucrativa aducatoare de profit, te vei simti extraordinar ca ai creat noi locuri de munca, te vei stresa cu birocratia existenta, te va exalta profitul, te vei gandi la amortizare, vei participa la dezvoltarea economiei si a societatii, si vei vrea sa demonstrezi mai mult ca esti un antreprenor veritabil care a pornit de la o idee…de fapt de la un concurs gasit pe net, din intamplare pura, concurs care te-a provocat sa vezi criza economica precum o oportunitate care crezi ca exploatata inteligent ar avea succes in contextul crizei economice actuale, aici in Romania, o tara plina de contraste, cu potential, cu “Idei de afaceri”, in care lansarea unei covrigarii cu 10.000 de euro chiar este posibila. Ce covrigi doriti: simpli, cu sare, cu mac, cu susan…?

  38. Vlad
    01.12.2010 la 00:45

    @Razvan Pascu: Referitor la ideea de afacere cu spatiul de depozitare al anvelopelor de schimb pentru autoturisme, este doar in stadiu de idee, iar SF-ul s-a rezumat deocamdata numai la cateva calcule simple din creion. Am luat la cunostinta despre disponibilitatea ta de a participa la un asemenea proiect. Ma angajez sa te anunt in caz de concretizare !

  39. gabbis
    01.12.2010 la 01:54

    Mi-as deschide un fast-food sau o covrigarie, deoarece lumea e mereu in fuga si mirosul te indeamna adesea sa scoti cativa banuti pentru a-ti potoli foamea rapid…

  40. Cucos Valeriu
    01.12.2010 la 11:17

    As infiinta un IMMM ( cu 4 angajati),as cumpara 5 ha de pamant, as cultiva si prelucra plante medicinale si aromatice in sistem bio (prin acccesare fonduri europene pe DMI 4.3). As dezvolta afacerea , 1-2 ani-pana in 2013, prin accesare fonduri pe masura 142-infiintarii grupurilor de producatori din sectorul agricol.

  41. 01.12.2010 la 22:33

    As incepe un proiect in IT la care m-am gandit de suficient de mult timp si am cateva schite (din motive evidente nu voi da detalii)!Pentru asta trebuie sa platesc 4 specialisti din doua domenii diferite pentru o perioada de cateva luni. Rolul meu in echipa va avea legatura cu partea de promovare si mai putin cu cea de programare. Pe langa cei 10.000 euro, as mai avea nevoie de un mic imprumut. Mai trebuie sa fac planul si ceva studii dintr-un anumit domediu.Cu un partener strategic cresc sansele de succes!

  42. 02.12.2010 la 00:03

    O sera pentru legume bio si cateva solarii. Problema este cu apa pentru udat si instruirea in domeniu.

  43. 02.12.2010 la 01:45

    Cu 10.000 € as deschide un service gsm.
    Sa va povestesc planul meu de investitie ptr aceasta afacere.
    Pentru inceput primul lucru necesar este o locatie de inchiriat la un pret acceptabil si cu o vizibilitate sporita locuri aglomerate ( piete , statii autobuz , institutii publice ) , al doilea lucru fiind infiintarea unei societati comerciale.
    Pentru decorarea serviceului, va fi nevoie de un computer si putin mobilata pentru a da un aspect placut clientilor.
    Obtinerea profitului va fi axat pe 3 mari criterii:
    Reparatii gsm :
    -software ( Decodari retele , reinstalari softuri , instalari programe , jocuri etc )
    -hardware ( inlocuit piese ex : ecrane , difuzoare , tastaturi etc. )
    -vanzare de accesorii gsm.
    Cum momentan suntem intr-o criza financiara si intr-o stare materiala medie ( ma refer la clasa de mijloc ) lumea nu isi va permite un telefon nou ci va incerca o modalitate sa il repare.
    La promovarea firmei m-am gandit la mai multe modalitati cum ar fi :
    -flyere impartite la deschiderea firmei cu reduceri,garantia serviciilor pe o perioada anume
    -lipirea unui banner vizibil in zona sediului
    -promovarea prin intermediului unui site de prezentare a firmei adresa sediului detalii si poze despre firma
    Am facut o descriere in mare a firmei acum sa detaliem planul celor 10.000 de euro.

    Preturile vor fi estimative zonei unde locuiesc eu

    1.Spatiul firmei 200 € /luna + 200 € garantie = 400 euro
    2.Infiintarea unei societati 300 euro
    3.Amenajarea spatiului ( mobilier + computer ) 1.000 €
    4.Ustensile priviind reparatiile software – aproximativ 2.000 € ca sa va puteti face o idee puteti vizita http://www.boxurigsm.ro/boxurigsm-interfete-decodari-gsm.html
    5.ustensile priviind reparatiile hardware respectiv sursa de aer cald , lupe , baie cu ultrasunete , seturi surubelnite , creme + diferite accesorii 1000 €
    6.aprovizionarea unui stoc de accesorii gsm + piese necesare reparatiilor hardware gen inlocuit ecrane , sonerii etc. 2300 €
    7.inca 2000 € ii voi investi in promovare
    8. si ultimii 1.000 euro ii voi pastra pentru achitarea taxelor necesare pentru viitorul apropiat pana firma incepe sa scoata profit

    Tin sa mentionez ca nu am adaugat salarii sau alti angajati deoarece detin cunostinte in domeniul reparatiilor telefonice si eu personal ma voi ocupa de firma fara nici un alt ajutor la fel si partea de promovare in care intra site-ul web deoarece detin cunostinte de webdesign si nu va fi necesar sa platesc unei firme specializata pentru constructia si promovarea site-ului web
    va multumesc

  44. FLORIN_F
    02.12.2010 la 20:30

    As dori sa incep o afacere in domeniul asigurarilor.
    Ceva diferit de ce este acum in piata.
    Mai multe detalii cand voi „castiga”

  45. Ciobotariu Narcis
    03.12.2010 la 10:03

    o canisa de bichoni frise…sunt foarte multi oameni care doresc un astfel de catelus iar numarul lor creste in continuu

  46. elena
    04.12.2010 la 09:11

    cu cei 10.000sde euro mi-as deschide o farmacie verteinara si o spalatorie pentru catei cu diferit oferte pentru patrupedele noastre iubite.eu de meserie sunt tehnician veterinar si in asta as investi.

  47. Elena
    05.12.2010 la 00:36

    Eu mi-as deschide o pensiune superba la Slanic Prahova, pamantul il are nasa mea si eu m-as ocupa de tot, ridicarea unei constructii cat mai cochete si rustica, mobilata simplu, inregistrarea pensiunii, reclama pe internet si din om in om – pentru inceput. De angajat nu ar fi nimeni, eu si nasa ne ocupam de buna functionare si sotul de contabilitate.
    Acesta este un vis frumos de-al meu, dar nu se stie cand si cum va lua fiinta.

    O alta afacere cu 100% profit este o shaormarie cu vad!

  48. Piriu Octavian Dan
    05.12.2010 la 02:01

    As incepe o afacere cu stickere si tricouri. Mi-as face un site de pe care utilizatorii sa aleaga modelele sau sa-si configureze propriile stickere sau tricouri.

  49. Eugen
    05.12.2010 la 16:17

    Cu 10000 de euro mi-as deschide o firma care se ocupa cu curatirea terenurilor agricole abandonate si a pasunilor.
    Traversand tara in lung si in lat am observat ca sunt foarte multe terenuri abandonate,invadate de vegetatie salbatica sau resturi de culturi,maracini etc.Intrucat pentru aceste terenuri nu se pot solicita nici subventii daca nu sunt intretinute,iar acum se preconizeaza si amendarea proprietarilor care nu isi intretin macar terenurile,m-am gandit ca cu o echipa de 4-5 persoane m-as putea ocupa de curatirea acestor terenuri.
    Ca si dotare in prima faza(sa ma si incadrez in suma de 10000 de euro)m-am gandit la urmatoarele:
    -O masina de teren pentru deplasarea persoanelor si a uneltelor
    -Cinci cositoare manuale cu fir si tambur
    -Doua drujbe
    -O masina de maruntit(tocat) vreascuri
    -Unelte manuale ajutatoare(topoare,furci etc)
    Dezvoltarea in continuare o vad prin accesarea de fonduri europene pentru dotari cu masini performante(de balotat ,de brichetat etc.)

  50. Andreea
    06.12.2010 la 00:12

    Desi nu e o idee inovatoare si nu revolutioneaza nimic, mi-ar placea sa ii investesc in constructia unei pensiuni care are in apropiere o ferma de tip petting zoo, cum se poarta in strainatate. Un loc in care copiii sa poata invata despre animale in mod direct, chiar daca nu au rude la tara, sa poata hrani iezi sau miei, sa poata lua lectii de echitatie. As folosi si un sistem pe baza de voluntariat: cei care se implica pe timpul sederii la pensiune sau cei care locuiesc in imprejurimi si vin special pentru a ingriji animalele sunt rasplatiti in produse naturale provenite de la animalele ingrijite: oua, lapte, branza, etc. In plus, clentii pensiunii vor avea mereu mancare proaspata pe masa, si posibilitatea de a vedea conditiile in care sunt crescute animalele. Pensiunea in sine ar fi decorata in stil romanesc traditional, si as oferi cazare gratuita in fiecare an pentru castigatorii unor olimpiade si concursuri, pentru a-si petrece sarbatorile cu prietenii ori familia intr-un mod cat mai traditional. Evident, detaliile sunt multe, dar cam aceasta ar fi ideea principala.

  51. filip florian
    06.12.2010 la 02:30

    Desi poate parea putin ciudat i-as investi in agricultura/horticultura asta in conditiile in care am deja o palma de pamant, aproape de oras si avand o sursa de apa ptr irigatii. As cultiva specii nepretentioase de flori, arbori si arbusti ornamentali si/sau fructiferi si care se cauta pe piata.

  52. Larisa V.
    06.12.2010 la 16:11

    Cu suma de 10 000 de euro as realiza o farmacie cu livrare la domiciliu,deoarece foarte multi oameni, unii din comoditate,altii din cauza unor probleme medicale sunt obligati sa se deplaseze pana la farmacie, sa stea la cozi interminabile pentru as procura medicamentul necesar. O farmacie cu livrare la domiciliu s-ar remarca detasat de restul, astfel pentru comenzi ce depasesc o anumita suma, livrarea la domiciliu va fi gratuita iar pentru sume mai mici se va percepe o taxa de transport.
    O astfel de farmacie ar avea sanse mari sa se dezvolte si sa acapareze piata. La aceasta se adauga personalul calificat,produsele farmaceutice,contract cu casa de asigurari,totul conform reglementarilor in vigoare, precum si o politica de promovare „agresiva” in mass media, astfel incat numele farmaciei sa fie unul sonor, placut si foarte apreciat.
    Aceasta ar fi o prima idee, desigur mai exista si altele dar cu aceasta intr-un in concursul dumneavoastra.

  53. Razvan Pascu
    (author)
    06.12.2010 la 23:22

    Concursul s-a incheiat. In curand vom anunta cei 5 castigatori.

  54. 07.12.2010 la 00:15

    Cu aceasta suma as cumpara 10 familii de chinchila. Aceste animale se cresc pentru blana iar conditiile de intretinere sunt acceptabile. Profitul de amortizeaza in 2 ani. Suma minima este de 6000 de euro.

  55. 07.12.2010 la 00:49

    @Costi, O afacere periculoasa daca nu esti dedicat acestor animale complet.

  56. Razvan Pascu
    (author)
    08.12.2010 la 21:57

    Cei 5 castigatori au fost alesi si vor fi contactati de catre mine pe adresa de e-mail cu care au lasat comentariile.

    Cei 5 sunt: Vlad (depozit anvelope), Andreea (cursuri de gatit), Miriam (dispensar), Gabriel (service GSM) si Andreea (pensiunea-petting zoo).

  57. miriam
    10.12.2010 la 20:18

    Multumim mult!!!!!

  58. […] succesul concursului de acum 2 saptamani, cand peste 50 de persoane s-au inscris, lasand un comentariu cu ideea lor de afaceri in limita a […]

  59. florin09it
    04.03.2011 la 13:32

    eu mi-as deschide o companie precum cea din italia grata e vinci ca au mare succes si persoanele isi incearca norocul indiferent ca au bani sau nu.cu lozurile astea de la noi lumea nu prea e interesata dar a fi ceva nou..o spun din propria experienta si din ce am vazut..

  60. 24.04.2011 la 15:17

    Cine a castigat la concursul: Castiga 5 abonamente la Revista “Idei de Afaceri”?

  61. Razvan Pascu
    (author)
    24.04.2011 la 18:46

    @ Elena: ghici ciuperca?

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!