excursii-razvan-pascu

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rraz1104/public_html/wp-content/themes/razvanpascu-sixteen/strawberry/setup/gallery.php on line 61

Despre Uca Marinescu am tot scris. Cine doreste, poate sa citeasca aici biografia sa, dar si o serie de interviuri, tot pe blogul meu. Am vorbit  aici despre cum a ajuns la Polul Sud si aici despre Polul Nord.

De data aceasta Uca ne povesteste despre Africa si Tibet.

Cum vi s-a parut in Tibet?

Uca Marinescu: Asta este o intrebare oarecum turistica, pentru ca tu trebuie sa stii sa Tibetul este foarte mare. Este ca si cum m-ai intreba cum mi s-a parut in Europa. In Tibet trebuie sa descoperi la ora actuala specificul tibetan care a ramas pe vaile tibetane. Tibetul este strabatut de un podis care este fostul drum al sarii si al matasii. Acesta este acum lucrat, asfaltat si astfel poti strabate intreg Tibet-ul in conditii de turism civilizate, dar acolo lucrurile s-au deteriorat un pic si nu poti vedea adevaratul Tibet si atunci trebuie sa intri pe vai, sa cauti prin templele lor, sa vezi cum traiesc bastinasii. Zonele care mi-au placut au fost in extremitatea vestica a Tibet-ului, care inseamna Kailash, muntele sfant al budismului. Mi-a placut prima mea prezenta la Lhasa, in 1991, cand Lhasa era Marele Palat Potala si cand isi pastra specificul sau de localitate tibetana. Acum este cu strazi asfaltate, cu parcuri amenajate, cu magazine Gucci si Adidas si mai stiu eu ce. Din pacate a devenit pur turistic. Mi-a placut Sikimul, care este tot o parte tibetana, dar este intr-o enclava, un fost mic regat tibetan, care este la poalele celui de-al patrulea varf al Himalayei. Bineinteles Bhutanul mi-a placut, care este un regat, care are independata sa, dar pe care l-as putea pune alaturi de celelalte state Himalayene, datorita locatiei sale.

Ati traversat Africa de la sud la nord; ce v-a placut cel mai mult?

Uca Marinescu: Calatoria toata mi-a placut.

Cat a durat toate excursia si cum a decurs?

Uca Marinescu: Cam doua luni. Am zburat in Africa de Sud. Din Africa de Sud am trecut in Botswana, care mi-a placut foarte mult. Are o rezervatie naturala cu pasari exotice, se spune ca este unica in lume cu pasari specifice africane. Are de asemenea delta fluviului Okavango. Deci Africa de Sud de la extremitatea sudica a continentului african, Botswana cu rezervatia Maun, Namibia, cu Coasta Scheletelor, cu desertul namibian care este foarte interesant. Am urcat apoi spre nord, pe un culoar Caprivi, o zona neutra, care nu apartine niciunei tari. Am mers mai departe in Zimbabwe, Zambia, Malawi, de aici am traversat Tanzania si am ajuns in zona parcului national Kilimanjaro si am urcat pe varful Kilimanjaro.

Cat a durat ascensiunea?

Uca Marinescu: Ascensiunea pe Kilimanjaro este de 4 zile: o zi am ajuns acolo, 3-4 zile urcarea si 2 zile coborarea, cam 7 zile. Am mers pe traseul Coca Cola. La intoarcere, am iesit din traseul respectiv si m-am dus si am vizitat marele crater Ngorongoro. Este cel mai mare crater vulcanic din lume. In interiorul craterului este un sat, este foarte mare, populat si cu vegetatie. Tot aici sunt si cele doua rezervatii: Masai Mara si Serengeti. Apoi am trecut in Kenia, din Kenia am trecut in Etiopia. Etiopia este foarte frumoasa, cu temple foarte vechi. Ortodoximul se spune ca are originea aici si cafeaua la fel. In Sudan am vrut sa merg, dar era inundatie mare si nu am reusit. De aici am trecut in Egipt si am iesit prin Tunisia.

13 comentarii

 1. Eleny
  10.05.2010 la 07:30

  Razvan ce varsta are doamna Uca ?

 2. Alina Trebcea
  10.05.2010 la 08:44

  in ultima fotografie este cumva pasarea maiastra ???

 3. 10.05.2010 la 11:32

  Din pacate cand voi fi eu capabil sa fac astfel de calatorii lumea va fi mult schimbata.
  Inca o data felicitari pentru interviurile cu doamna Uca Marinescu

 4. Marcel Stoian
  10.05.2010 la 15:39

  Cred ca iti trebe multa ambitie si curaj sa te duci singura in Africa ca sa faci un tur
  nu stiu cat de sigur este dar vad ca se poate
  in sfarsit un site cu exemple pozitive
  imi place siteul tau Razvae

 5. Razvan Pascu
  (author)
  10.05.2010 la 20:06

  70 de ani.

 6. Razvan Pascu
  (author)
  10.05.2010 la 20:06

  Cred ca da. Dar prin Africa.

 7. Razvan Pascu
  (author)
  10.05.2010 la 20:07

  Gandeste pozitiv!

  Multumesc.

 8. Razvan Pascu
  (author)
  10.05.2010 la 20:07

  Multumesc.

 9. Vlad
  11.05.2010 la 10:15

  Felicitari doamnei Marinescu si tie Razvan pentru ca realizezi astfel de interviuri … Sper sa reusesc sa refac si eu macar o parte din traseele dumneai.

 10. Razvan Pascu
  (author)
  11.05.2010 la 19:01

  Mersi Vlad.

 11. ALLYNA80
  25.11.2010 la 11:29

  Iata motive pentru care se merita sa investesti in calatorii

 12. Anca
  20.10.2011 la 22:57

  O femeie extraordinara, cu un interior, dar si un exterior perfect echilibrate si un articol superb, Razvan. Felicitari!

 13. 09.06.2012 la 12:13

  Cred ca este printre cei mai admirati calatori, de fapt exploratori romani. Si eu ma numar printre admiratorii domniei sale, dar regret ca nu a scris destul despre cele vazute. Sau poate nu am aflat eu.
  Cele cateva insemnari pe care le-am citit pe site-ul http://ucamarinescu.ro mi-au aratat doar ca are talentul de o face si ca ar avea atatea de povestit…

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]