Astazi, ultima reteta culinara internationala la rubrica de calatorii gastronomice pe blogul meu. Incepand de weekendul viitor, retetele culinare „se muta” pe www.PonturiBune.ro

Reteta de astazi este preferata mea: Quesadilla cu pui (aveti inclusiv „video-reteta”).

Quesadilla este numele generic atribuit de mexicani unei “placinte” cu branza (queso, in spaniola) simple sau in amestec cu alte ingrediente, emblematica pentru meniurile tex-mex. Simpla, usor de realizat acasa, quesadilla este o gustare care cucereste.

Reteta de mai jos este varianta cu pui.

Portii: 2-4

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

  • 500 grame piept de pui (file)
  • 200 grame branza cheddar (sau un cascaval bun)
  • 4 lipii de porumb (tortilla)
  • 2 rosii
  • 2 linguri oregano uscat
  • 1 lamaie
  • 3 linguri de ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 4 linguri se smantana pentru servire
  • 4 linguri de guacamole pentru servire

Preparare:

1. Razuiti branza si impartiti-o in patru. Taiati pieptul de pui in felii subtiri. Extrageti sucul din lamaie. Taiati rosiile rondele.
2. Amestecati zeama de lamaie cu 1 lingura de ulei, oregano, sare si piper.
3. Turnati marinata rezultata peste pieptul de pui, amestecati-l bine si lasati-l sa se marineze timp de 5-10 minute.
4. Incingeti un gratar (unul de interior, pentru aragaz, e rezonabil).
5. Rumeniti puiul pe ambele parti la foc iute. Puiul trebuie sa fie rumenit, nu uscat.
6. Luati pieptul de pui de pe grill, lasati-l sa se racoreasca putin si taiati-l cubulete sau fasii subtiri.
7. Incingeti o tigaie potrivita ca dimensiune pentru o tortilla, la foc mic spre mediu.
8. Adaugati o lingura de ulei.
9. Asezati o tortilla pe fundul tavii (vezi filmul).
10. Presarati un sfert din cantitatea de branza peste tortilla si, dupa ce incepe sa se topeasca, jumatate din cantitatea de pui.
11. Asezati un strat de rondele de rosii, presarati un alt sfert din cantitatea de branza, asezonati cu sare si piper. Acoperiti cu o alta tortilla si puneti un capac peste tigaie.
12. Dupa ce ati terminat operatiunea, lasati tigaia 3 minute si intoarceti quesadilla cu ajutorul unei palete de plastic sau lemn. Acoperiti din nou.
13. Lasati-o inca 3-4 minute si pe cealalta parte. Scoateti quesadilla pe un fund de lemn.
14. Repetati operatiunea cu restul ingredientelor pentru a face cea de a doua quesadilla.
15. Taiati quesadilla cu un cutit de bucatarie sau rola de pizza in 4, 6 sau 8 bucati fiecare.

Quesadilla se serveste fierbinte, cu smantana, guacamole si salsa (sos din cuburi mici de rosii ardei si ceapa)

Daca sunteti iubitori de mancare mexicana puteti adauga cate 2 linguri de guacamole in fiecare quesadilla, inainte de a pune ultimul strat de branza si tortilla.

Tortillas (lipiile de porumb) se gasesc in hipermarketuri si supermarketuri. Se comercializeaza proaspete, in pungi de cate 10 bucati. Le puteti congela pentru folosirea ulterioara.

2 comentarii

  1. rizica
    03.05.2010 la 12:39

    Imi ploua in gura, cred ca este foarte buna…sper sa gasesc tortilla in comert.

  2. theea
    31.05.2011 la 17:38

    pare buna, reteta ta.Ramane de verificat…sincer am intrat pe site-ul tau din dorinta de a gasi retete din bucataria germana:)

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!