fbpx
excursii-razvan-pascu

Dupa cum am mai spus de multe ori, imi doresc sa trezesc prin acest blog spiritul antreprenorial in randul a cat mai multi tineri din Romania. Prin spirit antreprenorial inteleg in primul rand curajul de a incepe o afacere pe cont propriu, dar si incercarea continua de a face ceva in plus care sa iti aduca profit.

Pentru aceia dintre voi care sunt interesati de o afacere interesanta si profitabila care se poate dezvolta odata cu voi, prin munca si idei inovative, Franciza Shanghai este solutia. Afacerea necesita o investitie consistenta, dar aceasta se poate amortiza destul de repede. Franciza Shanghai se poate desfasura pe mai multe planuri: fast food, restaurant si catering. Primul restaurant Shanghai s-a deschis in Cluj Napoca in 1998 si, dupa spiritul ardelenilor, s-a extins treptat doar datorita seriozitatii cu care administratorii au tratat afacerea. Dupa 11 ani de activitate, anul acesta s-a deschis prima unitate in franciza la Bacau si urmeaza inca una la Baia Mare.

Pentru cei interesati de franciza ...citeste mai departe Restaurant Shanghai, taxa de franciza este de 10.000 de euro, iar redeventa lunara este de 4% din vanzari. Investitia necesara pentru deschiderea unui restaurant Shanghai este de aproximativ 30.000 de euro (utilarea bucatariei, taxa de intrare in franciza, sistemul informatic, etc. ), iar investitia totala minima necesara (care include si amenajarea spatiului) este de 60.000-70.000 de euro. Rata bruta a profitului este estimata la 20% anual, iar investitia poate fi recuperata in 3-5 ani in cazul restaurantului si 2-3 ani in cazul fast-food-ului/cateringului (desigur, depinde foarte mult de zona in care este amplasat, de management, calitatea angajatilor, etc.)  Mai multe detalii despre franciza Restaurant Shanghai, gasiti aici.

Cei interesati de franciza Fast Food Shanghai trebuie sa stie ca taxa de intrare in franciza este de 5000 de euro, iar redeventele sunt aceleasi precum la Restaurant Shanghai. Investitia pentru dotarea spatiului si soft-uri informatice este de aproximativ 20.000 de euro si parerea mea personala este ca fast-food-ul poate ajunge chiar mai profitabil decat restaurantul, in primul rand pentru ca are costuri de administrare lunare mai mici (spatiu mai mic, angajati mai putini), dar si pentru ca poate fi promovat foarte mult prin cladiri de birouri, livrarea se poate face la serviciul clientului, se pot semna contracte si parteneriate cu diferite firme sau evenimente pentru livrarea mancarii, etc. Investitia totala minima necesara pentru deschiderea fast-food-ului este de aproximativ 35.000 de euro. Cred ca, cel putin in Bucuresti, ar avea succes acest tip de afacere. Mai multe detalii aflati aici.

Exista si posibilitatea deschiderii unei unitati de Catering Shanghai. Costurile sunt asemanatoare cu cele ale fast-food-ului, iar mai multe detalii aflati aici.

Detalii despre franciza Shanghai au mai aparut in presa scrisa sau chiar pe TV. Pentru a citi unele dintre aparitii, click aici. De asemenea, cei care vor sa afle mai multe detalii despre oricare dintre aceste 3 tipuri de francize, pot contacta aici administratorii afacerii.

Razvan Pascu

21 comentarii

  1. rizica
    09.09.2009 la 07:45

    Nu prea sunt de acord cu investirea banilor intr-o franciza.Prefer sa investesc in propria afacere, sa-mi asum riscuri pe propriile idei.As accepta totusi sa investesc intr-o franciza daca as avea propriul spatiu(sa nu fiu nevoita sa platesc chirie)si daca m-as pricepe la domeniul respectiv

  2. 09.09.2009 la 08:48

    Si eu am o oarecare retinere fata de investitiile in francize. Investitia initiala minima in cazul unei francize este de cele mai multe ori dubla fata de o investitie similara, dar no name. Pe langa taxa de intrare si de multe ori sistemul informatic, mai este nevoie sa se respecte identitatea vizuala si functionala a francizei care presupune de cele mai multe ori achizitia utilajelor de bucatarie, a mobilierului si a semnalisticii de la parteneri agreati de francizor, iar acestia de cele mai multe ori sunt ingrozitori de scumpi fata de piata. Este adevarat ca se primeste un know-how, dar de cele mai multe ori procedurile respective nu sunt implementate corect si rezultatele sunt catastrofale in aceste situatii.

    As spune ca francizele fie sunt succese extraordinare, fie esecuri de rasunet. Astfel, francizele fara succes dispar in general mult mai repede decat afacerile no name. In Romania, cred ca maxim 25% din francizele deschise rezista mai mult de 1 an, iar adevarate succese sunt extrem de putine. Asta se datoreaza si faptului ca suntem inovativi si acolo unde nu ar trebui.

  3. Emil
    09.09.2009 la 09:21

    Salutare,

    eu as veni cu un contra-argument: cred ca atunci cand te afli la inceput este mai ok sa beneficiezi de brandul si de experienta unei afaceri deja cunoscute, care a treut prin unele greustati. Intr-adevar poate fi mai scump, dar de obicei lucrurile bune costa mai mult

  4. Alina Trebcea
    09.09.2009 la 09:41

    Si eu cred ca ar merge in Brasov dar totusi investitia pt fast food e destul de mare. Poate ar fi fost mai interesant ca cei care ofera aceasta franciza sa ofere macar taxa de franciza 0 la primele 4-5 francize, ca sa isi extinda reteaua mai agresiv

  5. Balauru'
    09.09.2009 la 10:39

    35000 Euro ca sa ai un Fast-Food „la cheie” nu e asa de mult… Zona de bucatarie trebuie amenajata conform unor norme de siguranta alimentara – doar investitia in tot ce e bucatarie cred ca ajunge la jumatate din suma asta.

    Un alt avantaj mare la o franciza este ca cel care ofera franciza are deja parteneri de afaceri stabili, care ofera discounturi semnificative. Nu cred ca pe cont propriu ai putea sa scoti mai ieftin asa ceva.

  6. Cosmin
    09.09.2009 la 11:54

    Asta cu partenerii, daca este adevart si daca este valabil in toata tara e foarte ok. Eu am avut o saormerie in bucuresti si imi procuram singur tot ce aveam nevoie de la Metro sau Selgros, deci daca ai obtinute niste discounturi importante e super ok pt afacerea ta. Acuma depinde si de cat de mare este reteaua de franciza

  7. Criss
    09.09.2009 la 12:00

    Parca tare as mai renunta la multinationala lu’ peste in care lucrez acum si as incepe o afacere de felul asta numai ca nu poti fi sigur ca o sa ai succes chiar daca intri intr-o franciza
    Iar daca tot muncesc de la 9 la 9 mai bine lucrez doar pentru mine numai ca mi-ar cam trebui inca vreo jumatate din suma
    offf

  8. Monica
    09.09.2009 la 13:51

    e mai ok acu’ ca ai pus datele de contact pe blog. la cea cu franciza cred ca te-am stresat cu mailuri 🙂

  9. Elena
    09.09.2009 la 15:59

    Dar de ce in atatia ani s-au deschis doar 2 ? poate nu au asa mare succes

  10. Balauru'
    09.09.2009 la 16:09

    Au deschis 2 locatii din 2006 – de atunci au oferta de franciza (asa scrie pe site-ul lor).
    Restaurantul Shanghai in schimb a castigat „Restaurantul Anului 2009” de la o revista de specialitate…

  11. Elena
    09.09.2009 la 18:40

    Balauru’, dar de unde stii tu toate aceste lucruri 🙂 Cumva ai vreun interes pe franciza asta ? 🙂

  12. larisa
    09.09.2009 la 19:16

    intr adevar o afacere cu fast food ar aduce un profit mult mai mare ca si un restaurant.Dar aici trebuie investiti multi bani si in publicitate,.Pe la firme ,birouri cat si blocuri de locuinte ,pentru a sti posibilul consumator unde sa si faca o comanda la domiciliu.Sumele de care vorbeai sunt imense pentru un incepator care nu si permite un risc atat de mare.Se merita insa doar pentru acei ce stiu ca in decursul a unei scurte perioade de timp pot amortiza pierderea financiara in caz de esec.

  13. Balauru'
    09.09.2009 la 20:03

    Haha 🙂
    Nu am, dar imi place sa fiu bine informat si am intrat pe linkurile din articol.
    Daca tot imi exprim parerea, sa nu scriu din auzite si presupuneri… Nu?
    Imi place ideea de franciza si cred ca odata o sa am si eu o afacere prin franciza. E mai comod si un francizor bun nu te lasa sa te descurci cum poti. Te ajuta, te biciueste – numai sa mergi inainte 😉

  14. Razvan Pascu
    (author)
    10.09.2009 la 00:32

    Adevarul este insa ca de cele mai multe ori know-how-ul este cel mai important asset. Chiar daca acesta costa, uneori chiar merita banii.

  15. Razvan Pascu
    (author)
    10.09.2009 la 00:34

    Pai contacteaza-i si poate iti fac vreo oferta! 🙂

  16. Razvan Pascu
    (author)
    10.09.2009 la 00:34

    Mersi 🙂

  17. Razvan Pascu
    (author)
    10.09.2009 la 00:35

    Probabil ca nici promovarea francizei nu a fost atat de agresiva…

  18. Burtea Maria
    21.07.2010 la 04:38

    O idee interesanta si utila.

  19. Burtea Maria
    21.07.2010 la 04:41

    Am un spatiu in constructie si ma gandeam la un restaurant fast -food.Citind ce ai scris,si comentariile celorlalti,imi dau seama ca o franciza mi s-ar potrivi.Multumesc de idee.

  20. aitilop
    30.07.2010 la 02:40

    Cel din Baia Mare s-a inchis dupa maximum 3 luni 🙁

  21. Sorin
    08.07.2011 la 20:12

    Aici sunt si eu de acord cu voi , mi se pare mai rezonabil sa incepi o afacere printr-o franciza mai ales daca e un brand renumit. Si ca o idee eu ma gandeam ca ar fi buna una ori in mancare gen KFC sau cosmetica, epilare gen Nomasvello e adevarat ca iti trebuie un buget de 30 de mii de euro sa iti deschizi propriul tau salon de cosmetica dar se merita daca vin cu echipament cu tot oamenii!

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]