fbpx
excursii-razvan-pascu

Aurelian MarinSaptamana viitoare sunt alegeri la ANAT, iar in cadrul Adunarii Generale, miercuri 11 martie 2015 va fi ales noul presedinte al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism. Este un moment de cotitura la ANAT, asa cum probabil nu a fost de mult timp, si multa lume din industrie vorbeste despre o schimbare care va trebui facuta, iar multi deja isi pun problema daca va fi doar de „ochii lumii” sau va fi reala. In final, votul va decide.

In acest context, am decis sa public astazi un interviu cu Aurelian Marin, directorul general al agentiei de turism Paradis – Vacante de Vis, care candideaza la functia de Presedinte al ANAT.

1. Care este motivatia pentru care candidati la presedintia ANAT?

Dorinta de implicare dinamica si activa! Credinta ferma ca aportul meu in calitate de Presedinte va fi unul calitativ si cu rezultate masurabile.

2. ANAT-ul trebuie modernizat, trebuie reformat astfel incat sa nu mai fie al „unora”, ci sa fie al tuturor membrilor. Ce veti face pentru asta?

Vom da ANAT-ul membrilor! Vom “da liber” la initiative, implicare si accesibilitate! Vom pune in discutie noi modele de accesibilitate pentru a tenta cat mai multi membri sa-si asume responsabilitati!

3. Sunteti de 20 de ani in turismul romanesc. Veti avea puterea sa acceptati tineri langa dumneavoastra si sa profitati de expertiza si dinamismul lor? Si daca da, atunci o veti face onest, cinstit, „pe bune”? Pentru ca lozinci legate de sustinerea tinerilor am mai auzit, dar realitatea ultimilor ani a demonstrat altceva. 

Trebuie sa fim rationali si realisti si sa privim lucrurile asa cum sunt: cu ani in urma noi am fost tinerii care am reusit sa spargem barierele! Astazi sunt in “block starturi” oameni de afaceri tineri ce conduc afaceri extraordinare si care reusesc in multe situatii sa “dea tonul” in diferite nise ale industriei! Daca suntem sinceri, in primul rand cu noi, atunci aceasta schimbare se va face in mod natural!

4. Cum va ajuta experienta castigata ca presedinte la ANAT Sud-Est si ca membru in CD ANAT?

M-a ajutat sa inteleg ca o organizatie ca ANAT nu se conduce ca propria firma! Sa inteleg si sa respect diversitatea de opinii! Sa inteleg ca daca ai un tel, atunci trebuie sa-ti folosesti intreaga capacitate de persuasiune pentru a-l atinge! Sa inteleg ca daca te apropi de probleme generale ale colegilor, atunci primesti in mod natural respectul si implicarea lor! M-a ajutat sa inteleg foarte bine pozitia ANAT vis-a-vis de celelalte entitati cu care lucreaza sau colaboreaza: patronate, autoritati, asociatii!

5. Cum arata o zi din viata dumneavoastra? Dar o saptamana?

O zi: 7.00 – 8.30 sport; 9.00 – 18.00 activitate sustinuta si implicare in toate procesele ce ce se desfasoara in firmele pe care le conduc; dupa ora 18.00 – intregul timp il dedic numai familiei, facem absolut totul impreuna, atat in timpul saptamanii cat si in weekend!

O saptamana: de luni pana vineri in general urmez acelasi program standard in fiecare zi, in care mai apar in unele zile, dupa ora 18.00, diverse evenimente: intalniri cu prieteni, evenimente sociale sau culturale, etc. Weekend-urile le petrec in totalitate cu familia in diverse variante: daca suntem acasa, atunci cu regularitate ne luam masa cu parintii nostri, in plus “consumam” tot timpul in mod relaxat: intalniri cu prietenii apropiati, iesim la diverse evenimente culturale, socializam intens! Avem un mod de viata foarte activ! Plecam foarte des in vacante, atat scurte (in weekenduri), cat si mai lungi.

6. ANAT are multi oameni extraordinari, i-am cunoscut pe multi din Bucuresti, dar si din tara. Multi membri cred in ANAT si isi doresc o schimbare reala. Implicarea acestor oameni si daruirea lor va poate fi utila, chiar daca agentiile pe care le reprezinta sunt mici sau chiar daca ei nu sunt atat de vizibili precum altii. Cum veti face pentru ca si parerea lor sa inceapa sa conteze in mod real in mandatul dumneavoastra? 

Atat timp cat numarul membrilor ANAT a scazut abrupt in ultimii ani, da, este nevoie de schimbare! Sa nu uitam ca majoritatea membrilor ANAT e formata din agentii mici si mai putin “vizibile”, dar multi dintre ei cu afaceri extraordinare in turism, multi dintre ei cu o pasiune vulcanica pentru acest domeniu! Acesti oameni pot aduce plus valoare activitatii ANAT si pot crea diversitate! Iar pentru a-i aduce aproape de ANAT, as incepe cu lucrurile care unesc oamenii: comunicare, incredere, solidaritate.

7. Ce veti face ca sa opriti scaderea dramatica a numarului de membri din ultimii ani si cum veti convinge agentiile mici ca ANAT se lupta in mod onest si pentru ei, nu doar pentru cei mari?

Doresc sa-mi desfasor activitatea si mandatul de Presedinte pe 2 directii mari:

– O directie vizeaza chestiunile arzatoare cu care majoritatea agentiilor se confrunta in permanenta: asigurari, cedari de comison, politici de tarife ale furnizorilor, etc. Rezolvarea lor treneaza de mult timp si acest lucru demotiveaza oamenii.

– Cea de-a doua se refera la chestiuni care asigura breslei viitor si viziune! Si aici am in calcul politici de promovare, politici de instruire si perfectionare, legislatie.

8. Cum veti sustine demersul unor persoane importante din turismul romanesc (Dragos Anastasiu, Calin Ile, Malin Malineanu, Maria Stoian, Cosmin Marinof, Razvan Pirjol, Tinu Sebesanu, Nicolae Lech si altii), alaturi de care am semnat si eu, cu privire la infiintarea Organizatiei Romane pentru Turism, in parteneriat de tip public-privat?

Sustin fara rezerve acest demers si ANAT va face lobby pe toate canalele posibile pentru indeplinirea acestui obiectiv foarte important! Acest obiectiv face parte din programul meu, tine de strategia pe termen lung a turismului romanesc si este singurul mecanism fezabil ce poate asigura finantarea activitatilor de promovare, realizarea lor cu si de catre profesionisti si, nu in ultimul rand, o voce credibila si puternica ce reprezinta interesele reale ale turismului romanesc!

9. Va rog sa imi spuneti un lucru bun care s-a intamplat in ultimii 2 ani la ANAT si pe care il veti continua.

Veniturile constant mai mari din organizarea de targuri sunt un lucru mai mult decat pozitiv si voi continua aceasta politica.

10. Va rog sa imi spuneti 3 lucruri din ultimii 2 ani pe care le-ati fi facut altfel ca presedinte ANAT.

a) Comunicare interna cu membrii si extern (in afara ANAT)

b) Asigurarea unui rol mai puternic executivului angajat al ANAT, inclusiv prin acordarea unei independente mai mari

c) O transparenta mai mare a actiunilor intreprinse, ce ar fi generat un feedback pozitiv si mai bun in randul membrilor

11. Ce spune familia dumneavoastra despre aceasta candidatura?

Ca intotdeauna, in proiectele de anvergura si cu consistenta, familia ma sustine in totalitate! Si sunt mandri de mine si de felul in care vreau sa ma implic si sa ma dedic intereselor breslei.

12. Ce ii indemnati pe cei care au incredere in dumneavoastra si vor sa va voteze? Cum va pot sustine la alegerile de saptamana viitoare?

Imi doresc o participare mult mai mare la vot si o prezenta mai mare la lucrarile Adunarii Generale. Ii rog si ii indemn pe toti colegii din ANAT sa-si exercite dreptul la vot si dreptul la SCHIMBARE! Si o pot face atat prin prezenta fizica la lucrarile Adunarii Generale, cat si prin posta sau delegati.

13. Contra-candidatul dumneavoastra, domnul Dan Anghelescu, pare un om inteligent si corect. Daca nu veti castiga din primul tur, ii veti cere sa va sprijine pentru turul doi?

Primul lucru pe care l-am avut in cap atunci cand am hotarat sa candidez este “responsabilitate”. Mi-am asumat acest lucru, fiind ferm convins de capacitatea mea de a schimba lucruri. Motiv pentru care doresc sa merg inainte si il voi ruga pe domnul Anghelescu sa ma sprijine!

14. Care este promisiunea dumneavoastra pe care o faceti astazi, iar peste 2 ani de mandat de presedinte sa vedem daca ati respectat-o.

Respect pentru toti colegii mei! Si le voi insufla acea incredere in ANAT care sa ii faca sa se simta parte a acestei “familii”.

–––-

* In final, va indemn pe toti, mai ales pe cei care reprezentati agentii de turism mici, din tara, dar care sunteti membri ANAT si pana acum nu ati simtit un mare beneficiu din asta, sa va exprimati dreptul de vot in Adunarea Generala de miercuri. Exista fie varianta de a veni la Bucuresti la Hotel Marshal Garden la ora 13:30 pentru a participa la sedinta si a vota aici, fie de a trimite un reprezentant care sa aiba o imputernicire pentru vot, fie sa trimiteti votul vostru prin corespondenta. Atentie: daca trimiteti votul prin corespondenta, plicul este bine sa fie trimis cu confirmare de primire pe adresa ANAT si trebuie sa ajunga pana marti, 10 martie.

1 comentariu

  1. 12.03.2015 la 15:07

    alt erou…sa vedem ce si cate vei schimba domnule 🙂

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]