fbpx
excursii-razvan-pascu

Saptamana trecuta am fost la o prezentare sustinuta de arhipelagul Seychelles.

Oficiul de Turism de acolo plus alti cativa reprezentanti ai unor afaceri locale (agentii de turism si hoteluri) au venit in Romania pentru a le povesti agentilor de turism din Bucuresti despre “paradisul din Oceanul Indian” si pentru a le oferi motive ca acestia sa isi trimita turistii (mai ales pe cei care merg in luna de miere) in Seychelles.

Insulele Seychelles sunt localizate in Oceanul Indian, la 1600 km est de Africa, iar arhipelagul este format din 115 insule. Temperaturile medii anuale sunt de 27 grade C in aer, apa oceanului avand o temperatura medie anuala de 29 grade C. Moneda oficiala este rupia seychelleza, 1 € reprezentand aproximativ 17 rupii.

Cea mai mare insula se numeste Mahé, pe teritoriul careia se gaseste aeroportul international si capitala statului Seychelles, Victoria. Populatia insulei este de 78000 de locuitori, reprezentand aproximativ 90% din populatia tarii. Insula are 28 km lungime si doar 8 km latime, dar adaposteste un frumos parc natural format in jurul unui varf muntos, de pe care poti urmari o panorama minunata a intregului arhipelag. Insula este bogata in vegetatie tropicala, are un numar de 65 de plaje si munti cu o inaltime de aproape 1000 m.

Insula Praslin este a doua insula ca marime din Seychelles. Distanta dintre Mahé si Praslin se poate parcurge foarte usor, pe calea aerului ori cu ajutorul unui vas care poate transporta pana la 350 de pasageri. Calatoria cu avionul dureaza 15 minute si se efectueaza din ora in ora, pe cand cea cu vaporul dureaza o ora, de 2-3 ori pe zi.

Cele mai frumoase plaje sunt Anse Lazio si Anse Volbert. Se pot face excursii catre rezervatii naturale sau pentru a urmari broastele testoase si pasarile.

In Parcul National Vallée de Mai ai impresia ca timpul s-a oprit in loc. Gasesti palmieri, numeroase mamifere, reptile, papagalul negru de Seychelles, etc. Aici veti intalni si unicii palmierii Coco de Mer, arborii cu cele mai mari seminte din lume si cu frunze care pot ajunge pana la 14 m lungime si 7 m latime, trunchiul atingand si 30 m inaltime. Aceasta rezervatie a fost inclusa in patrimonial UNESCO in anul 1983.

Insula Silhouette se afla la 34 km de Mahé si este a treia insula ca marime. Relieful este muntos, avand 4 varfuri care depasesc 500 m inaltime, cel mai cunoscut fiind Dauban. Dispune de 7 plaje si 35 km patrati de paduri virgine.

Insula La Digue, a patra insula ca marime, are o populatie de aproape 2000 de persoane, majoritatea traind in satul La Passe aflat pe coasta vestica a insulei. Insula este cunoscuta in principal datorita plajelor sale care atrag anual mii de turisti. Plajele cu nisipul alb, culoarea apei de un turcoaz ireal, palmierii si cocotierii aflati in imediata vecinatate a plajelor, toate acestea au facut ca insula sa fie considerata una dintre cele mai frumoase din lume.

Aici traieste pasarea sanocho, specie din care astazi mai supravietuiesc sub 100 de exemplare salbatice. Insulele vecine, Coco, Marianne si Félicité sunt considerate excelente pentru snorkeling sau scufundari. Cel mai indicat loc pentru a gusta din specialitatile bucatariei locale este La Passe, loc in care veti descoperi farmecul delicateselor marine.

Cele mai cunoscute insule de corali sunt insulele Bird, Desrochessi si Denis, perfecte pentru snorkeling, scufundari sau plimbatul in natura. Acestea se afla la 30-45 minute de zbor fata de Mahé.

Aldabra este al doilea cel mai mare atol de corali din lume, gazduieste intre 100.000-150.000 de broaste testoase uriase de Aldabra, cel mai mare crab de uscat din lume, rechini de diferite specii, etc. Aceasta insula a fost transformata in rezervatie naturala, intrand in patrimoniul UNESCO.

Seychelles gazduieste aproape 90.000 de persoane de diferite rase: europeni, africani, asiatici. Sunt trei limbi oficiale: creola, engleza si franceza. 46% din suprafata este formata din rezervatii naturale, avand 20 parcuri nationale. Cele mai cunoscute activitati pe care le puteti desfasura sunt snorkelingul, scufundarile, surfingul, observatul animalelor in cadrul natural, plimbatul pe traseele naturale sau cu vaporul, golful.

Seychelles poate fi una dintre destinatiile celor care isi petrec luna de miere sau doresc sa se casatoreasca. Pe langa vremea calda si resorturile romantice ce sunt perfecte pentru cupluri, exista si posibilitatea de a va face nunta pe insula, fiind recunoscuta in UE. Sunt necesare pasaportul si certificatul de nastere. Trebuie aplicat la starea civila cu cel putin 2 luni inainte de data nuntii.

Preturile la cazare difera in functie de confortul pe care ti-l doresti. Orice ai alege, conditiile sunt excelente, diferenta fiind de amplasament.

– case de vacanta: 50-200€ / noapte/ camera

– apartamente sau cabane: 70-350€

– hoteluri:150-600€

– resort: 400-5000€

Cand sa vizitati Seychelles

Activitate Perioada
Scufundari Mar – Mai / Sep – Noi
Snorkeling Toata perioada anului
Navigatie Toata perioada anului
Pescuit Oct – Apr
Birdwatching Apr (sezonul de imperechere); Mai-Sep (depusul oualor); Oct (migratia)
Surfing Mai- Sep

Toate informatiile de mai sus le-am aflat in urma prezentarii de saptamana trecuta, iar din fotografii si povestiri am inteles ca este unul dintre locurile in care imi doresc sa ajung cat de curand. Viata si timpul curg altfel in Africa, iar combinatia de insule exotice, ocean turcoaz, animale, hoteluri de lux si oameni este ceea ce ii da farmec locului.

8 comentarii

  1. 22.03.2014 la 13:08

    peisaj de vis .. acum ca tot sunt reduceri la bilete este o oportunitate buna de a vizita aceste locuri

  2. alex
    23.03.2014 la 11:19

    Atentie,dincolo de toate idilismele prezentate..se pare ca ceva nu v-a spus:sa nu ai ghinionul sa ploua(asa „la greu”)am fost in octombrie(vremea ok cica)si a plouat incontinuu 3 zile la Mahe-noroc cu Praslin-ul acolo a fost mai bine(alternant)si ne-am mai „scos”

  3. Mihai
    24.03.2014 la 10:08

    Soso, poti te rog sa imi spui despre ce reduceri la bilete este vorba?

  4. catalina savoiu
    09.10.2014 la 09:21

    Minunata alegere pentru luna de miere. Aici am fost si noi si a fost de vis totul , mai putin experienta cu geko, de care imi era teama si pe care a trebuit s-o accept in camera :))). Mi-ar placea sa mai merg intr-o vacanta acolo. Astept sa povestesti cum a fost minunata voastra luna de miere. Distractie frumoasa

  5. Andreea
    30.01.2017 la 02:49

    Ce inseamna geko?

  6. Razvan Pascu
    (author)
    30.01.2017 la 11:09

    Soparla.

  7. Margareta
    19.10.2017 la 02:10

    Mă puteți ajuta acolo În Seychelles cu un număr de tel de fotograf. Roman ideal.

  8. Margareta
    19.10.2017 la 02:13

    Aş mai avea o intrebare? Cum se poate interesant Sărbători o zi de naștere în Seychelles? Ceva local mai special? Sau locuri mai interesante? Sau ceva special, o amintire pe viața?

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]