fbpx
excursii-razvan-pascu

targ de craciun SalzburgPietele de Craciun se mentin si anul acesta in preferintele turistilor romani care vor sa evadeze cateva zile in perioada sarbatorilor de iarna. Potrivit datelor Paravion.ro, in 2011 cele mai vandute destinatii pentru pietele de Craciun sunt Budapesta, Viena, Praga, Munchen si Londra.

Traditionala piata de Craciun din Budapesta este unul dintre cele mai interesante si vestite evenimente ale lunii decembrie in Europa. Piata din capitala ungara ramane si anul acesta in preferintele turistilor romani datorita preturilor mai accesibile ale pachetelor, pe fondul posibilitatii transportului cu autocarul. Budapesta este un oras care mi-a placut foarte mult, iar mai multe impresii despre Budapesta puteti citi aici.

Budapesta

Incepand cu mijlocul lunii noiembrie si pana la Craciun, cele mai frumoase locuri din Viena se transforma in fermecatoare piete de Craciun. Mirosul prajiturilor specifice de Craciun si punch-ul fierbinte raspandesc atmosfera tipica de dinainte de Craciun. Austria este o tara foarte frumoasa, iar langa Viena exista locuri absolut deosebite pentru relaxare. Mai multe impresii despre Viena puteti citi aici, impresii despre targul de Craciun de la Salzburg puteti citi aici, impresii despre paradisul cumparaturilor ieftine aproape de Viena puteti citi aici, iar in curand ma voi apuca de scris impresii din calatoria de saptamana trecuta in regiunile Burgenland, Viener Alpen si Wienerwald (toate destul de aproape de Viena). 

targ Viena

Craciunul in capitala Cehiei, Praga, poate fi o sarbatoare plina de evenimente, de la concerte si piese de teatru, pana la vizite la gradina zoologica. Cea mai mare piata si, totodata, cea mai populara, este cea din Vechiul Oras, locul in care turistii se pot plimba printre cabanutele colorate ce comercializeaza tot felul de obiecte de artizanat, mancare si bauturi calde. Impresii despre piata de Craciun de la Praga puteti citi aici si impresii despre Praga puteti gasi aici.

Praga

La Londra, principalul punct de atractie din pietele de Craciun il constituie mulled wine (vin fiert cu scortisoara) si mince pies (placinte cu fructe confiate). Am spus-o de multe ori, Londra este orasul meu preferat din tot ce am vazut pana acum, asa ca nu pot fi decat subiectiv. Impresii despre Londra puteti citi aici.

Cea mai cunoscuta piata de Craciun din Munchen se desfasoara in Marienplatz, in fata Primariei orasului si dateaza din secolul al 16-lea. Cu ocazia Craciunului, in piata sunt amenajate cateva sute de casute cu suveniruri, decoratiuni, dulciuri sau jucarii. Anul acesta Paravion.ro pune in vanzare un pachet in valoare de 345 euro de persoana la Munchen care include 3 nopti de cazare cu mic dejun la un hotel de 3 stele si transport cu avionul dus-intors. Compania aeriana Carpatair zboara la Munchen, iar un city-break oferit de ei cu cazare 3 nopti, mic dejun si bilete de avion Carpatair incepe de la 235 euro.

7 comentarii

  1. Paul
    13.12.2011 la 01:21

    Cateva poze de la targul din Edinburgh. Mulled wine si mince pies la greu:D….asta printre alte bunatati care din pacate nu fac tocmai bine la silueta:
    http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2820614005159.146429.1553210235&type=1

  2. rizica
    13.12.2011 la 10:52

    Mie imi place Piata de Craciun de la Viena cel mai mult, mi se pare cea mai traditionala si cea mai bogata…

  3. Rodica
    13.12.2011 la 11:20

    Salut,
    Ca locuitor al Munchen-ului pot mentiona ca in materie de piete de Craciun,cea din Marienplatz nu este cea mai cunoscuta ci cea centrala. Cea mai cunoscuta si de dimensiuni mai mari este Tollwood si de desfasoara in aceleasi parc in care se tine anual Octoberfestul (Theresienwiese).
    Rodica

  4. Andra
    13.12.2011 la 13:02

    Sunt cateva orase europene, care de la anotimp la anotimp isi schimba complet infatisarea. Viena spre exemplu, vizitata in timpul verii este fermecatoare, dar nu se compara cu magia orasului in timpul sarbatorilor de iarna.

  5. Razvan Pascu
    (author)
    13.12.2011 la 18:14

    @ Paul, Valentina: foarte dragut.

    @ Rodica: mersi pentru detalii.

  6. 19.12.2011 la 17:53

    Si eu ador Viena in orice anotimp, dar in perioada sarbatorilor de iarna este absolut spectaculoasa, e imposibil sa nu ramai fascinat 🙂

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]