excursii-razvan-pascu

Precauti in continuare si atenti la toate reglementarile in vigoare refereritoare la COVID, excursiile de toamna pot fi o varianta ideala, atat pentru a evita aglomeratia din sezonul estival, cat si pentru a te bucura de vremea calda, insa nu dogoritoare, din anumite destinatii. Oricat de entuziasmati am fi de calatoriile in care plecam, de preocupati cu bagaje, teste COVID, conditii de calatorie si tot felul de alte lucruri ‘‘administrative’’, poate in top 3 cele mai importante aspecte pe care nu trebuie sa le omitem este asigurarea de calatorie. Cu atat mai mult in aceasta perioada, chiar nu prea mai conteaza unde mergeti, de cate ori ati fost acolo anterior sau care este scopul deplasarii. Asigurarea de calatorie este unul dintre bunurile esentiale de pus „in bagaj”.

Haideti sa vedeti cat de simplu, de rapid de facut si, mai ales, cat de accesibil este un astfel de produs care ne poate scapa de atat de multe batai de cap in timpul calatoriilor!

Pentru acest ‘exercitiu’, am ales sa fac simulari pe diferite criterii de varsta, durate de calatorie si pachete de servicii suplimentare pe site-ul Groupama Asigurari. Ce a iesit? Vedeti mai jos. Si, cu ocazia asta, vorbim putin si despre destinatiile alese. 

Inainte sa incep simularile, va voi spune putin despre ce inseamna o asigurare pentru calatoriile in strainatate. V-am mai povestit si aici, atunci cand Groupama Asigurari a lansat asigurarea cu clauza COVID, de altfel, prima companie de asigurari din Romania care, la acea vreme, a lansat un astfel de produs. 

Pe scurt, o asigurare de calatorie de baza include urmatoarele:

–        Asistenta medicala de urgenta

–        Tratamentul dentar de urgenta

–        Repatrierea medicala si funerara

–      Cheltuieli suplimentare in cazul spitalizarii pe o perioada mai mare de 10 zile (vizita unei rude, repatrierea minorilor, convorbiri telefonice de urgenta)

–        Asigurare in caz de accident

–        Raspundere civila individuala

–        Asigurarea documentelor (pierdere sau furt)

Suma asigurata depinde de pachetul ales, dat fiind ca Groupama Asigurari va pune la dispozitie 3 pachete diferite (A, B, C). Important de mentionat este ca in cazul pachetului cel mai simplu, raspunderea civila si asigurarea documentelor nu sunt incluse, iar in schimb, pachetele B si C acoperind pana la 400 de euro pentru asta.

Iar daca va doriti o asigurare completa, puteti adauga clauze suplimentare, cum ar fi: Anularea Calatoriei, Sporturi de sezon, Calatorii cu avionul (intarzierea/pierderea bagajului, intarzierea/pierderea cursei aeriene), intreruperea/extinderea calatoriei sau servicii de asistenta rutiera.

In virtutea celor mentionate mai sus, haideti sa facem impreuna cateva simulari de asigurari, pentru a va face o idee despre cum functioneaza intregul proces, care sunt preturile si cum variaza ele in functie de ce clauze adaugati.

Exemplu 1

Sa luam, de exemplu, cazul unui cuplu care vrea sa plece cu avionul intr-o vacanta de 5 zile, in perioada 24.11.2021 – 29.11.2021. Excursia se desfasoara in Europa, sa zicem, in Portugalia. Caci 5 zile sunt suficiente pentru a vizita atat Lisabona, cat si Porto, doua orase tare frumoase, ce redau foarte bine spiritul portughez, traditiile (in Porto) si viata de noapte (in Lisabona).

Cei doi asigurati au varste de 46, respectiv, 43 de ani, iar pentru ca sunt vaccinati, beneficiaza si de o reducere de 10%. Cuplul alege pachetul de baza A, fara asigurari suplimentare, iar asigurarea are un pret total de 50 de lei.

.

Exemplu 2

Mergem mai departe si alegem, de exemplu, o familie compusa din 2 adulti vaccinati (35 si 37 de ani) si un minor. Cei trei pleaca intr-un city break la Madrid, sa spunem, de 3 zile, in perioada 12.11.2021 – 14.11.2021. Desi vremea in Madrid este asemanatoare cu cea din Bucuresti, orasul are un farmec aparte, care surprinde prin veselie, cultura si gastronomie. Iar pentru ca Madridul este plin de muzee, rooftop-uri acoperite si magazine de toate felurile, in cazul in care vremea este „prea friguroasa”, se gasesc numeroase activitati indoor care sa multumeasca toata familia.

Familia din exemplul acesta alege pachetul de baza B, la care adauga clauzele suplimentare pentru calatoriile cu avionul (zbor intarziat/anulat, bagaje pierdute/intarziate) si asigurarea suplimentara de protectie privind anularea calatoriei (STORNO). Mai ales in contextul epidemiologic actual, o astfel de clauza va poate scuti de multi bani pierduti in cazul anularii calatoriei/imbolnavirii cu COVID.

Tot acest pachet de asigurare, cel de baza + clauzele suplimentare, ajunge la un total de 124 de RON pentru toata familia.

.

 Exemplu 3

Si, pentru ca sezonul rece se apropie, iar planurile pentru vacantele de iarna se contureaza usor, usor, sa ne uitam si la exemplul unei familii compusa din doi adulti (46 si 53 de ani) si 2 minori (15 si 17 ani). Cei 4 au in plan sa plece la schi in Austria, in perioada 10.01.2022 – 17.01.2022, cu autoturismul personal.  O alegere fericita, din punctul meu de vedere, mai ales ca partiile din Austria sunt in topul alegerilor turistilor din intreaga Europa. Printre cele mai recomande statiuni de schi din Austria se numara si Sölden, Ischgl sau Kitzbuhel.

Pentru aceasta excursie, familia alege pachetul de baza C, cu asigurarea suplimentara pentru sporturile de sezon. Caci, oricat de profesionist esti, riscul unor accidentari este destul de ridicat si este bine sa ai o plasa de salvare, in cazul nefericit a unui astfel de eveniment.

Tot acest pachet costa, in total, 273 de lei pentru toata familia.

.

Cum lesne se poate observa, preturile variaza in functie de perioada calatoriei, numarul persoanelor incluse in asigurare, de tipul pachetului de baza asigurat si de clauzele suplimentare adaugate. Indiferent de acesti factori, pretul mi se pare unul minim, luand in considerare sumele asigurate si cheltuielile de care sunteti scutiti in cazul unui eveniment neprevazut. De la o simpla durere de masea, pana la o accidentare mai grava sau pierderea bagajelor cu toate bunurile voastre, asigurarile de calatorie sunt esentiale pentru orice turist. Iar cei care au trecut deja printr-o astfel de experienta mai putin fericita peste hotare si au folosit asigurarea de calatorie, ori si-ar fi dorit sa fi avut un astfel de produs, cu siguranta sunt pe aceeasi lungime de unda cu mine. 

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]