fbpx
excursii-razvan-pascu

In ultima saptamana au inceput sa vina si vestile bune cu privire la perspectivele de calatorii in strainatate in perioada urmatoare. Deja rabdarea multora dintre noi era la limita, iar gandul ne fuge tot mai des peste hotare, indiferent de motivul pentru care ne dorim sa facem aceste deplasari: relaxare, afaceri, turism, studii, scop medical etc.

In acest moment, se stie ca incepand cu fiecare zi de luni anumite tari vor intra pe asa-numita “lista verde”, ceea ce inseamna ca nu va trebui sa ne autoizolam atunci cand ne vom intoarce din tarile respective.  

Cum se vor schimba calatoriile dupa pandemie? Cum ne putem proteja mai bine in calatorii?

Cert este ca, incet-incet, ne vom relua calatoriile in afara tarii, dar cel putin o perioada buna de timp conditiile de voiaj se vor schimba si trebuie sa invatam sa ne adaptam la aceasta noua stare de normalitate. 

Vom fi in primul rand mai atenti si mai exigenti cu igiena. Ne vom gandi de 2 ori inainte de a incerca acel fruct exotic din bazar sau produsele de tip street food, indiferent cat de apetisant ar arata. 

Vom evita probabil locurile aglomerate. Nu vom mai sta cu zecile la coada pentru a vizita un obiectiv turistic celebru, ci vom prefera sa ne facem vacantele in natura, sa ne cazam in zone mai izolate, in boutique hoteluri sau pensiuni cu numar redus de camere si nu in resorturi all-inclusive, unde mii de oameni impart acelasi spatiu. Vom dori sa stim si ce masuri de siguranta si igiena a luat unitatea de cazare in care vom innopta, nu doar cat de frumos este peisajul din camera, ori cat de bogat este micul dejun.

Astfel, as indrazni sa spun ca ni se vor schimba si “wishlist-urile” cu destinatii de calatorie in care ne dorim sa ajungem in perioada urmatoare. Nu vom mai citi doar despre ce putem vizita la destinatie, cum ajungem si care sunt preturile, ci vom dori sa stim si cum au gestionat aceasta criza medicala. In ce stadiu al raspandirii virusului sunt? Ce masuri de preventie si restrictii sunt inca in vigoare? Cum este sistemul lor medical? 

Vom fi probabil mai atenti si la mijlocul de transport cu care alegem sa ne deplasam.  Vom evita orele de varf si vom prefera sa platim in plus pentru un plus de siguranta. 

Luati in calcul incheierea unei asigurari de calatorie cu clauza de COVID

Lista aceasta poate continua cu multe, multe alte exemple, iar schimbarile in comportamentul nostru cu privire la calatorii si interactiunea cu alte persoane sunt lesne de observat. Vom continua sa ne ajustam prioritatile si obiceiurile in functie de evolutia pandemiei. 

Tind sa cred ca virusul nu va disparea de tot si vom fi nevoiti sa invatam sa convietuim cu el la fel cum o facem si cu atatea altele de secole. Astfel, recomand cu toate sinceritatea si incheierea unei asigurari de calatorie la plecarea din Romania. 

Eu sunt o persoana foarte prudenta si evit de fel sa ma pun in pericol de orice fel. Indiferent ca vorbim de a nu vizita o anumita destinatie pe care o consider nesigura, a nu face diverse sporturi extreme, ori a nu merge cu viteza mai mare decat este permis pe o autostrada complet libera.

Ori de cate ori plecam intr-o calatorie anterior acestei pandemii, fie ea una scurta, de afaceri, o vacanta cu familia, ori o excursie exotica cu grupuri de turisti, nu paraseam tara fara sa am asigurare de calatorie. Da, de cele mai multe ori nu o si foloseam, dar acest lucru nu putea decat sa ma bucure. Au fost, insa, si destul de multe cazuri in care m-am bucurat ca am asigurare, pentru ca altfel as fi platit niste sume uriase pentru interventii minore. 

.

Drept urmare, dat fiind contextul actual, cu atat mai mult va sugerez sa NU plecati din tara fara sa aveti si aceasta extra “plasa de siguranta”, asigurarea de calatorie. Nu ma refer, insa, la orice tip de asigurare de calatorie, ci la una care sa acopere si clauza de imbolnavire cu COVID in strainatate – Groupama Asigurari are un astfel de produs acum.

.

Asadar, daca va planificati calatorii in strainatate in perioada urmatoare, nu riscati sa plecati din tara fara sa aveti o asigurare de calatorie. Indiferent ca veti calatori pentru a va bucura de o vacanta, pentru studii, afaceri, consult medical sau orice alt motiv, sfatul meu este acelasi. 

Din pacate, in general pandemiile/epidemiile sunt incadrate la excluderi la alte companii de asigurari. Am scris despre aceasta asigurare de calatorie care acopera riscurile asociate Coronavirus COVID-19 si aici. Detaliile sunt inca de actualitate si trebuie sa stiti ca exista la Groupama si asigurare storno care sa acopere riscul de imbolnavire cu COVID inainte de plecarea in calatorie (motiv pentru care iti vei primi banii inapoi pe excursie).

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]