fbpx
excursii-razvan-pascu

Va povesteam la finele anului trecut ca impreuna cu Groupama Asigurari incerc in 2020 sa dezvoltam proiecte noi de asigurare de calatorie. Daca vreti sa aflati mai multe detalii despre parteneriatul Groupama – Razvan Pascu, intrati aici..

Prima companie de asigurari din Romania care acopera riscurile asociate COVID-19

Avand in vedere colaborarea mea cu ei si perioada aceasta nefasta prin care trecem cu totii in aceste zile din cauza pandemiei de coronavirus, sunt cu atat mai mandru sa va anunt ca Groupama Asigurari este prima companie din industrie din Romania care a decis sa acopere, in mod exceptional, riscurile asociate virusului COVID-19 pentru clientii actuali, dar si cei care vor incheia Asigurare medicala integrala, Asigurare de viata si Asigurare de calatorie in strainatate.

La ce alte companii imi pot face asigurare care sa nu aiba excludere pe pandemia de Coronavirus?

In acest moment, in Romania, doar Groupama Asigurari acopera riscurile asociate noului Coronavirus. Decizia a fost luata in ciuda faptului ca practica standard pe plan international excepteaza pandemiile din contractele de asigurare.

Niciun alt asigurator din Romania nu ofera astazi o asigurare, indiferent ca vorbim de asigurari medicale, de viata ori de calatorie in strainatate, care sa acopere si cazurile de pandemie. Dupa cum probabil stiti deja, Coronavirus COVID-19 a fost declarata pandemie de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii acum in urma cu o saptamana, pe 11 martie 2020.

Asigurare de calatorie care acopera riscurile asociate Coronavirus COVID-19

Vom sta o perioada in case, dupa care sunt convins ca vom incepe sa calatorim din nou. Cel mai probabil sa ne bucuram infinit mai mult de tot ceea ce avem, de toate drepturile si libertatile care cumva acum ne sunt ingradite.

Cred ca vom pretui mai putin lucrurile materiale si mai mult experientele, oamenii dragi pe care momentan ii vedem pe video-call, linistea, nu vom mai amana planurile acelea marete pe care le tot taraganam anterior, vom fi mai atenti la igiena, vom intelege cu totii cat de fragila este viata si ce conteaza de fapt cu adevarat.

In tot acest haos, mai sunt oameni nevoiti sa calatoreasca: munca, tratamente medicale, afaceri, etc. si ar fi recomandat sa nu plece fara o asigurare de calatorie.

La Groupama, clientii care au deja sau incheie asigurarea de calatorie in strainatate, pot beneficia de asistenta medicala de urgenta si repatriere pentru evenimentele cauzate de diagnosticarea cu COVID-19. Aceste servicii vor fi acoperite:

  • in limita sumei asigurate, care se poate ridica pana la 50.000 EURO in tarile fara alerta de calatorie sau incluse in zona galbena de risc
  • in limita a 500 EURO in tarile incluse in zona rosie de risc.

Unde gasesc lista zonelor afectate de Coronavirus COVID-19?

Lista zonelor afectate o puteti gasi aici si se actualizeaza in mod continuu. Spre exemplu, la acest moment, in data de 18 martie, in zona rosie se afla: Rep Populara China – regiunea Hubei, Italia – intreaga tara, Coreea de Sud – Daegu (oras) si Cheongdo (judet), precum si Iran – intreaga tara.

In zona galbena de risc, se afla la data de 18 martie 2020 statele cu peste 500 de cazuri confirmate de infectie cu coronavirus Covid-19, anume: Australia, Austria, Belgia, Canada, Coreea de Sud – restul tarii, in afara de cele doua zone marcate ca fiind in zona rosie, Danemarca, Elvetia, Franta, Germania, Japonia, Malaezia, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Rep. Populara China – restul tarii, in afara de regiunea Hubei, marcata ca fiind inca in zona rosie, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia.

Daca am asigurare Storno primesc banii inapoi pe excursie in caz de infectare Coronavirus? Ce acopera asigurarea de anulare a calatoriei – Storno?

De obicei, asigurarile de tip Storno nu acopera cazurile de epidemii si pandemii si, prin urmare, marea majoritate a asiguratorilor nu preia costurile storno in cazul anularii calatoriei in caz de imbolnavire sau deces ca urmare a diagnosticarii cu COVID-19.

Cu toate acestea, Groupama Asigurari a decis ca in cazul asigurarii suplimentare de anulare a calatoriei (Storno), sa fie acoperite si situatiile de imbolnavire sau deces, ca urmare a diagnosticării cu COVID-19.

In plus, in cazul asigurarii suplimentare de intrerupere sau extindere a calatoriei, in limita sumei asigurate, clientii Groupama Asigurari pot beneficia de acoperirea evenimentelor cauzate de izolare sau carantina si a celor cauzate de diagnosticarea cu COVID-19. Pentru spitalizare, chiar daca ar fi la stat intr-o astfel de situație, decontarea este conform pachetului.

Ce include o polita medicala integrala in caz de imbolnavire cu Coronavirus? Dar o asigurare de viata?

Clientii Groupama Asigurari care au deja o polita/asigurare medicala integrala in vigoare sau care o vor incheia in perioada urmatoare, beneficiaza de acoperire chiar si in situatia in care sunt spitalizati in sistemul public de sanatate ca urmare a infectiei cu COVID-19.

Costurile spitalizarii sunt acoperite si in cazul asigurarilor de viata Groupama, alaturi de decesele ce sunt cauzate de coronaviruslui COVID-19. Ca urmare a decesului, intervine, desigur, si exonerarea de la plata primelor.

Felicitari, Groupama! Sunt mandru sa fac parte din aceasta echipa!

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]