excursii-razvan-pascu

Intotdeauna am spus ca pentru mine nu exista si nu accept abordarea „nu imi gasesc job”, mai ales in randul tinerilor, si nu am niciun fel de empatie cu oamenii (sanatosi) care asteapta sa le cada ceva din cer in loc sa munceasca. Am mai povestit si in alte materiale despre multele mele job-uri din facultate si despre vara petrecuta la munca in agricultura in Anglia si Scotia. Desi eram student la Marketing si eram apreciat pe la competitii legate de facultate, niciodata nu mi-a fost rusine sa muncesc, chiar daca la inceput job-urile nu aveau legatura cu ceea ce studiam eu. Un an intreg am completat chestionare mergand din casa in casa pe la oameni. Eram un pusti inofensiv, astfel ca nu imi era greu sa imi depasesc norma. In paralel intotdeauna eram pe listele agentiilor de sampling si faceam tot felul de minuni prin hipermarketuri. Uitandu-ma in urma, nu consider ca am facut un compromis ca am acceptat si job-uri mai putin OK, atata timp cat stiam ca este un job pe timp limitat. Nu tin neaparat sa dau sfaturi nimanui, dar le-as recomanda tuturor tinerilor sa munceasca ca sa isi descopere vocatia si sa castige experienta utila de viata. Si ceva bani, dar banii sa nu fie cei mai importanti la varsta studentiei.

Printre multele website-uri de job-uri, am descoperit si un site excelent pentru joburi entry-level sau pentru cei care isi doresc un job in afara tarii – www.InfoMunca.ro

Cine cred ca ar fi interesat sa caute locuri de munca pe acest site?

1. Studentii: au multe propuneri de job-uri pentru persoane la inceput la cariera, inclusiv in outsourcing, call center, operatori baze de date, dar si multe locuri de munca cu profil tehnic, pentru absolventi de Politehnica, spre exemplu.

2. Muncitorii necalificati: in special in companii de productie.

3. Persoanele care isi doresc un loc de munca in afara tarii: locuri de munca pentru asistenti si personal medical, ingrijitori pentru persoane varstnice, dar si soferi de TIR.

4. Persoanele care isi doresc sa lucreze pe vase de croaziera: au listate multe oferte de munca pe vase de croaziera, de la personal de suport, pana la fotografi.

Bineinteles, pe site veti gasi locuri de munca pentru toate nivelurile de calificare, inclusiv pentru senior sau executiv. Le descoperiti cel mai usor aplicand filtrele de cautare de pe prima pagina. Daca este ceva ce nu te intereseaza, le poti elimina din start pentru a face cautarea mai simpla.

Imi place ca www.InfoMunca.ro este simplu si nu scoate in evidenta grafica si tehnica de programare online, ci mai degraba companiile si job-urile listate aici. Este usor de navigat printre locurile de munca si de aplicat la cele dorite. Pentru a aplica trebuie sa te inregistrezi pe site (o poti face foarte usor folosing profilul de LinkedIn sau Facebook) si apoi sa iti creezi un CV online.

Dupa cum este afisat pe prima pagina, acum au in jur de 11.500 joburi disponibile, de la peste 3.000 de angajatori. Sunt multe locuri de munca disponibile si in provincie, de exemplu, la momentul cand scriu acest articol pe site sunt 439 joburi in Cluj. Capitala are si ea multe joburi disponibile – acum sunt disponibile pe site 502 locuri de munca in Bucuresti.

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!