fbpx
excursii-razvan-pascu

Blue WeekSunt un fan al proiectelor regionale axate pe turism, pentru ca traim intr-o lume in care eforturile cumulate si asocierea pot aduce mai multe rezultate vizibile decat individualismul.

Din acest motiv am si decis sa ma implic ca membru in board-ul Danube Competence Center, clusterul din Serbia finantat de Guvernul Federal al Germaniei care implementeaza proiecte destinate regiunii Dunarii.

In fiecare an, la final de Iunie, Danube Competence Center organizeaza un festival al Dunarii care se desfasoara in mai multe orase de pe cursul Dunarii, numit Blue Week Festival.

Astfel, anul acesta in perioada 25 iunie – 2 iulie 2016, Danube Competence Center organizeaza o saptamana de evenimente cu ocazia Zilei Internationale a Dunarii. Despre acest eveniment – Blue Week Festival – am scris si aici anul trecut, cand ONG-ul nostru, Asociatia Travel Focus, a participat pentru prima data in calitate de partener. 

Ziua Internationala a Dunarii sarbatorita in Serbia, Romania si Bulgaria

Blue Week Festival are loc anual si cuprinde o serie de evenimente desfasurate pe parcursul unei saptamani in orase din Serbia, Romania si Bulgaria, pentru a promova destinatii din tarile de pe Dunarea inferioara si pentru a crea atractii turistice noi, dedicate atat vizitatorilor, cat si localnicilor.

Anul acesta se organizeaza Expozitia Blue & Wine in Ruse, Bulgaria, evenimentul Bike Fest in Romania si Serbia, precum si tururile de eco-canotaj Blue Rowing in zona plajei Kladovo din Serbia.

Nou: Traseul de biciclete Iron Gate

Iron Gate este un traseu de biciclete inedit care leaga orasele Kladovo din Serbia si Drobeta Turnu Severin din Romania. Traseul de 228 km cuprinde 6 rute mai mici, care difera in lungime si dificultate, astfel ca poate fi parcurs de oricine, indiferent de antrenament sau conditie fizica. De asemenea, Iron Gate este un traseu ideal pentru turisti, intrucat cuprinde 15 obiective culturale si istorice, fiind localizat in apropierea rutei Euro Velo 6.

Anul trecut a fost inaugurat un traseu asemanator, Blue Week Route, care conecta aceleasi orase, Kladovo si Drobeta Turnu Severin. Avand lungimea totala de 115 km, Blue Week Route a inclus atractii ca Manastirea Schitu Topolnitei, situata la 180m altitudine si Manastirica din Serbia, localizata la 200m altitudine.

Un video de promovare al traseului de anul acesta gasiti mai jos. 

Expozitia Blue & Wine

Ca parte a festivalului, duminica aceasta se organizeaza expozitia de vinuri Blue & Wine Expo in zona Dohodno Zdanje din Ruse, Bulgaria. In cadrul evenimentului vor fi prezentate si degustate vinuri de calitate din cele 12 regiuni incluse in Roman Emperors and Danube Wine Route, urmand ca la final sa fie ales cel mai bun vin din regiunea Dunarii pe anul acesta.

Mai multe informatii despre eveniment sunt disponibile pe www.BlueWeek.org. 

Despre Danube Competence Center

Danube Competence Center (DCC) este un organism non-profit de tip cluster creat in Serbia, finantat de guvernul federal al Germaniei si care are membri institutii de stat, oficii nationale si regionale de turism si companii private. DCC sustine initiativele de marketing care vizeaza crearea si promovarea unui singur brand turistic pentru regiunea Dunarii. De curand am solicitat ANT ca si Autoritatea Nationala de Turism din Romania sa devina membru in acest cluster, iar raspunsul presedintelui Anca Pavel a fost unul pozitiv, asa ca voi fi bucuros daca Romania se va implica mai mult in activitatea DCC.

Blue Week

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]