excursii-razvan-pascu

RuseDanube Competence Center, clusterul din Serbia finantat de Guvernul Federal al Germaniei, care se ocupa de promovarea turismului de-a lungul Dunarii, organizeaza Blue Week Festival, o saptamana de evenimente cu ocazia Zilei Internationale a Dunarii. Acestea vor avea loc in Bulgaria, Serbia si Romania, unde vor fi organizate expozitii, degustari de vinuri, curse de biciclete si activitati in aer liber.

Evenimentul are loc anual si isi propune sa promoveze noi atractii pentru turisti si pentru localnicii din tarile de pe Dunarea Inferioara. Anul acesta, Asociatia Travel Focus este partener in organizarea evenimentului din zona Ruse.

Activitatile din cadrul evenimentului

Evenimentul se va desfasura pe parcursul unei saptamani, incepand cu data de 27 iunie. Acesta va cuprinde o degustare de vinuri in Ruse, Giurgiu, Comana si Dobrogea unde vor participa micii producatori de vinuri din zonele care se afla pe ruta Imparatilor Romani si Drumul Vinului de pe Dunare. Se doreste astfel promovarea la comun a vinurilor din zona Dunarii Inferioare, scopul fiind acela de educatie a pietei si a potentialilor consumatori din tarile dezvoltate cu privire la calitatea vinurilor din Romania, Bulgaria si Serbia, mai putin cunoscute in tarile din vestul Europei, dar multe dintre ele foarte apreciate. De asemenea, un alt eveniment, Bike Fest, va avea loc in Romania (la Drobeta Turnu Severin) si in Serbia la Kladovo pe data de 28-29 iunie si este dedicat pasionatilor de ciclism care vor sa descopere trasee noi. 

Expozitia Blue & Wine

Expozitia face parte din cadrul Festivalului Blue Week si este organizata a doua oara  in zona Ruse, Bulgaria. Punctul central al evenimentului va fi degustarea de vinuri, unde participantii vor avea ocazia sa deguste vinuri din 12 regiuni producatoare. Expozitia va avea loc sambata 27 iunie, iar organizatorii au pregatit vizitatorilor un program special, dupa cum urmeaza:

10.00 – 11.30:  ‘Do it for the Danube’ (o initiativa realizata in parteneriat cu un ONG din Bulgaria, de constientizare a importantei protectiei mediului si a Dunarii)

13.00 – 13.30:  Ceremonia de Deschidere a Expozitiei Blue & Wine

14:00 – 18.00:  Expozitia Blue & Wine, in zona Dohodno Zdanie din Ruse

11.00 – 18.00:  „Roman Market” la ruinele romane Sexaginta Prista din Ruse

Mai multe informatii despre eveniment sunt disponibile pe www.BlueWeek.org

1 comentariu

  1. 07.07.2015 la 19:50

    Am auzit ca a fost super!

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]