fbpx
excursii-razvan-pascu

2SafeDrive_aplicatieVa povesteam in urma cu ceva timp despre o competitie a celor de Chivas, prin care si-au propus sa premieze cele mai inovative afaceri cu impact social. Etapa locala finala a competitiei Chivas The Venture a cumulat 5 afaceri foarte interesante care imi demonstreaza nu numai ca avem potential creativ pentru astfel de business-uri, dar avem si know how.

Business-ul castigator este SafeDrive, o aplicatie mobila care descurajeaza soferii sa utilizeze telefonul mobil in timpul condusului si care isi propune sa diminueze numarul accidentelor rutiere cauzate de utilizarea telefonului la volan.

Aplicatia ofera puncte celor care nu folosesc telefonul mobil atunci cand se afla la volan. Aceste puncte se pot transforma in vouchere, folosite ulterior pentru a beneficia de reduceri la achizitionarea de produse sau servicii comercializate de partenerii SafeDrive in sectiunea MarketPlace a aplicatiei.

Partea interesanta este ca Chivas The Venture nu a recompensat doar pe moment acest business, ci va oferi co-fondatorului experienta participarii la un Accelerator de business in Los Angeles. Pitch-ul final va avea loc la Shanghai, iar SafeDrive va concura alaturi de alti 19 antreprenori din toata lumea pentru marele premiu de 1 milion de dolari.

SafeDrive

In finala locala a competitiei The Venture organizata de Chivas, aplicatia SafeDrive a concurat alaturi de alte 4 business-uri romanesti cu impact social: Babele, Bookster, ORIN System si Symme3D. Cei 5 finalisti au trebuit sa isi demonstreze abilitatile de business in cadrul a 4 probe, coordonate de membrii juriului format din Marius Ghenea, Andreea Esca, Cristian China Birta si Tudor Furir. La sfarsitul probelor, SafeDrive a convins ca merita sa mearga mai departe si sa reprezinte Romania in finala internationala Chivas The Venture. SafeDrive va primi un premiu de 5.000 euro pentru titlul de castigator in etapa locala.

Juriu & Finalisti

Premiul de popularitate al The Venture Romania, in valoare de 3000 euro, acordat in urma voturilor primite de catre cei 5 finalisti din partea publicului, a revenit Bookster, prima biblioteca moderna pentru companii. Bookster selecteaza cele mai bune carti din lume si le livreaza la birou saptamanal, gratuit pentru angajati, pe baza unui abonament oferit de companie.

4Bookster_2

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]