excursii-razvan-pascu

Atunci cand porniti o afacere, planul de business, strategia de crestere si atragerea clientilor sunt aspectele care va ocupa cel mai mult mintea. Insa, dupa parerea mea, unul dintre cele mai importante lucruri pe care multi antreprenori il neglijeaza este planul de protectie al afacerii, mai ales daca vorbim si despre o investitie considerabila. O asigurare potrivita poate face diferenta intre un obstacol usor de depasit si un esec major care poate pune in pericol intreaga companie.

Furturi, incendii, accidente, erori umane sau litigii neasteptate – sunt doar cateva dintre situatiile care pot afecta serios un business. 

Si pentru ca nu am vazut prea des abordat acest subiect, pe care eu unul il consider destul de important, in acest articol m-am gandit sa va explic cum sa alegeti asigurarea potrivita pentru afacerea voastra, ce riscuri sa luati in calcul si de ce este important sa alegeti un asigurator de incredere.

1. De ce aveti nevoie de o asigurare pentru afacerea voastra?

Ca antreprenori, ne asumam tot felul de riscuri, dar unele dintre ele pot fi gestionate mai bine. O polita de asigurare bine aleasa va ajuta sa va protejati afacerea de daunele unor evenimente neprevazute si sa va concentrati pe crestere, fara grija unor pierderi majore. Credeti ca voua nu vi se poate intampla? Mai ganditi-va!

Imaginati-va un magazin de mobila in care, intr-o noapte, izbucneste un incendiu din cauza unui scurtcircuit. Flacarile distrug cea mai mare parte din stoc si afecteaza grav spatiul comercial. Fara o asigurare pentru cladiri si bunuri, costurile reaparatiilor, inlocuirii stocului si pierderile financiare generate de intreruperea activitatii pot deveni greu de sustinut. Astfel de situatii pot pune in pericol orice afacere si, in unele cazuri, pot duce chiar la inchiderea definitiva. In schimb, o asigurare bine aleasa acopera daunele provocate de incendiu si ofera sprijin financiar pentru reluarea activitatii in cel mai scurt timp.

Exemple de alte situatii in care asigurarea ar salva afaceri:

– Un incendiu intr-un restaurant care ar fi acoperit integral de asigurare, permitand reconstructia in timp record

– Un atac cibernetic asupra unei firme de IT, unde polita de asigurare ar acoperi daunele financiare si costurile de recuperare a datelor

– Un accident de munca in care asigurarea medicala ar acoperi costurile tratamentului si ar proteja angajatorul de cheltuieli neprevazute

– Imi amintesc un client international pe care l-am avut la compania noastra de organizare de evenimente corporate, care ne-a pus clauza in contract sa avem o polita de asigurare de raspundere civila, in cazul in care am face noi ceva gresit si asta i-ar afecta cumva pe cei cu care coloboram (noi, care eram doar integrator de furnizori; nici macar nu vorbim despre o locatie/spatiu sau altceva) pentru o suma de peste 1 milion de euro. Deci riscuri mari sunt cam in orice business ai face. 

– Un turist care se impiedica si cade pe scarile receptiei hotelului tau, pentru ca erau spalate de curand si nu era semnalizat acest lucru. Sau un alt turist care se imbolnaveste si ajunge la spital de la ceva facut gresit in bucatarie restaurantului tau. 

.

Si exemplele pot continua. 

Fiecare afacere este unica, iar riscurile variaza in functie de industrie, locatie si specificul activitatii. De aceea, este important sa alegeti asigurarea care se potriveste exact nevoilor voastre. Puteti chiar si personaliza asigurarile, nu sa cumparati ceva standard, ce poate vi se potriveste doar partial. 

2. Tipuri principale de asigurari pentru afaceri

In functie de domeniul de activitate, exista mai multe tipuri de asigurari pe care orice antreprenor ar trebui sa le ia in considerare:

Asigurari pentru cladiri si bunuri – protejeaza sediul, echipamentele, utilajele si stocurile impotriva incendiilor, furturilor sau altor daune specifice.

Asigurari auto pentru companii – ofera protectie pentru flotele de masini, fie ca vorbim de livrari, transport sau servicii de mobilitate.

Asigurari de raspundere civila – acopera daunele provocate tertilor in desfasurarea activitatii voastre, exact pe exemplul pe care vi l-am dat mai sus.

Asigurari pentru angajati – beneficii extrasalariale precum asigurari medicale, asigurari de viata sau pentru accidente de munca. 

Asigurari specifice domeniului de activitate – cum sunt asigurarile pentru constructori, asigurarile agricole pentru culturi sau asigurarile pentru transportatori. Aici am multe exemple de prieteni, mai ales cu afaceri mari in agricultura, care au trecut la Groupama, dupa ce i-am pus in legatura cu departamentele cu care lucrez eu la Groupama si au primit oferte mai bune si au putut sa aduca toate contractele la acelasi asigurator, renuntand astfel si la haosul din companiile lor cu polite de asigurare la toti asiguratorii posibili.  

.

3. Cum alegem asigurarea potrivita?

Alegerea politei de asigurare trebuie sa fie un proces bine gandit. Iata cateva aspecte cheie de care sa tineti cont:

– Evaluati riscurile specifice domeniului vostru – Ce tip de incidente pot afecta cel mai mult afacerea? Un producator va avea nevoie de protectie pentru utilaje, in timp ce o agentie de marketing se va teme mai mult de riscurile cibernetice.

– Comparati ofertele – Nu toate politele de asigurare sunt la fel. Analizati ce acoperiri ofera fiecare, ce excluderi exista si care sunt costurile suplimentare in caz de daune.

– Alegeti un asigurator de incredere – O companie cu reputatie solida, procese rapide de despagubire si flexibilitate in personalizarea politelor este esentiala pentru siguranta business-ului vostru. Asta va ofera Groupama, si va spun asta din experienta. Sunt Brand Ambassador pentru Groupama si stiu multe dintre procesele lor interne. Daca aveti vreun dubiu, nu ezitati sa imi scrieti. 

– Personalizati polita – Daca aveti nevoie de o asigurare adaptata unor riscuri specifice, cautati un pachet care sa raspunda exact cerintelor voastre.

4. De ce sa alegeti Groupama pentru asigurarea afacerii voastre?

Atunci cand vine vorba de asigurari pentru companii, Groupama se numara printre cele mai de incredere optiuni din piata. Eu am mers pe mana lor la tot ce tine de asigurari in ultimii ani, de la asigurare pentru casa, la RCA, CASCO, asigurari de calatorie, asigurari de viata cu economisire pentru copii sau asigurari de viata pentru familie.

Sunt Brand Ambassador Groupama de peste 4 ani si cunosc bine compania si angajatii. Veti fi pe maini bune. Daca ai o companie (mai mare sau mai mica) imi poti scrie si te voi pune in legatura cu cel mai potrivit om sau departament cu care sa discuti despre afacerea ta si despre cum o poti asigura sau cum iti poti muta contractele de asigurare la Groupama, despre prime de asigurare corecte si in termeni de asigurare decenti pentru business-ul tau.  

Iata cateva motive pentru care sa alegeti si voi Groupama din pozitia de antreprenori (despre asigurarile pentru voi ca persoane fizice am scris mai multe de-a lungul timpului aici):

– Flexibilitate si oferte personalizate – Groupama ofera solutii adaptate pentru industrii variate, de la retail la IT, HoReCa sau constructii.

– Proces rapid de despagubire – In cazul unui incident, procesul de evaluare si plata a despagubirilor este simplu si eficient. De altfel, dintre toate companiile de asigurari, Groupama conduce topul despagubirilor.

– Portofoliu complet de asigurari pentru afaceri – De la cladiri si echipamente, la flote auto si asigurari pentru angajati.

– Siguranta si incredere – Groupama este recunoscuta pentru stabilitatea financiara si pentru relatia pe termen lung pe care o construieste cu clientii sai, ramanand liderul pietei de asigurari si in 2024 – Peste 2 milioane de romani si 175.000 de companii au asigurari la Groupama, conform ultimelor informatii publicate. 

Fie ca aveti nevoie de protectie impotriva daunelor, a riscurilor legale sau a incidentelor care va pot afecta echipa, Groupama poate fi umbrela voastra pe timp de ploaie. 

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!