fbpx
excursii-razvan-pascu

symmeStiam ca avem oameni remarcabili in Romania, tineri cu perspectiva si sclipiri de geniu, am intalnit si intalnesc in continuare multi dintre ei, dar intotdeauna ma bucur cand inca mai sunt suprins de ceea ce se mai intampla in zona start-up-urilor romanesti.

Va propun sa facem impreuna un exercitiu de imaginatie. Un pacient vine plin de sperante la un medic chirurg pentru a-i extirpa o tumora. Cu toate radiografiile posibile, medicul nu reuseste sa aiba o viziune corecta si completa asupra tumorii si asupra organului pe care tumora il sufoca. Ajuns in punctul acesta, un neurochirurg dintr-un serial cu doctori a desenat tumora pe peretele de la dormitor. Bucata cu bucata, a incercat sa isi imagineze pas cu pas operatia dificila pe care urma sa o faca.

Ei, de atunci tehnologia a mai evoluat, si avem chiar in Romania o echipa geniala care isi propune sa printeze 3D parti anatomice umane, pentru a permite medicilor sa isi planifice mai bine si mai usor operatia de extirpare a tumorilor.

De ce va spun asta?

Pentru ca vreau sa va rog sa ii votati in competitia The Venture organizata la nivel international de Chivas Regal. Symme 3D este numele companiei si Calin Brandabur se numeste cel care reprezinta compania, iar acestia se afla printre cele 5 afaceri finaliste in Romania. Ii puteti vota pe www.theventurevote.ro, pana pe 5 ianuarie 2016. 

Symme 3D produce imprimante multifunctionale care printeaza tridimensional parti anatomice umane. Scopul printarii organelor la scara reala este de a ajuta doctorii chirurgi sa determine tactil si cu mai multa precizie pozitia tumorilor inainte de operatii. Astfel, se reduce timpul de anestezie, iar riscurile la care pacientii sunt supusi pe masa de operatie sunt diminuate.

Acest tip de imprimanta va revolutiona modul de lucru al medicilor, al studentilor la medicina, institutelor de cercetare medicala, laboratoarelor si spitalelor. Folosind printul anatomic, specialistii in domeniul medical vor putea sa isi formeze o imagine mai clara asupra problemelor, inainte de operatia propriu-zisa. Astfel, timpul de interventie si anestezia vor scadea cu 20-30 de minute, reducand totodata riscurile interventiei chirurgicale.

Va invit sa il votati pe Calin Brandabur de la compania Symme 3D pe site-ul www.theventurevote.ro, pana pe 5 ianuarie 2016.

Symme 3D_2

symme3d3

Cateva detalii despre proiectul Chivas

La inceputul lunii Noiembrie, Chivas Regal a anuntat finalistii ,,The Venture”, o competitie de antreprenoriat cu impact social care se desfasoara simultan in mai multe tari. Au fost prezentate 10 dintre cele mai promitatoare afaceri romanesti cu impact social si, dintre acestea, 5 au fost selectate de juriu pentru a merge mai departe, in cursa pentru un loc in finala globala The Venture. Fiecare dintre cele 5 afaceri mi se pare fantastica pentru mediul antreprenorial din Romania: o platforma online de open sourcing dedicata inovatiei care pune in legatura antreprenorii sociali cu stakeholderii relevanti, prima biblioteca pentru companii din Romania care selecteaza cele mai bune carti din lume si le livreaza la birou saptamanal in baza unui abonament incheiat de companie, un producator de becuri care reduc poluarea, o aplicatie care atentioneaza soferii cand folosesc telefonul la volan si afacerea Symme 3D despre care v-am povestit mai sus.

4 comentarii

 1. 02.12.2015 la 15:39

  Super tare, echipa de echipa, felicitari si succes in continuare.
  Salutare romani.

 2. Daniel
  02.12.2015 la 17:36

  Avand in vedere impactul pe care il poate avea reusita acestui proiect, nu inteleg cum de nu sunt deja finantati de stat sau de oameni potenti financiar.

 3. Daniel
  02.12.2015 la 17:38

  Ah, nu e vorba de finantare aici. My bad, m-am grabit.

 4. 03.12.2015 la 12:49

  Asi vrea si eu un ficat nou si prospat sa-l inlocuiesc pe cel vechi si puturos. Felicitari.

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]