fbpx
excursii-razvan-pascu

Blue - BizSpecial pentru firmele care au angajati ce calatoresc des cu avionul in interes de serviciu, AIR FRANCE – KLM, Delta Airlines si Alitalia ofera programul corporate de fidelitate BlueBiz.

Companiile inscrise in acest program acumuleaza puncte pe care le pot transforma ulterior in bilete gratuite de avion, dar au si facilitati suplimentare, de genul „plata dupa 3 zile de la rezervare”, iar angajatii pot avea prioritate la imbarcare si bagaj extra gratuit.

Iata cum functioneaza BlueBiz! 

Pentru fiecare bilet de avion achizitionat de companie pentru angajatii sai exista un algoritm de calcul pentru numarul de puncte Blue Credit castigate de companie, in functie de pretul biletului, de numarul de mile zburate sau de clasa biletului. Se calculeaza destul de complicat, dar calculul se face automat de catre BlueBiz, deci nu aveti si aceasta grija suplimentara. Detalii aici.

Aceste puncte se duc automat in contul BlueBiz al firmei, asta fara sa afecteze in vreun fel contul Flying Blue al celui care zboara sau numarul de mile individuale castigate si de angajat, separat de BlueBiz, daca are card Flying Blue. Practic, sunt doua programe diferite, unul pentru companii si celalalt pentru angajati, iar milele sau punctele se castiga separat pe fiecare dintre programe. Aici am vorbit despre programul de fidelitate individual al Air France KLM, iar in articolul de fata vorbim doar despre BlueBiz, programul adresat companiilor.

blue biz si flying blue

Cu cat o companie are mai multe zboruri, cu atat va acumula mai multe Blue Credits, deoarece dupa activarea contului, la fiecare calatorie internationala, cardul se incarca cu Blue Credits (1 Blue Credit=1 euro). Spre exemplu, daca ai acumulat 1000 de Blue Credits poti cumpara un bilet sau mai multe bilete in valoare de 1000 euro. In cazul in care biletul costa mai putin, nu trebuie sa va faceti griji, punctele raman in cont si pot fi folosite ulterior.

Biletul astfel cumparat poate fi rezervat pana la minim 2 zile lucratoare inainte de data de plecare, iar toate biletele trebuie sa fie achizitionate utilizand numai Blue Credits (inclusiv taxele). Practic, le cumperi fara sa folosesti banii firmei, ci punctele acumulate in cont. Deci gratuit.

Cum iti inscrii firma in BlueBiz, indiferent daca este firma ta sau daca lucrezi intr-o multinationala?

Companiile care doresc sa se inscrie in acest program o pot face gratuit pe site-urile www.airfrance.ro sau www.klm.ro, in sectiunea servicii pentru firme. Mai multe detalii aflati si din filmul de prezentare de mai jos.

Pe scurt, beneficiile BlueBiz sunt urmatoarele:

– calatorii de afaceri gratuite in peste 320 destinatii in 115 tari, puncte gratuite (care se pot transforma apoi in bilete de avion gratuite) acumulate in functie de numarul de zboruri platite de companie

– avantajul suplimentar individual oferit prin Flying Blue, despre care am scris aici, nu se pierde

– un statut privilegiat in timpul calatoriei

Ce faceti daca ati uitat sa comunicati numarul de cont BlueBiz atunci cand ati calatorit?

Daca ati fost intr-o calatorie cu avionul si ati uitat sa comunicati numarul de cont BlueBiz la imbarcare, nu este nicio problema. Tot ce trebuie sa faceti este sa intrati in contul vostru BlueBiz si sa inregistrati calatoria in termen de 24 de ore.

Atunci cand cumparati un bilet pe www.airfrance.ro sau www.klm.ro trebuie sa scrieti numarul contului BlueBiz al firmei voastre, iar daca firma voastra lucreaza cu o agentie de turism, atunci rugati agentia sa inregistreze de fiecare data si contul BlueBiz al firmei. Este necesar ca biletele sa fie cumparate din Romania, daca firma voastra este inregistrata in Romania.

Mai multe informatii despre acest program puteti gasi aici sau in filmul de prezentare de mai jos.

 

2 comentarii

  1. 02.10.2015 la 17:21

    Multumesc pentru articol. Am mai invatat ceva 🙂

  2. 04.10.2015 la 13:13

    Frumos articol…..foarte interesant si il recomand!!!

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]