excursii-razvan-pascu

Seychelles, Cerf Island 10St Anne Marine National Park se afla la doar o aruncatura de bat de Victoria, orasul principal de pe insula Mahe. Include o serie de 6 insule, intre care turistii pot acosta pe Moyenne Island si pe Cerf Island. Hotelurile de aici organizeaza transferuri gratuite pentru cei care se cazeaza la ei si ofera echipament gratuit de snorkeling si cayac.

Noi ne-am cazat o noapte la L’Habitation de Cerf, un hotel detinut de o familie din Seychelles, cu cateva camere si vile private. Resortul in sine nu atrage foarte tare, dar oceanul aflat la doar doi pasi si pestii colorati din parcul marin, care vin curiosi la turistii ce fac snorkeling, face sa se merite o oprire si aici sau o sedere daca suntem in cautarea unui pret mai bun. Proprietarul, Dominic, vorbeste franceza, engleza, germana si creola si parea ca este genul de om care incearca sa satisfaca doleantele fiecarui turist. Noua, spre exemplu, ne-a aranjat un transfer separat din oras si pana pe insula, pentru ca stiam ca aveam sa ratam plecarea normala, trecuta in programul de functionare pe care il are barca complexului.

Punctul de imbarcare pentru L’Habitation de Cerf este portul Eden Island, o insula artificiala construita de un investitor local in parteneriat cu alti cativa investitori, care include un hotel, un centru comercial, case particulare pe care turistii le pot cumpara pentru a avea o casa de vacanta in Seychelles, restaurante si terase. Atmosfera este de port cosmopolit si agitat, cu multe iahturi si baruri, dar nu are nimic din autenticitatea culturii creole.

Din portul de pe Eden Island si pana pe Cerf Island am facut 15 minute. Ne-am cazat intr-o vila privata, iar ajutorul de la bucatarie ne-a prezentat optiunile de meniu pentru cina. Am ales salata de pui, peste cu sos de unt si lamaie si prajitura de ciocolata, meniu gratuit pentru cei cu demi-pensiune, dar exista si posibilitatea unei comenzi a la carte, separata.

A doua zi dimineata ne-am luat echipamentul de snorkeling si am explorat parcul marin vreo doua ore. Pestii erau intr-adevar spectaculosi, foarte multi in apropierea debarcaderului si a podetului de lemn care il traverseaza. Experienta a fost interesanta, insa din pacate se vede clar efectul poluarii chiar si in apele parcului marin.

Tot de la receptie am fi putut inchiria gratuit si caiace, pentru un tur al parcului marin si al insulelor din zona. Timpul scurt si soarele arzator ne-a facut sa spunem pas de data aceasta. Spre orele pranzului am facut cale intoarsa spre Mahe si mai departe spre resortul Constance Ephelia, cea de-a doua proprietate a grupului Constance din Seychelles.

Nu vreau sa inchei acest articol fara a scrie cateva cuvinte si despre programul Affordable Seychelles lansat de Oficiul National de Turism din Seychelles, prin care vor sa promoveze Seychelles nu doar ca o destinatie exclusivista si foarte scumpa, asa cum s-a pozitionat pana acum, ci inclusiv cu alternative mai ieftine de cazare, in conditii bune. Mai multe detalii despre cazari gasiti aici.

Mai multe articole despre Seychelles gasiti aici.

Pentru zborurile in Seychelles puteti alege intre mai multe companii aeriene, precum Emirates, Air Seychelles, Etihad, Air Austral sau Kenya Airways. Niciuna dintre aceste companii nu opereaza din Romania, deci pentru a gasi o conexiune buna de zbor si pentru a alege cele mai bune optiuni de vacanta este util sa apelati la o agentie de turism pentru ca sunt multe lucruri despre care trebuie sa tineti cont la zboruri (escala sa fie suficient de mare pentru a avea timp sa schimbati avionul si sa transferati bagajul, limitele de greutate la bagaje pot fi diferite de la o companie aeriena la alta, in unele aeroporturi si pe unele companii aeriene nu se poate face check-in online, ceea ce poate sa va ingreuneze transferul rapid in aeroport – de exemplu TAROM la Dubai nu permite check-in online, iar timpul de tranzit intre zborurile Emirates si TAROM este de doar 2 ore, etc.). Eu am avut suportul celor de la Eturia, agentie de turism specializata pe circuite turistice catre destinatii exotice. Pachetele lor pe Seychelles le gasiti aici. Nu uitati, de asemenea, sa plecati in vacanta sau in luna de miere doar cu asigurare de calatorie, existand companii de asigurari in Romania care ofera si despagubiri in cazul pierderii sau intarzierii bagajelor, o clauza foarte utila in acest caz.

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]