fbpx
excursii-razvan-pascu

Nu am fost neaparat un fan al destinatiilor de tip “vedere” si asta in principal pentru caConstance Ephelia  Seychelles 1 eram convins ca imaginile respective sunt fabricate. Un fotograf iscusit in joaca cu lumina, un grafician bun care “planteaza” un palmier, un foisor si gata. In Bahamas m-am convins ca asa este. Insa Zanzibar a fost prima destinatie care mi-a demonstrat ca destinatiile–vedere chiar exista.

In Seychelles am plecat fara mari asteptari, eram convins ca dupa prima plaja aveam sa ma plictisesc, dar culmea, nu a fost asa, de fiecare data plajele, pietrele, vegetatia, erau asezate altfel, generau alte culori si ochii mei nu se mai saturau. Un rol foarte important l-au avut si complexurile turistice in care am stat, pentru ca se incadrau perfect in peisaj.

Daca pe insula Praslin, Constance Lemuria este, dincolo de un resort de lux pe 130 de hectare, un loc in care natura este pe primul loc si in care turistii sunt educati despre ceea ce inseamna sustenabilitate, la Constance Ephelia de pe insula Mahe continua traditia si se reuseste popularea a 120 de hectare de pe insula cu spatii de cazare pentru turisti, restaurante, magazine, totul potrivindu-se de minune cu peisajul si vegetatia.

Daca Lemuria este locul in care as merge pentru relaxare, pentru a ma inchide oricarei informatii din exterior, Ephelia este genul de resort activ, ideal pentru familii, cu multe activitati pentru adulti si copiii deopotriva.

Resortul are acces la doua dintre cele mai frumoase plaje de pe Mahe, deloc aglomerate, cu nisip alb, fin, si ape de un albastru fosforescent. Una dintre plaje este o fereastra spre Parcul Marin National Port Launay, astfel ca la doar cativa metri de tarm vei descoperi pesti colorati, corali, plante marine, toate intr-o perfecta armonie cu turistii veniti sa faca snorkelling si sa ii admire. Acesta a fost locul in care am reusit sa vad cea mai bogata viata marina aproape de tarm, cu un simplu echipament de snorkeling, oferit gratuit de resort. Dincolo de plaje si vegetatia resortului este o adevarata comoara, pentru ca se afla la confluenta a doua parcuri nationale, Port Launay Mangrove Wetland Nature Reserve si Morne Seychellois National Park.

Resortul a fost construit pe locul unei scoli cu internat abandonate. Se pare ca in urma cu multi ani, aici se afla si o plantatie de palmieri. Resortul a fost construit in anii 2008 – 2010 si principala grija a arhitectilor si a constructorilor a fost sa protejeze natura si vietatile de aici.

Resortul are in jur de 300 de camere si vile, dar, fiind raspandite pe intreaga sa suprafata, locul nu pare deloc aglomerat sau suprapopulat. Cele mai “mici” camere sunt de dimensiunea unui apartament cu doua camere, avand 60 de metri patrati, spatiu suficient pentru un dormitor si o canapea care poate fi folosita de un copil pana in 12 ani. Au 184 de astfel de camere – Junior Suites, care sunt grupate in mici vile cu maxim 2 etaje. Apoi resortul mai include 30 de camere Senior Suites, cu o suprafata de 80 de metri patrati. O varianta de cazare pe care nu am mai intalnit-o in multe alte resorturi sunt Vilele de Familie, cu 3 dormitoare si o camera de zi, in care pot sta lejer 6 adulti si 1 copil. Vilele au propria piscina, dar am observat ca se afla foarte aproape de plaja, prin urmare piscina ramane “pentru orice eventualitate”. Pentru cei care isi doresc apropierea marii, resortul are 12 vile cu cate doua dormitoare, aflate chiar pe plaja. Vilele au si piscina privata si pot gazdui pana la 4 adulti si 2 copii. Pentru romantici, resortul are si o zona privata, cu 8 vile aflate in varful unul deal (Hillside Villa), cu o priveliste ametitoare asupra Parcului National Marin Port Launay, cu o piscina “infinity” privata si cu un sofer de buggy la dispozitie. Apoi mai exista 10 Spa Villas, care au o camera speciala pentru tratamente Spa si bineinteles, Vila Prezidentiala.

Desi par multe constructii, toate au arhitectura care se confunda cu peisajul, peretii sunt de culoarea pamantului si toate sunt inconjurate de vegetatie, astfel ca de abia le poti suprinde in fotografii. Apartamentele sunt situate intr-o anumita zona a resortului, aproape de receptia principala, iar vilele in partea opusa, aproape de Parcul National Marin Port Launay.

Sunt despartite de un centru de fitness dotat cu cele mai noi echipamente, spa-ul Uspa by Constance, o zona cu testoase Aldabra gigant si o padure de mangrove, areal protejat. Fiecare petec de vegetatie este atent urmarit, astfel incat sa arate ingrijit, dar sa nu se intervina prea mult asupra peisajului.

Constance Ephelia are 5 restaurante si baruri, unde oaspetii pot servi orice fel de mic dejun, pranz, cina sau gustari doresc. Principalul restaurant este Corosol, aflat aproape de receptia principala, care serveste meniuri tip bufet pentru mic dejun si cina. Tot in partea Sudica se afla si restaurantul Helios, cu specific mediteranean, unde adesea se servesc fructe de mare, paste, salate de tot felul, deschis pentru pranz si cina. Adam & Eve este un restaurant asiatic, aflat de asemenea in partea sudica a resortului. La polul opus se afla restaurantul Seselwa, cu mancare creola, care o data pe saptamana gazduieste o seara creola cu muzica, dansuri si mancare traditionala, dar si Cyann, restaurantul de “fine dining” al resortului, care serveste meniuri de cate 5 feluri de mancare, insotite de vinuri alese.

Pentru sandwich-uri si cocktailuri, resortul are un micut restaurant si pe plaja, Kabana.

Zona de spa acopera o suprafata de 5000 de metri patrati, cu camere de tratament individuale sau de cuplu, sauna, jacuzzi, piscine incalzite si foisor pentru orele de yoga si meditatie.

Pentru copii exista un kids club separat, cu piscina, zona de joaca in interior si exterior, mini-cinema si tot felul de activitati zilnice menite sa le capteze atentia si sa le stimuleze imaginatia.

Copiii mai mari si adultii au acces la pereti de escalada si la un traseu de Ziplining (tiroliana) care include 8 corzi, dintre care cea mai lunga are 800 de metri.

Zilnic exista un program de activitati actualizat, afisat in toate zonele publice dar si pe ecranul televizoarelor din camera. Se hranesc broastele testoase, se organizeaza tururi pentru a cunoaste natura din resort, se organizeaza sedinte de yoga de grup, etc.

Pentru ca resortul este atat de mare, exista servicii de shuttle gratuit cu trasee prestabilite prin intreg complexul. Vilele au propriu sofer cu masinuta electrica, care sa ii duca pe oaspeti unde doresc, in complex. In afara de valuri, pasari si greieri sau alte insecte, nu exista niciun fel de zgomot de fundal in tot resortul. Transportul se realizeaza cu masinute electrice de golf, care se pierd in peisaj. Alaturi de Constance Lemuria, acesta a fost unul dintre cele mai frumoase hoteluri in care am stat vreodata.

Legenda Epheliei

Numele resortului vine de la o zeita locala, Ephelia, care locuia in zona Portului Launay. Ephelia avea pielea atat de moale si delicata, incat se putea vedea reflexia apei pe ea. Tuturor celor care ii priveau pielea schimbatoare ca luciul apei din Portul Launay, Ephelia le transmitea o senzatie de relaxare, contemplare si pace.

Educatie pentru viitor

In fiecare camera din Constance Ephelia exista o brosura numita “ghidul verde”, care invata turistii despre vegetatia din resort si de ce sa o protejeze. Una dintre zonele protejate este padurea de mangrove, care include toate cele 7 specii de mangrove intalnite in regiune, cu explicatii in detaliu despre importanta si functionalitatea pentru ecosistem a mangrovelor. Turistilor li se explica si ca plaja nordica a resortului este parte din Parcul National Marin Port Launay si, desi inotul, snorkelling-ul si alte activitati acvatice sunte permise si incurajate (echipamentul este gratuit pentru oaspetii hotelului), nu sunt permise sporturile motorizate si este sanctionata orice fel de atitudine care afecteaza parcul marin de aici.

6 comentarii

  1. Loredana
    18.11.2014 la 16:06

    Minunate poze si frumos scris! Romani au nevoie de viza pentru a merge in vacanta pe aceasta insula?

  2. Lucian
    19.11.2014 la 14:56

    Nu ai nevoie de Visa daca stai mai putin de 90 de zile.
    Superba locatie.

  3. 19.11.2014 la 15:59

    Ce poze super. Ce mi-as dori sa merg si eu o saptamana

  4. adriana bocanu
    12.01.2015 la 18:04

    Razvan aici la hotelul Hotelul Constance Ephelia din Seychelles (insula Mahe) este si all inclusive? ma refer la mancare ! Merci mult !

  5. Razvan Pascu
    (author)
    16.01.2015 la 01:28

    @ adriana bocanu: da, este all-inclusive, mancarea este super buna si variata.

  6. Diana Nemeș
    27.02.2019 la 00:19

    Ma intereseaza o oferta pentru doi adulți, in luna ianuarie 2020. Mulțumesc

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]