fbpx
excursii-razvan-pascu

Eco hotels HotelscombinedStudiile OMT arata ca din ce in ce mai multi calatori apreciaza importanta conservarii mediului inconjurator si tin cont de acest lucru atunci cand fac rezervarile la hotelurile unde isi petrec vacanta.

Ultimele hoteluri vizitate de mine si care pun accent pe mediul inconjurator sunt Ephelia si Lemuria din Seychelles care apartin de lantul hotelier Constance, aflat in Oceanul Indian. De cand m-am intors de acolo nu contenesc sa vorbesc despre ele ca fiind mini-gradini botanice-zoo, pe 120-130 de hectare, in care grija fata de natura si mediu este maxima, ajungand pana intr-acolo incat sa angajeze un om pe functia de Turtle Manager, al carui job este sa protejeze broastele testoase care ajung pe plaja privata a hotelului.

Si tocmai pentru ca apetitul turistilor fata de acest tip de hoteluri creste, hotelurile din intreaga lume dezvolta programe economice, de mediu si socio-culturale care au ca sarcina pastrarea culturii si sprijinirea economiei locale.

HotelsCombined, agregatorul de portaluri de rezervari hoteliere online, stie ca practicile de turism responsabil sunt benefice atat pentru hotelieri, cat si pentru oaspeti. Exista un interes in crestere privind conservarea mediului si intelegerea impactului turismului asupra unei destinatii. Cu ajutorul hotelierilor, turistii pot experimenta si aprecia natura si cultura, in timp ce actiunile lor asupra mediului inconjurator sunt minime.

In acest sens, HotelsCombined a examinat intreaga baza de date de aproximativ 800.000 de unitati de cazare si a realizat un top al primelor 10 hoteluri eco din intreaga lume.

10. Hi Hotel, Nice, Franta

Acest boutique hotel ofera o plaja privata, iar pe acoperis va puteti bucura de o piscina. Hotelul a primit certificatul Green Globe pentru utilizarea hartiei reciclate, vopselelor ecologice, produselor de curatenie eco si a alimentelor ecologice.

HiHotelFrance

9. Hix Island House, Isla de Vieques, Puerto Rico

Aflat intr-o oaza tropicala din Caraibe, oaspetii acestui hotel se pot bucura de eleganta si rusticul acestei insule care pune accentul pe natura. Hix Island House functioneaza cu ajutorul energiei solare si a energiei eoliene. De asemenea, recicleaza apa de ploaie. Designul hotelului este in armonie cu mediul rural, iar hotelul este construit pentru a rezista uraganelor, cutremurelor sau focului.

HixIslandHouse

8. Garonga Safari Camp, Phalaborwa, Africa de Sud

Tabara din Africa de Sud sprijina comunitatea locala, localnicii avand posibilitatea de a se angaja aici. Oaspetii sunt invitati sa planteze in Eastern Cape arbori de tip Spesbok. Safariul este in parteneriat cu hotelul Steenberg din Cape Town, iar turistii se pot bucura de o experienta unica, cu privelisti spectaculoase.

GarongaSafariCamp

7. Lefay Resort & SPA Lago di Garda, Gargnano, Italia

Aflat in Riviera dei Limoni, acest resort de cinci stele este integrat in dealurile satului pentru a reduce consumul de energie si dispersia de caldura. Hotelul se concentreaza in general pe wellness, designul interior face uz de materiale locale, in timp ce designul exterior al hotelului a fost realizat tinand cont de peisaj. Apa de ploaie se colecteaza, hotelul avand o abordare durabila a managementului deseurilor.

LefayResortandSpa

6. Thala Beach Lodge, Port Douglas, Australia

Acest frumos resort a fost distins cu una dintre cele mai mari acreditari din domeniul eco-turismului, ECO certificate – Advanced Tourism. Situat pe un teren privat intre Cairns si Port Douglas, resortul este implicat activ in sprijinirea procesului de refacere a mediului din zona. Situat pe o proprietate de 145 de acri, Thala Beach Lodge invita batranii comunitatii Kuku Talanji sa ii invete pe turisti cultura lor, de la detalii despre plantele vindecatoare si pana la supravietuirea in natura.

ThalaBeachLodge

5. Park Hyatt Maldive Hadahaa, Maldive

Park Hyatt din Maldive integreaza mediul inconjurator si designul modern pentru a oferi oaspetilor o experienta de lux. Diferite parti ale hotelului sunt construite pe apa Oceanului Indian cu scopul de a reduce impactul asupra mediului natural. Acest hotel este beneficiarul unui certificat EarthCheck si este singurul resort din Maldive caruia urmeaza sa ii fie acordate certificate EarthCheck atat pentru design, cat si pentru constructie.

ParkHyattMaldives

4. The Park Hyderabad, India

Hotelul este situat la o distanta de 10 minute cu masina de centrul orasului Hyderabad si dispune de un design care maximizeaza lumina naturala, reducand astfel nevoia de electricitate. Este incurajat transportul verde, cum ar fi bicicletele sau masinile electrice. Hotelul a obtinut certificatul Leed Gold.

TheParkHyderabadatdusk

3. Spice Island Beach Resort, St. George’s, Grenada

Detinut de Sir Royston Hopkin si familia sa, Spice Island Beach Resort este o destinatie de lux pentru oaspetii care doresc sa se bucure de frumusetea insulei. Complexul utilizeaza energia solara si toate formele de conservare a energiei. Fumatul de orice fel, chiar si tigarile electronice, este interzis in tot complexul turistic.

SpiceIslandBeachResort

2. Alila Villas Soori, Bali, Indonesia

Situat pe coasta de sud-vest a insulei Bali, oaspetii acestui complex se vor putea bucura si relaxa intr-un adevarat paradis, departe de agitatia marilor orase. Aflat intre campurile de orez si linia de coasta, hotelul a fost proiectat in conformitate cu standardele internationale de mediu EarthCheck. Toata nevoia de apa a resortului este satisfacuta de apa de ploaie, iar mai mult de jumatate din ingredientele, bunurile si serviciile necesare sunt achizitionate din zona.

AlilaVillasSooriResortBali

1. Six Senses Con Dao, Con Dao, Vietnam

Resortul de cinci stele a fost recunoscut de catre National Geographic Traveler ca fiind unul dintre cele mai eco hoteluri din lume. Este construit din materiale de constructie durabile, structura resortului este conceputa in asa fel incat sa maximizeze fluxul de aer pentru a reduce nevoia de aer conditionat. Aproape de plaja si inconjurati de jungla, oaspetii se pot bucura de un sejur relaxant intr-o locatie retrasa in mijlocul naturii.

SixSensesConDao

* text si fotografii HotelsCombined, via Huffington Post

1 comentariu

  1. 08.12.2014 la 10:33

    Pai sunt si-n zone naturale deosebite, de-asta sunt atat de eco 🙂 Si NH Hotels de la noi sunt eco-friendly, altele n-am mai vazut. Spor!

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]