excursii-razvan-pascu

Austria mereu ma surprinde intr-un mod placut cu activitatile pe care le poti face acolo si experientele de care te poti bucura. Am experimentat targurile de Craciun, shopping-ul, spa-urile de langa Viena, vacantele romantice la Salzburg si acum a venit randul eco-turismului. Da, ati citit bine. Merg sa fac eco-turism sau agro-turism in Austria, undeva langa Salzburg.

Voi pleca astazi dimineata pana la Viena si de acolo voi lua un tren pana in Salzburg. Ma voi caza la doua ferme diferite, asa ca voi avea multe fotografii si experiente dragute sa va impartasesc. Le veti putea vedea pe pagina mea de Facebook.

In landul Salzburg sunt in total aproximativ 300 de ferme si cabane alpine, unde turistii merg pentru a experimenta un altfel de turism. In functie de ceea ce cauti, poti sa iti petreci vacanta intr-o cabana luxoasa sau poti sa alegi cea mai simpla varianta de cazare, intr-o cabana cu toaleta afara. Puteti inchiria toata casa pentru familia voastra sau puteti locui intr-o cabana intretinuta de cabanier.

Sunt foarte entuziasmat pentru ca in urma cu doua saptamani am mers un weekend prin Transilvania si am locuit tot in casele localnicilor. Dupa acest weekend petrecut in Austria o sa pot face comparatii si o sa va pot da impresii la cald despre agro-turismul in Transilvania versus agro-turismul in Austria.

Variantele de cazare la ferme sunt foarte simple, cu minimul de confort. Marele lor avantaj ramane peisajul superb, aerul curat de munte si bunatatile servite la masa. Pentru copii, mi se pare a fi un adevarat paradis: pot sa urmareasca tot felul de activitati de la ferma, pot sa hraneasca animalele, pot sa se plimbe cu bicicleta si cel mai important, pot sa alerge si sa se joace in natura. Seara, toata lumea se aduna pe terasa, in fata focului, admira apusul de soare si se bucura deja de patul moale.

Nu va dezvalui mai multe pentru ca si pentru mine inca este o supriza sfarsitul acesta de saptamana. Nu uitati sa ma urmariti pe Facebook.

Mai multe detalii despre acest tip de vacante gasiti aici.

* scris de pe un laptop Lenovo ThinkPad E531

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!