V-am povestit in articolele trecute despre vizita pe care am facut-o in aprilie in oraselele Antibes si Juan le Pins de pe Coasta de Azur. Si pentru ca in anii trecuti am ajuns si prin Nisa, Cannes sau Monte Carlo, cred ca gasiti suficiente resurse pe blog, daca sunteti interesati de o vacanta pe Coasta de Azur.
Astazi o sa va scriu cateva detalii despre locuri unde puteti lua masa in Antibes sau Juan le Pins, cu precizarea ca cea mai buna masa am avut-o, nu intr-un restaurant de fitze, ci la restaurantul hotelului la care am fost cazati, despre care am scris aici.
1. Golden Beef, bd. Général Maizière, nr. 1, http://www.golden-beef.fr/en
Daca v-ati saturat de mancarea frantuzeasca, de branzeturi si de cina cu 7 feluri de mancare, daca sunteti pe Coasta de Azur si aveti pur si simplu pofta de o friptura, Golden Beef este locul. Un restaurant frumos, elegant, dar fara pretentii exagerate, care serveste printre cele mai bune “gratare” din Antibes. Un steak va costa undeva intre 15-17 euro, dar credeti-ma ca merita din plin.
2. La Forge, str. Aubernon, nr. 10, http://www.laforge-antibes.com
La Forge este un restaurant cu specific frantuzesc, situat in centrul Antibes-ului, aproape de piata acoperita si de port. Pretul unul fel principal porneste de la 15 euro, iar un meniu costa intre 29 si 39 de euro. Pe langa branzeturi si foie gras, La Forge mai serveste peste si fructe de mare, friptura de miel si de vita, dar prajituri foarte bune.
3. Le Juana, Juan-les-Pins, bd. Gallice, nr. 19, http://www.hotel-juana.com/
Le Juana este unul dintre cele mai celebre hoteluri de pe Coasta de Azur, construit in anul 1931 si decorat in stil Art Deco. Nu am avut placerea sa stau la Le Juana, dar in schimb am servit pranzul la bistro-ul Terrasse, inaugurat prin anii 1960.
Absinth Bar
Un loc interesant pentru a te relaxa in Antibes si pentru a te bucura de istoria locului este L’Absinthe Bar (25 Cours Masséna).
Nebautorii, ca mine, trebuie sa stie ca absint-ul este o bautura alcoolica, un fel de lichior. In doze mari este toxic. Ceea ce a facut aceasta bautura atat de cunoscuta in istorie este asocierea ei cu artistii din secolul 19, precum Van Gogh si Baudelaire, a caror bautura preferata era. Absint-ul a fost interzis timp de mai multe decenii, din cauza riscurilor pentru sanatate asociate cu abuzul sau, precum pierderea facultatilor mentale sau chiar moartea.
Din 2003, consumul absint-ului a fost legalizat in Franta (in SUA inca este interzis) si exista foarte putine locuri care servesc aceasta bautura. Cel mai celebru bar de absint se numeste L’Absinthe si este amplasat in subsolul unui magazin de ulei de masline din piata acoperita din Antibes (Marché Provencal). Poti incerca aici absint cu multe arome, iar pretul unul pahar este de 4 euro.
Atunci cand o sa ajung in Antibes nici nu voi avea nevoie de harta sau ghis turistic. Este suficient sau am telefonul si niscaiva conexiune la internet ca sa citesc articolul tau 😀 Foarte fain
Articolul destul de informativ. Ceea ce mi-as dori pe viitor ar fi ca la pozele mai importante sa adaugi poate si o scurta explicatie. Numele locului, a persoanei, a mancarii sau obiectului.
(author)
@ Sabrina: multumesc, este o sugestie buna, insa in acest moment, tehnic, nu o pot face.
Acest articol nu mi-a trezit doar interesul de a vizita aceste orase dar mi-a deschis si apetitul. Sper sa am si eu ocazia sa merg acolo si daca voi ajunge promit sa merg la unul dintre aceste restaurante, Golden Beef pare a fi pe gustul meu.
razvane,ce se servea acolo….maduva?
merci!
(author)
marian_vmf: daaaa, geniala.