excursii-razvan-pascu

Ca o continuare a acestui articol, astazi voi povesti putin despre alte 2 regiuni din Austria in care puteti face o plimbare pe parcursul acestui an pentru a va bucura de vinuri de buna calitate.

Prin Burgenland nu trece doar un drum al vinului, ci 4, astfel ca o sa aveti ce degusta.

Landul Burgenland este cea mai importanta regiune viticola a Austriei. Drumurile vinului din Mittelburgenland, Südburgenland, Neusiedler See si Neusiedler See-Hügelland traverseaza aproape 15.000 hectare de culturi viticole. Solul foarte bogat, clima panoniana fierbinte si lacul Neusiedler See, care are rol de colector al caldurii solare si regulator al umiditatii, constituie conditiile ideale pentru cultivarea strugurilor.

Drumul vinului din centrul landului Burgenland (Mittelburgenland) este dominat de Blaufränkische, un vin rosu, puternic. Puteti cunoaste mai bine acest vin rosu facand o plimbare pe Rotweinpfad (Cararea Vinului Rosu), care o sa va poarte prin viile vechi de secole. O altfel de carare a vinului rosu leaga pivnitele viticultorilor, in care acestia ii primesc cu drag pe vizitatori pentru a le povesti despre mestesugul producerii vinului si a le oferi o proba a maiestriei lor. Mittelburgenland este cu atat mai bogata din punct de vedere turistic, cu cat isi incanta vizitatorii si cu numeroase castele si cetati. De la cetatea Burg Forchtenstein, vizibila de la mare departare, pana la castelul renascentist Schloss Lackenbach, tinutul este presarat cu tot felul de fortificatii si castele.

Cea mai mare regiune viticola a landului Burgenland este situata in zona lacului Neusiedler See. Din boabele strugurilor de aici, care au un continut inalt de zahar, se naste un vin de o inalta calitate si cu un pret pe masura.

Drumul se intinde pe malul vestic al lacului. La poalele muntelui Leithagebirge sunt produse vinuri albe deosebite, ca Pinot Blanc, Chardonnay si Welschriesling. Iar dintre vinurile rosii produse aici, iese din nou in evidenta Blaufränkischen.

Drumul Vinului din Weinviertel va poarta printr-un peisaj amplu, deschis si foarte imbietor. Pe de-o parte sunt viile intinse pe dealurile line, lanurile de porumb, monumentele istorice si culturale, iar pe de-alta parte sunt ulitele cu pivnite si crame – toate acestea fac din regiunea Weinviertel o destinatie care nu trebuie ratata.

Drumul lung de peste 400 km porneste de la Heldenberg in Ziersdorf si trece prin Schmidatal, Retzer Land si Pulkautal (partea vestica a regiunii Weinviertel), ajungand pana la Falkenstein, Poysdorf si Mistelbach (regiunea Veltlinerland). La sud, drumul trece prin zona Matzner Hügel si ajunge prin Wolkersdorf, Hagenbrunn si Bisamberg (partea sudica a regiunii Weinviertel) pana la zona viticola a Vienei.

1 comentariu

  1. 27.05.2013 la 23:26

    Am trecut cu masina, e frumos. Vinul un l-am gustat, probabil ca nu e rau.

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!