Am ajuns in Dubai cu un proiect pe care l-am facut impreuna cu jurnalisti de la Antena 3. Am fost intr-un proiect pentru Fly Dubai si agentia de turism Prestige Tours care ne-a alaturat unei vizite organizate pentru agentii lor de turism din Romania.
Pentru a vedea si testa serviciile mai multor hoteluri, timp de o saptamana, agentii nu numai ca au vizitat o serie de hoteluri care ar putea sa fie interesante pentru piata din Romania, ci au si fost cazati in mai multe hoteluri din mai multe zone ale orasului. Si noi alaturi de ei.
O sa va prezint pe scurt hotelurile in care am stat si avantajele si dezavantajele zonelor in care se afla, ca sa alegeti in cunostinta de cauza.
Asadar, periplul meu prin Dubai, dupa cum a fost hotarat de Prestige Tours a inceput la Hyatt Regency din Deira. Am petrecut doua zile grozave aici si, desi este printre cele mai vechi hoteluri din Dubai, prin locatia sa mie mi-a mers drept la suflet. Are 5 stele, dar nu te deranjeaza la retina si este localizat pe Deira Corniche. Suficient de aproape de apa golfului cat sa nu fie prafuit ca celelalte hoteluri din Downtown, dar si de cea mai autentica zona a Dubai-ului, bazarul de aur, cel de mirodenii si Creek-ul, pentru mine Hyatt are locatia perfecta. La 10 minute de mers de hotel gasesti tot felul de shawormerii si restaurante indiene cu mancare deliciosa si neprententioasa, la preturi bune. Un minus ar fi lipsa internetului gratuit in camera. Acesta este un mare minus. Poti sa te conectezi gratuit insa, doar din holul hotelului. Daca ajungeti in zona Deira, merita sa incercati restaurantul rotitor al hotelului.
Al doilea hotel spre care am migrat este Grand Belle Vue, un hotel de 4 stele, insa dupa parerea mea, avea doar vreo trei stele, situat in zona Tecom din apropierea Mall of the Emirates (adica in zona mai noua a Dubai-ului). Avantajul sau era ca avea si o mica chicineta, care pentru cei care calatoresc cu copii mici poate fi de mare ajutor. La fel de ajutor este si wi-fi-ul gratuit in camera, care, asa amarat cum era, functiona binisor. Daca nu aveti pretentii foarte mari, poate fi un hotel ok…dar atat.
Al treilea hotel unde am stat a fost din nou in zona Deira (adica in zona mai veche a Dubai-ului), din lantul Rotana, Al Guhrair, un hotel de 5 stele aflat in aceeasi cladire cu centrul comercial Al Guhrair. Este in alta parte a Deirei si desi hotelul arata impecabil, sincer, prefer Hyatt-ul pentru ca este mai aproape de bazaruri. Daca sunteti amatori de taxi-uri, nu o sa va afecteze foarte tare locatia. Nici acesta nu avea internet gratuit, insa pentru 165 de dirhami pentru 48 de ore ai internet care merge rezonabil.
Cel de-al patrulea si ultimul hotel la care am fost cazat in Dubai este Auris 1st Central, situat tot in zona Tecom (zona noua). Si acesta, dupa modelul Grand Belle Vue, avea camerele sub forma unor mici apartamente, cu chicineta si camera de zi. Dormitorul era intr-adevar mai mic, insa parea un pic mai aranjat si intim decat Grand Belle Vue. Aveti optiunea de a va lua micul dejun in restaurantul de pe Roof Top si chiar va sfatuiesc sa o faceti pentru privelistea spre Burj Al Arab. Tot pe acoperis este si piscina, care, desi mica, era asaltata de rusi. Este hotelul unde am intalnit un alt grup de vreo 15 romani si apare destul de des in ofertele agentiilor. Aveti internet wifi gratuit in lobby si la ultimul etaj, iar in camera avea un cablu de internet care trebuia conectat la laptop.
Cele mai interesante hoteluri din punctul meu de vedere, insa si destul de scumpe, sunt cele din zona Medinat Jumeirah, care pe langa centrul comercial realizat sub forma unui souk traditional, include si doua boutique hoteluri de 5 stele, Al Qasr si Mina A’Salam, precum si o zona cu 29 de case de vacanta, numita Dar Al Masyaf. Intreg complexul este traversat de canale artificiale pe care clientii se pot plimba cu un dhow traditional, fapt ce i-a atras acestui resort renumele de Venetia Emiratelor. Mi se pare a fi cel mai aproape de arhitectura traditionala a arabilor si din punctul meu de vedere nu se compara cu impersonalitatea hotelurilor zgarie-nori imbracate in sticla, sau a celor ce se regasesc in mall-uri.
Daca vreti un hotel ca sa puteti povesti vecinilor, colegilor de serviciu sau prietenelor de shopping, puteti incerca la Burj al Arab. Gasiti impresii si fotografii aici.
bazar de mirodenii? sună tentant… adică souq!