fbpx
excursii-razvan-pascu

Pentru ca tot v-am povestit zilele trecute despre mini-vacanta mea in Franta din martie, la ski, despre hotelurile unde am stat si care m-au impresionat intr-un mod extrem de placut, dar si despre complexul de statiuni, Les Arcs, a venit vremea sa va prezint si cireasa de pe tortul acestei vacante: Val Thorens.

Este o statiune de ski situata la 2.300 metri altitudine si face parte din regiunea de ski numita „3 Vai” care insumeaza peste 600 km de partii de ski. Francezii se lauda ca aceasta este cea mai mare zona de ski din lume.

Hotelul la care am stat in Val Thorens se numeste Alta Pura, un hotel luxos de 5 stele care insa a fost construit si decorat cu atata bun gust ca iti creeaza impresia unei cabane confortabile si nicidecum a unui hotel aglomerat.

In prima zi de Val Thorens ne-am indreptat cu o telecabina spre Cime Caron, cel mai inalt varf schiabil din aceasta regiune, avand o altitudine de 3.200 metri. Aici am luat in sfarsit lectii de skiat cu un instructor … foarte bine intentionat de altfel dar eu tot ma simteam ca si cum mi s-ar fi impus sa merg cu picioarele altcuiva si ca ale mele nu ma mai ascultau de nicio culoare. Plus ca peisajul unor copii pana in 5 ani care coborau pe partii fara niciun stres nu era deloc motivant.

Experienta cu schiurile fiind consumata, mi-am indreptat bineinteles atentia spre locul unde aveam sa luam pranzul respectiv, un restaurant aflat la peste 3.000 metri altitudine, Les Aiguilles de Péclet – servind bucatarie traditionala din regiunea Savoie, incluzand bineinteles nelipsitul fondue, dar si deserturi si produse de patiserie delicioase.

Pentru ca dupa pranz trebuia sa consumam cumva ceea ce devorasem, am mers intr-un club celebru din Val Thorens, deschis in timpul zilei, in aer liber, cu muzica si bautura la discretie. Locul vibreaza de energie si daca te obosesti prea tare in imensul ring de dans de 700 metri patrati, te poti relaxa intr-un bar interior sau in La Fruitiere, un restaurant unde puteti consuma produse bio. De asemenea, am mers si la un restaurant amenajat in iurte mongoleze.

Daca vreti sa luati o pauza de la skiat si mai vreti si altfel de sporturi, incercati Centrul de Sport din Val Thorens, care va ofera posibilitatea sa va bucurati de o serie de piscine interioare cu apa incalzita, atat pentru adulti cat si pentru copii, saune umede sau uscate, jacuzzi si multe alte astfel de facilitati.

Pentru soferii pasionati de senzatii tari, la Val Thorens exista si o scoala de condus pe gheata. Inainte de a ti se da drumul pe pista de 980 m, aflata la o altitudine de 2.200 m, ti se face un brief cu regulile principale de care trebuie sa tii cont cand te urci la volan si cand sub masina nu ai asfalt, ci gheata.

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]