excursii-razvan-pascu

Cei care ma citesc de ceva timp stiu cu siguranta ca nu sunt o fire extrem de sportiva. Prefer de multe ori sportul mintii si acesta ma tine foarte mult in priza. Pentru ca stiu ca nu este tocmai potrivita aceasta atitudine, am incercat de-a lungul timpului diverse sporturi si activitati. Vara imi place sa inot, dar si mai mult imi place sa citesc o revista / carte buna pe sezlong. La capitolul sporturi de iarna, pot sa spun ca imi doream de ceva timp sa invat sau sa gust macar putin din tainele schiatului.

Iarna trecuta mi s-a oferit oportunitatea de a vizita si testa o zona de ski din Franta, recunoscuta in intreaga lume – Les Arcs si Val Thorens. Situate in regiunea Savoia (Savoie) a Frantei si accesibile in maxim 3 ore cu masina din Lyon, cele 5 statiuni – Bourg-Saint-Maurice, Arc 1600, Arc 1800, Arc 1950 si Arc 2000 – reunite sub acelasi nume, Les Arcs, alaturi de la fel de cunoscuta Val Thorens, formeaza o zona foarte atractiva pentru pasionatii de ski si nu numai.

Pana cand va voi povesti mai multe despre partea cu schiatul, as vrea astazi sa vorbim mai mult despre partea cu „nu numai” pentru ca aici am testat cateva hoteluri si restaurante exceptionale, care fac din decizia de a iesi din hotel la schiat, una foarte dificil de luat.

Prima oprire si cazare a fost la Hotel du Golf din Arc 1800, un hotel de 3 stele aflat in inima zonei de ski Les Arcs si totodata la baza mai multor partii. Hotelul are 246 de camere, cu suprafete cuprinse intre 20 si 40 de metri partrati, deci unele dintre ele sunt deja mini-apartamente iar privelistea spectaculoasa asupra celebrului ghetar de pe Mont Blanc, de care unele dintre aceste camere se bucura, contribuie cu siguranta la atmosfera „de tablou” in care veti simti ca va aflati.

Ceea ce mi se pare foarte interesant si atractiv este insa faptul ca toate hotelurile si resort-urile de ski au partea de entertainment after-ski foarte bine pusa la punct. Adica isi incurajeaza oaspetii sa petreaca timp in hotel, sa se bucure de ceea ce le-au pregatit si nu doar sa mearga la ski si sa doarma in camere. Pe langa piscina si spa-ul aproape de nelipsit din hotelurile de top, Hotel du Golf are nu mai putin de 3 restaurante cu specific frantuzesc si international. Restaurantul Du Golf, este locul in care servesc masa cei care au optat pentru regim de demi-pensiune, apoi restaurantul Mont Blanc, cu specialitati din regiunea Savoia dar si Petit Zinc, o micuta braserie cu terasa pentru zilele insorite. Pentru petrecareti hotelul are si doua baruri, Le Swing si Du Golf, acesta din urma fiind si gazda unor concerte live de muzica jazz. Mdaaa…dupa cum puteti observa m-am bucurat destul de mult de facilitatile hotelului Du Golf si mai putin de ski.

Hotel Du Golf din Arc 1800 a fost oarecum baza din care am plecat spre vizitarea celorlalte “arcuri” in care am testat tot felul de activitati si am incercat inclusiv schiatul…dar despre asta o sa va povestesc intr-un alt articol. Astazi vreau sa ne delectam cu locuri deosebite in care putem sa ne ducem familia sau prietenii si sa petrecem o vacanta frumoasa.

In Val Thorens am stat la hotelul Alta Pura…5 stele care ii ieseau prin fiecare zona de relaxare decorata minimalist, prin mobilierul impecabil din camere si bineinteles prin servirea fara repros. Cu toate ca erai intr-un hotel de 5 stele, locul te facea sa te simti ca si cum te-ai fi aflat in cabana ta intima, relaxandu-te cu un pahar de vin in fata focului. Sa va mai povestesc despre cele 3 restaurante ale hotelului, unul foarte glam si pretentios, unul traditional si unul specializat in fondue din tot felul de sortimente de branzeturi sau despre cele 3 baruri de care dispune hotelul? Sau despre spa-ul ce ofera tot felul de tratamente pentru sportivi?

Poate ca ceea ce m-a incantat cel mai mult este faptul ca in ciuda standardului foarte ridicat de lux, confort si ospitalitate, nu am simtit rigiditatea si distanta specifica unor hoteluri de 5 stele. Pur si simplu aici te simteai ca intr-o cabana…un pic mai mare.

Stay tunned … pentru ca intr-un articol viitor o sa va povestesc mai multe despre Les Arcs si Val Thorens dar si cum a fost pentru prima oara pe ski-uri si cat am rezistat pe betele subtiri si alunecoase.

1 comentariu

  1. Marius O.
    17.12.2012 la 12:37

    Salut Razvan,
    Am vazut in mai multe articole scrise de tine ca lumea, in general, „serveste masa”. Nu e corect! Lumea, in principiu turistii de care tot spui, IAU masa. Isi iau concediu ca sa fie serviti de chelneri mai mult sau mai putin amabili, in functie de tara pe care o aleg. Te rog sa faci efortul de a scrie cum se cuvine treaba asta. Nu de altceva, da’ si in vacanta sa serveasca… 🙂 Vacanta placuta!

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!