fbpx
excursii-razvan-pascu

Siemens Race a fost o cursa de peste 1500 km prin Romania, cursa care s-a incheiat astazi. Ieri am ajuns la Constanta, ultimul oras pe care cei 10 bloggeri din campanie l-au vizitat, oras in care Siemens a implementat la RADET un alt proiect de dezvoltare sustenabila (modernizarea si eficientizarea sistemului de termoficare). Iata, asa cum v-am obisnuit pana acum, ce am facut si vizitat in zilele 5, 6 si 7 de Siemens Race. Am scris si despre zilele 1-2 si 3-4.

Ziua 5 a inceput la Iasi cu un test in holul hotelului Astoria din Iasi (un hotel foarte ok, din lantul Best Western). Cele 5 echipe de bloggeri trebuiau sa faca o inima din origami dupa un model prezentat intr-un filmulet. Dupa ce am trecut cu greu de aceasta proba (dat fiind ca nu sunt atat de priceput la arta) am mers sa vizitam cel mai performant computer tomograf din Romania (CT Somatom Flash Siemens) de la Institutul de boli cardiovasculare din Iasi (spitalul Parhon). Aparatul a fost cumparat cu fonduri europene printr-un proiect coordonat de prof. dr. Tinica, unul dintre cei mai cunoscuti si respectati cardiologi din Romania. Dupa ce am discutat cu domnul doctor vreo jumatate de ora despre provocarile sale, despre viata lui si despre sistemele de sanatate din alte tari marturisesc sincer ca am plecat de acolo tare mandru ca mai exista astfel de romani. Domnul doctor a operat pana acum, in 28 de ani de cariera, peste 8000 de cazuri, majoritatea operatii pe cord. Aparatul va fi pus in functiune la Iasi in aproximativ o luna de zile.

Mai departe am plecat spre Vaslui unde organizatorii ne-au pregatit un test care a fost coplesitor pentru mine : a trebuit sa gatesc. Nu am facut cine stie ce, insa pentru ca acasa sunt mereu un rasfatat si toata lumea are grija mea, mi-a fost destul de greu sa pregatesc pana si o salata. Dar m-am descurcat, iar ca echipa am obtinut 5 puncte impreuna cu Dan.

Dupa un drum frumos am ajuns pe seara la Galati, unde ne-am cazat la pensiunea Belvedere, chiar pe faleza orasului.  Din diferite motive, ziua 5 a fost pentru mine cea mai frumoasa zi din Siemens Race.

A doua zi (in ziua 6) am mers intr-un loc in care abia asteptam sa ajung: la combinatul Arcelor Mittal de la Galati. Iar ceea ce am vazut acolo a fost asemanator cu ceea ce am vazut de multe ori pe National Geographic Channel la MegaUzine. Aici am cunoscut 2 oameni foarte tari, directorul de comunicare si directorul tehnic, care ne-au plimbat prin Furnalul Nr. 6 al uzinei, furnal care a fost recent redeschis dupa o investitie de 80 de milioane de euro. O parte dintre aceste investitii au mers catre Siemens care a implementat aici o solutie de dezvoltare si eficientizare a activitatii. La Furnalul Nr. 6 al combinatului se topeste minereul de fier si este realizata fonta, iar aceasta din urma este materie prima pentru realizarea otelului. Din pacate, cei de la combinat ne-au spus ca cererea de pe piata interna este tot mai mica, insa companii din tari precum Turcia sau altele din Orientul Mijlociu ori bazinul Marii Negre au ramas clienti fideli.

Mai departe, am plecat din Galati spre Tandarei, unde am vizitat o statie a Transelectrica, statie unde Siemens a furnizat echipamente. Aceasta statie electrica aduna toata energia produsa de eolienele din Dobrogea, o concentreaza si o trimite mai departe catre alte statii din intreaga tara. Sistemele implementate de Siemens aici sunt atat de performante incat cei de la Gura Ialomitei ne-au spus ca totul poate functiona foarte bine fara niciun angajat, totul putand fi controlat prin calculator de la Bucuresti.

Apoi am plecat mai departe catre ultimul oras din Siemens Race, Constanta.

Ziua de astazi (ultima zi, ziua 7) a inceput la Constanta cu o vizita la RADET, unde Siemens a implementat o solutie de modernizare.

Dupa-amiaza am ajuns in Bucuresti la sediul Siemens, unde a avut loc festivitatea de premiere si unde ne-au asteptat reprezentantii companiei cu mult drag dupa ce au urmarit toata campania pe bloguri si in special pe paginile noastre de Facebook.

Si apropo de Facebook, aici este locul principal unde s-a desfasurat aceasta campanie Siemens Race. Pe Facebook au fost concursuri pentru prieteni, pe Facebook este locul unde fanii blogurilor noastre ne-au ajutat si unde acestia au castigat multe premii.

Si tot dupa-amiza, ajunsi in Bucuresti, am dat navala cu totii, imbracati cu tricourile Siemens Race, la lansarea noului telefon Samsung Galaxy S3.

Siemens Race este un proiect in care 10 dintre cei mai cunoscuti si cititi bloggeri din Romania s-au intrecut in diverse concursuri timp de o saptamana prin mai multe orase din Romania. Au participat la competitie Alex Negrea, Cristina, Adi, pyuric, Razvan, Alex Mazilu, Crivat, Dan si Sescu. Echipa din care am facut eu parte a iesit pe onorabilul loc 2 (din cele 5 echipe participante), locul 1 fiind castigat de echipa formata din Razvan si Alex.

6 comentarii

 1. Alexandra
  17.05.2012 la 10:00

  Am facut un RMN sub un aparat Siemens, adevarul e ca arata tare bine. Si-si face si treaba, la fel de bine am inteles.

 2. Rizica
  17.05.2012 la 13:59

  Felicitari pentru implicare Razvan!

 3. Onet Ciprian
  17.05.2012 la 22:58

  O experienta inedita si frumoasa.

 4. Mihai
  17.05.2012 la 23:39

  Ati vizitat furnalul 5 in Galati si nu furnalul 6, care este dezafectat.

 5. 18.05.2012 la 15:05

  Ia uite eu am trait pana la 19 ani in Galati si n-am intrat niciodata in Combinat 😛 Foarte tare!

 6. 20.05.2012 la 10:34

  am vazut emisiunea de pe postul acasa si curiozitatea m-aimpins sa intru pe aceasta adresa
  sunt locuri unde am fost in perioade diferite si mi-au trezit niste amintiri foarte placute
  orase pe care uitasem ca le-am vizitat
  foarte frumos felicitari

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]