fbpx
excursii-razvan-pascu

razvan pascuDupa ce in primele 2 zile am avut multa alergatura si vizite prin diferite firme care au implementat sisteme Siemens (detalii aici), zilele de weekend au fost cu adevarat mai relaxate. Cei de la Siemens au avut grija de noi toti si pe langa faptul ca am aflat in continuare lucruri pe care nu le stiam despre Siemens, am avut timp sa ne si distram. Dar sa o iau cu povestea de la inceput:

Ziua de sambata a inceput cu micul dejun la pensiunea Kokett (o pensiune chiar draguta) din Campulung. Dupa un detour de la drumul nostru spre Brasov catre barajul Rausor pentru cateva fotografii frumoase, am plecat mai departe prin culoarul Rucar-Bran spre Brasov, unde aveam sa vizitam Centrul de Cercetare si Dezvoltare al Siemens din Romania. Aici am aflat ca Siemens este prezent in aproximativ 130 de tari, dar doar in 7 tari are centre de cercetare – si, culmea, una dintre aceste tari este Romania. Sau ca unul dintre sectoarele in care Siemens investeste acum foarte mult in cercetare este Sanatatea.

Apoi ne-am facut timp ca sa vizitam putin Brasovul. Nu mai fusesem de un an de zile in Brasov (de anul trecut de la sarbatoarea Junii Brasovului) si am regasit cu mare bucurie un oras foarte frumos, cu oameni calzi si zambitori.

Dupa-amiaza a inceput distractia cu adevarat pentru ca am mers la Parc Aventura din Brasov, unde o parte dintre noi ne-am urcat si ne-am dat pe traseele de dificultate medie: tiroliana, podul indian, mers pe barna… A fost foarte tare! Seara ne-am cazat in Targu Secuiesc si am mancat cea mai ieftina si mai buna paprika de pui.

Iata un film realizat de Razvan Baciu

Si fotografiile din Parc Aventura

 

Duminica am plecat spre Bacau, unde la Curtea Domneasca bloggerii au ridicat zmee in Siemens Race. Am incercat astfel sa vedem cu ochii nostri ceea ce masinariile Siemens realizeaza pentru companiile care exploateaza vantul si fac bani din energie eoliana. Sincer, aceasta este o industrie care ma fascineaza, insa am avut ocazia sa aflu mai multe despre eoliene pentru ca la ING unul dintre clientii mei este o companie care asta face in Dobrogea (si foloseste tot echipamente Siemens).  

Iar pentru ca eram la Bacau nu puteam sa ratam o noua distractie: pista de karturi Selena. Am facut 2 echipe de cate 5 karturi si fiecare om din cele 5 echipe a concurat pentru cel mai bun timp pe circuit. Echipa din care fac parte a iesit pe locul 2.

razvan pascu

Iata si filmul realizat de Razvan Baciu

Am plecat mai departe apoi spre Iasi, nu inainte de a lua masa la restaurantul Mariko Inn din Roman, probabil cel mai bun restaurant in care am mancat in aceasta excursie (cel mai prost a fost la Campulung Muscel). Seara, am profitat de Siemens Race si de faptul ca am ajuns din nou in Iasi pentru a-mi vizita pentru o ora bunica, asa ca toata alergatura s-a dovedit a fi utila inclusiv pe plan personal.

Luni incep din nou quiz-urile pe pagina mea de Facebook si am nevoie din nou de ajutorul vostru pentru raspunsurile corecte la intrebari. Deja 5 ghiduri turistice Michelin despre Romania de la Meteor Press si-au gasit castigatorii, mai urmeaza luni inca 5 ghiduri Michelin despre Austria pentru voi si apoi bicicleta si voucherul de cazare in Austria.

In final vreau sa amintesc despre colegii mei de calatorie, bloggeri pasionati de blogging, care tin la comunitatile lor si pe care aproape de fiecare data si la fiecare masa ii vezi cu telefoanele si cu laptopul in fata: Master of Facebook, Palariuta Verde, Lover Boy, fotograful, pasionatul de imagini, Mr. Food, Sasescu, pyuric si colegul meu de echipa, cel mai sufletist blogger din cati am intalnit.

9 comentarii

 1. Alexandra
  14.05.2012 la 09:51

  Cate experiente inedite intr+unul singur. Mi+au placut tare mult pozele!

 2. 14.05.2012 la 13:51

  E o experienta foarte frumoasa 🙂

 3. alice radoi
  14.05.2012 la 14:14

  Cel mai mult mi-a placut Brasovul,evident desi nici celelalte locatii nu-s urate!

 4. Adriana
  14.05.2012 la 14:17

  Felicitari pentru tot!!!

 5. gabbis
  14.05.2012 la 20:43

  Poze inedite, locuri nemaipomenite si experiente de neuitat..Stam cu ochii pe tine!

 6. 15.05.2012 la 14:10

  Superbe poze, omeni frumosi si deosebiti si experienta pe masura.

 7. 15.05.2012 la 16:59

  Brasovul este una dintre localitatile pe care vreau sa le vizitez anul acesta. Ce aparat ai folosit pentru pozele de la barajul Rausor?

 8. 15.05.2012 la 18:46

  a trecut ceva vreme de cand nu am facut o tura cu cartul….

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]