Am plecat in Siemens Race de joi dimineata si am avut 2 zile super pline. O sa incerc sa fac un scurt rezumat a tot ceea ce am vazut pana acum.
Am inceput cursa in Bucuresti la sediul Fan Curier, locul unde compania Siemens a implementat un sistem de procesare a coletelor care poate sorta electronic pana la 9000 de colete pe ora. Am discutat cu managerii Fan Curier care ne-au spus ca inainte de implementarea acestui sistem Siemens, munceau manual la sortarea coletelor peste 150 de persoane. Acum totul este mecanizat si exista o singura echipa care supravegheaza activitatea si incarca coletele. Restul, totul se face electronic, evitand eroarea umana (de exemplu era destul de greu ca un om cu studii medii sa faca deosebirea intre Adjud si Aiud…insa calculatorul o face foarte simplu acum).
Mai departe am plecat catre Gara Chitila unde am aflat lucruri suplimentare despre trenurile Siemens, renumita Sageata Albastra. Am aflat ca Siemens inlocuieste piesele defecte ale trenurilor chiar si dupa ce perioada de garantie expira, iar daca nemtii considera ca o anumita piesa uzata trebuie testata in laborator se ofera sa o inlocuiasca gratuit cu una noua. In numele stiintei. In Romania se afla a doua cea mai mare flota de trenuri Siemens din lume. Celebrul tren Maglev cu care am mers si eu in China si am prins viteza de 431 km/h este realizat tot de Siemens.
Seara am ajuns la Craiova unde am mers intai intr-un spital de stat pentru a vedea primul ecograf Siemens din Oltenia, adus in 1987 in Romania de catre un medic pasionat. Si acum cel care a adus aparatul povesteste cu la fel de multa pasiune despre cum adus aparatul in tara, iar medicul care a lucrat peste 20 de ani pe acest aparat ne-a povestit cum a realizat de-a lungul timpului aproape 100.000 de ecografii.
Apoi am mers sa vizitam un alt cabinet medical al unui medic care a avut curajul de a investi aproape 300.000 de euro intr-un aparat modern Siemens pentru a-si salva pacientii. Doamna doctor Vancu ar trebui sa fie un model de curaj si ambitie pentru toti medicii care in ziua de astazi iau prea usor decizia de a pleca din tara. Finantarea a fost realizata cu fonduri europene, cele de care multi se tem, dar prea putini isi dau interesul sa le descopere.
In a doua zi am plecat din Craiova catre Ramnicu Valcea, unde am aflat cateva lucruri despre CET-ul din localitate. Acesta a implementat un program de achizitie a unor filtre Siemens care reduc considerabil nivelul de poluare din oras.
In a doua partea a zilei am mers catre Campulung, unde am vizitat fabrica de ciment Holcim, unul din liderii mondiali in agregate si betoane. Compania elvetiana este prezenta de 15 ani in Romania si anul acesta implineste 100 de ani de functionare la nivel mondial. Am vizitat halele de productie si centrul de comanda al fabricii si am aflat ca aici lucreaza aproape 350 de angajati. Siemens a implementat in aceasta fabrica tot sistemul de automatizare.
Cam asta a fost pe scurt ceea ce am vizitat noi in ultimele zile in proiectul Siemens Race. Toata echipa de 10 bloggeri a avut 2 zile pline, cu multe quiz-uri si concursuri pe Facebook. Apropo de Facebook, activitatea a fost intensa aici, fiind postate pana acum sute de fotografii si zeci de intrebari despre proiectele Siemens. La intrebarile echipei mele deja am oferit pe pagina mea de Facebook cadou 5 ghiduri turistice Michelin despre Romania de la Editura Meteor Press; urmeaza luni inca 5 ghiduri Michelin despre Austria, iar la finalul campaniei cel mai activ fan de pe Facebook va castiga o bicicleta.
Echipa Siemens Race
Il capo di tutti Capi
Bloggeri mei preferati: Master of Facebook, Palariuta Verde si Lover Boy
Ma bucur sa aflu ca Siemens are atat de multe proiecte implementate in tara in domenii atat de diverse si inedite..Succes mult in acest proiect, Razvane!
SUCCES LA ACEST PROIECT.ASTEPTAM IMAGINI NOI.
Siemens se respecta, Jos palaria!Felicitari Razvane…
Si mie mi-a placut proiectul Siemens Race,este intesant tot ceea ce faci,iti urmaresc cu interes toate excursiile,sunt invidioasa ca la unele nu pot participa si eu!Oricum invidia era constructiva,la mai multe excursii si proiecte!
Foarte tari pozele!