fbpx
excursii-razvan-pascu

Va povesteam aici acum cateva zile despre cum am ajuns in Austria acum o luna intr-un press-trip si promisesem sa revin cu detalii cat mai complete despre fiecare regiune vizitata.

Prima zona pe care am vizitat-o a fost Wiener Alpen, unde am ajuns cu un microbuz de la aeroportul din Viena. Am ajuns pe aeroportul din Viena in jurul orei 9 dimineata, iar pana la prima oprire (restaurantul Kirchenwirt din satucul Maria Schutz), unde am servit micul dejun, am facut aproximativ o ora si 70 de km pe autostrada. Am fost intampinati cu cafea si Riesenkrapfen, adica un desert traditional austriac cu umplutura de marmelada sau vanilie. Zona este cunoscuta in special de catre cei care prefera sporturile de iarna si care atunci cand coboara de pe partie se opresc in acest mic restaurant pentru a servi gogosica traditionala umpluta pana la refuz cu marmelada.

Ne-am continuat apoi drumul spre Muzeul Automobilismului din Schottwien, un muzeu al traficului rutier unde ai la dispozitie un audio-guide care o sa iti povesteasca istoria locului. Surpriza a fost insa alta: in aceeasi cladire am aflat ca se afla si o berarie, si nu orice berarie, ci cea mai mica berarie din Austria. Asa ceva nu trebuia ratat: beraria produce lunar intre 200-400 litri de bere de 3 feluri (blonda, bruna si nefiltrata). Producatorul face bere de 20 de ani, o imbuteliaza si o vinde in supermarketurile din Viena si de pe langa Viena la pretul de 2 euro/sticla de 0,33l.

Mai departe ne-am continuat vizita la Schlossgartnerei Wartholz din Reichenau/Rax, unde am fost intampinati cu cate un pahar de sampanie, produse de patiserie dar si … vorba romaneasca la magazinul de decoratiuni interioare din parcul castelului Wartholz (fosta resedinta de vara a ultimilor imparati ai Austriei – Karl si sotia sa Zita). La acest magazin lucra o doamna plecata acum 20 de ani din Romania si care ne-a povestit despre seful sau super-bogat care a cumparat aceasta proprietate (castelul Wartholz), unde a transformat gradina de vara intr-un restaurant si un magazin chic care vinde articole decorative de sezon. Si profitand ca proprietarii nu erau acasa, dar cu acordul lor, am vizitat si castelul acestora, despre care am aflat ca il folosesc rareori, intrucat mai au si alte proprietati prin toata Austria.

Ne-am indreptat apoi spre hotelul in care ne-am cazat, cred ca cel mai frumos hotel din toata aceasta excursie, Hotel & SPA Linsberg Asia, am fost intampinati cu castane coapte si punch, am facut un tur al hotelului si apoi am avut o jumatate de zi libera pentru a incerca baile termale, SPA-ul si toate facilitatile acestui resort turistic. Hotelul se afla la mai putin de o ora de condus de Viena, in sudul Austriei Inferioare, in Bad Erlach.

Hotelul de 4 stele (superior) pune la dispozitie 116 camere duble, 4 apartamente junior si 4 apartamente cu gradina si are 2 restaurante: unul a-la-carte si unul de tip bufet (pentru mic dejun si cina) unde lucrul aparte era ca ii puteai privi pe bucatari in timp ce acestia gateau. Hotelul pune la dispozitia turistilor un SPA cu o gramada de tipuri de masaj si terapie traditionala chinezeasca, dar si saloane de infrumusetare, saune, bai de aburi, saune pentru nudisti, piscine acoperite si in aer liber, totul pentru buna dispozitie a clientilor si pentru ca relaxarea sa fie totala.

Hotelul a fost deschis in august 2008 si incearca sa aduca in Europa ce e mai bun in Asia in materie de relaxare, de la gradinile Zen-Style si pana la pavilioanele de tip japonez, de la cele 8 piscine cu apa mai calda sau mai rece si pana la acupunctura sau alte tratamente chinezesti sau terapii alternative.

Pentru mai multe detalii despre acest hotel si rezervari click aici.

Cam asta a fost experienta traita in zona Alpilor Vienezi, un loc unde te incarci cu energie pozitiva dupa multa munca si un loc unde, ca peste tot in Austria, oamenii fac totul pentru turisti nu doar dintr-o constrangere de etica sau din ratiuni financiare, ci pentru ca le-a intrat in sange si in minte ca serviciile inseamna oameni, iar turismul nu e doar jobul lor, ci si modul lor de viata.

Intr-un articol viitor va voi povesti impresiile din cea de-a doua zona vizitata in acest press-trip, Wienerwald.

6 comentarii

  1. 05.01.2012 la 09:34

    da’ pogacele cu jumari tot n’aveau 🙂

  2. rizica
    05.01.2012 la 10:22

    Frumos dar fara zapada, Austria pare terna…

  3. Robert
    05.01.2012 la 10:35

    ioi … acele „krapfen” mi-au lasat gura apa, noroc ca aveam cana de ceai la indemana 🙂

  4. e-R
    06.01.2012 la 13:30

    La cat de bine arata gogoasele alea parca imi vine sa iau primul avion incolo. Daca asa de bine a fost ziua 1, cu siguranta vreau sa vad si urmatoarele zile.

  5. 08.01.2012 la 09:31

    „…in Austria, oamenii fac totul pentru turisti nu doar dintr-o constrangere de etica sau din ratiuni financiare, ci pentru ca le-a intrat in sange si in minte ca serviciile inseamna oameni, iar turismul nu e doar jobul lor, ci si modul lor de viata.”
    Felicitări, Răzvan, aici ai pus în evidență secretul succesului !

  6. Vlad
    09.01.2012 la 22:12

    Nu-s de ajuns zece vieti sa descoperi minunatia detaliilor care compun Austria.

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]