fbpx
excursii-razvan-pascu

ING Asigurari de Viata, compania pentru care lucrez si eu, a lansat un proiect de preventie si educatie pentru salvarea de vieti, care cuprinde emisiunea „Lectia de prim ajutor” difuzata de ProTV in perioada noiembrie 2011-februarie 2012 si site-ul http://www.lectiadeprimajutor.ro/

ING Asigurari de Viata in parteneriat cu SMURD ofera aceste 2 instrumente celor care se afla in situatii care necesita primul ajutor, dar si celor interesati sa afle cum se acorda corect primul ajutor. Site-ul http://www.lectiadeprimajutor.ro/ ofera solutii la situatiile de urgenta cele mai frecvente, iar informatiile sunt insotite de ilustratii grafice explicative sau de filme. De asemenea, site-ul ofera posibilitatea de a pune intrebari si de a primi un raspuns in 24 de ore de la un medic SMURD.

Emisiunea „Lectia de prim ajutor” produsa si difuzata de ProTV este prezentata de Dana Rogoz si Dragos Bucurenci alaturi de medicul SMURD Simona Bratu si se difuzeaza in fiecare sambata de la 10.30. Un interviu publicat pe blogul meu cu Dragos Bucurenci puteti citi aici.

ING Asigurari de Viata este prima companie internationala de asigurari de viata care a intrat in Romania, in ianuare 1997. ING este liderul pietei asigurarilor de viata din Romania cu o cota de piata de peste 30%. Mai multe despre ING Asigurari am scris aici.

SMURD-ul este o initiativa a medicului Raed Arafat aparuta timid in septembrie 1990. De atunci s-a dezvoltat continuu si a ajuns ca acum sa fie una dintre cele mai respectate institutii ale Romaniei. Mai multe detalii despre SMURD puteti afla in interviul pe care l-am publicat cu doctorul Raed Arafat (aici si aici).

De asemenea, ING Asigurari de Viata a lansat de curand o campanie publicitara pozitiva si plina de optimism. Spotul TV e mai jos.

7 comentarii

 1. 13.11.2011 la 08:10

  E o initiativa binevenita, cu toate ca, teoretic, acordarea primului ajutor se invata in clasa a VII-a, deci toti cetatenii tarii ar trebui sa aiba ceva notiuni. Totusi, cursurile acestea trebuie sa fie facute „pe viu”, fiindca exersarea aplicarii in practica a notiunilor este deosebit de importanta in acest caz.

 2. 13.11.2011 la 11:09

  Este o initiativa buna teoretic,dar mai putin practic.Ca instructor de prim ajutor va spun ca din filmulete si din citit carti/brosuri oamenii invata gresit tehnicile de acordare a primului ajutor. Si chiar si cei care le invata in prezenta unui instructor daca nu fac exercitii practice constant, atunci cand au nevoie nu aplica tehnicile in mod corect, deoarece mai uita plus ca in momentul respectiv sunt speriati de situatie si nu gandesc intotdeauna logic.

 3. Mary
  13.11.2011 la 11:17

  Imi pare bine ca mai exista si asemenea preocupari in ziua de azi, putine ce-i drept, insa cei cu adevarat interesati au de invatat multe. Eu una am de invatat multe..si de aceea voi acorda o mare atentie acestei campanii.

 4. rizica
  13.11.2011 la 12:44

  Am vazut promo-ul la Pro Tv si….foarte buna initiativa.Acum…ramane ca si telespectatorii sa constientizeze cat de importanta este sa cunoasca tehnicile de prim-ajutor…

 5. gabbis
  13.11.2011 la 13:33

  Am un respect deosebit fata de aceste 3 institutii care s-au implicat si se implica in proiecte umanitare. Intotdeauna o lectie de prim ajutor nu se stie cand poti s-o aplici in practica, poate nu la fel de corect ca personalul specializat dar macar ai notiuni elementare, pe care le poti folosi pentru a nu face mai mult rau decat bine..

 6. Andreea Ciobanu
  14.11.2011 la 11:19

  este o initiativa foarte buna!..vitala as putea spune!
  am asistat la acordarea unui primi ajutor si vreau sa spun ca in acele momente orice ai invatat sau citit despre primul ajutor iti vin in minte…si incerci sa le pui in practica.sunt niste clipe grele cand stii ca in mainile tale se zbate o viata..iar tu trebuie sa o salvezi!…din fericire eu si cu ajutorul altor doua persoane am reusit asta vara sa salvam o fata inecata in iaz!…inchipuiti-va ce se intampla daca nu stia nici o persoana de acolo sa acorde primul ajutor!

 7. 14.11.2011 la 15:08

  Am avut ocazia sa obtin un certificat de persoana in masura sa acorde primul ajutor si CPR (resuscitare cardiopulmonara), dupa niste cursuri zilnice si teste finale. Din pacate, nu s-a intamplat asta in tara. Iar certificatul era valabil un an. De ce doar 1 an? Ar trebui sa revii sa inveti, pentru ca poti uita, in lipsa practicii, si poti chiar sa faci rau, crezand ca de fapt ajuti.
  Am cautat si in tara sa fac cursuri de prim ajutor. Niciodata nu stii cand vei avea nevoie..Insa pana de curand am fost dezamagita sa aflu ca nu aveam unde, iar acolo unde gaseam, era contra cost. Ceea ce nu e chiar normal sa fie contra cost, pentru ca tu nu produci ceva cu aceasta „pregatire”, ci incerci sa fii de folos benevol celor din jur..
  Insa, asa cum spuneau cei de mai sus: practica e vitala! Din teorie si carti nu vei ajuta prea mult…
  Avem nevoie de cursuri practice gratuite.

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]