excursii-razvan-pascu

Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania anunta ca persoanele interesate sa participe in cadrul Programului Erasmus pentru Tineri Intreprinzatori pot depune candidaturile pana pe data de 30 aprilie 2010.

Acest program le ofera tinerilor de peste 18 ani cu abilitati antreprenoriale posibilitatea de a petrece o perioada de timp de pana la 6 luni alaturi de o firma-gazda dintr-o alta tara a UE, in domeniul de activitatea ales, de la care sa invete si sa se documenteze pentru ca mica afacere (actuala sau viitoare) a tanarului din Romania sa prospere. Totul pe banii UE.

Cateva exemple despre tineri care au participat deja la acest program, puteti citi aici. Iar aici puteti citi povestea unui tanar maltez de 25 de ani (primul tanar care a beneficiat de acest program in 2009), care a fost plecat timp de 6 saptamani la o firma-gazda (de dezvoltare web) din Spania pentru a se documenta asupra domeniului in care are abilitati si in care doreste sa isi inceapa o afacere in Malta.

Mai multe detalii asupra programului veti gasi pe site-ul Biroului de Asistenta al programului Erasmus pentru Tineri Intreprinzatori http://www.erasmus-entrepreneurs.eu

Persoana de contact pentru acest program este dna. Stancioi Cristina, Tel 021.312.91.35, E-mail: [email protected]

Razvan Pascu

7 comentarii

 1. Mihai
  28.04.2010 la 09:18

  Din cate stiu eu, programul Erasmus permite tinerilor sa isi faca studiile intr-o alta facultate din UE. programul acesta pare asemanator dpdv mobilitate, insa durata este mult mai mica si nu mergi acolo sa studiezi ci sa vezi cum merge o afacere in zona respectiva

  oricum mi se pare o idee foarte buna si daca as fi mai tanar poate m-as inscrie
  cred ca este o oportunitate sa vezi si altceva decat mocirla din Romania si modul preistoric de a face afaceri de catre romani

 2. rizica
  28.04.2010 la 11:08

  Buna ideea dar pana cand isi vor permite tinerii nostri sa-si deschida propria afacere, mai bine sa-i trimitem pe „afaceristii cu state vechi” din Romania ca sa vada cum se fac adevaratele afaceri(nu afaceri cu statul)!

 3. 28.04.2010 la 14:48

  Intr-adevar Mihai, Erasmus este programul de „exchange” pentru studenti, masteranzi si daca nu ma insel si profesori. Pentru studenti cel putin, pana acum a fost mai mult o scuza de socializare decat de a invata ceva ce la tine in tara nu prea aveai cum…deci era util mai mult la nivel personal decat intelectual 🙂

  Erasmus bazat pe antreprenoriat mi se pare o idee chiar buna. Multe firme din Romania isi trimit angajatii pe la partenerii lor din afara sa vada ce utilaje, strategii folosesc si sa mai fure din experienta lor. Faptul ca tinerii cu initiativa vor putea face asta pe banii UE nu poate fi decat laudabil.

 4. Matei Cristian
  28.04.2010 la 17:21

  eu am o afacare in domeniul auto agricol, cu o sera de legume. in agricultura nu prea ti se permite sa pleci cand vrei…dar totusi, ma incadrez in crterii?
  multumesc

 5. Razvan Pascu
  (author)
  28.04.2010 la 19:44

  Cred ca limita de varsta este 30 de ani.

 6. Razvan Pascu
  (author)
  28.04.2010 la 19:46

  Iti recomand sa citesti cu atentie conditiile pe site-ul programului.

 7. 09.11.2010 la 12:47

  Am fost plecat cu acest program in perioada ianuarie – aprilie 2010, in Italia. Recomand cu toata caldura experienta, in special celor care au un domeniu in care doresc sa inceapa o afacere si au nevoie de experienta si insight-uri suplimentare de la un business cu vechime din Uniunea Europeana.

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!