fbpx
excursii-razvan-pascu

Dupa ce a starnit o gramada de discutii intre oamenii de afaceri si Guvern, dupa ce atata lume a spus ca nu este nici o branza cu acest impozit minim iar eventualul castig de 3-4 sute de milioane de euro la Buget din acest impozit poate fi anulat de evaziunea fiscala la care ar putea apela angajatorii, dupa ce ministrul Pogea s-a incapatanat sa spuna intr-una ca nu vor disparea firme de pe piata din cauza acestui impozit, dupa ce toata lumea normala la cap din tara asta a spus ca exemple de tari precum Franta (care are acelasi tip de impozit) sunt exemple negative si nu trebuie urmate mai ales in perioada de criza majora (plus ca in Franta exista un prag minim destul de ridicat sub care nu se plateste impozit forfetar), legea a fost adoptata si strictete si a intrat in vigoare la 1 mai.

Rezultatul: peste 14.000 de firme si-au suspendat activitatea numai in ultima luna.

Dupa 8 zile de la intrarea in vigoare a legii, ministrul IMM-urilor spune ca din toamna acest impozit ar putea fi anulat si ca vor incerca sa gaseasca o solutie pentru a nu pune in pericol firmele mici din Romania.

Adica stiau ca pun in pericol firmele si totusi au facut-o!

Acesta este una dintre cele mai mari batai de joc la care am asistat si dovedeste ca avem un Guvern de oameni absolut incompetenti.

Mi se pare mie sau Romania e tara nimanui?!

Razvan Pascu

2 comentarii

 1. Robert
  11.05.2009 la 12:35

  Oricum, eu cred ca a fost o masura luata pe genunchi fara o analiza in detaliu a costurilor unei astfel de impuneri. Castigurile estimate ar fi de 450 mil euro iar pierderile (prin inchiderea firmelor) cu siguranta vor fi pe masura. Pierderi vor fi, din neplata contributiilor la pensii, sanatate, taxe locale, din plata somajului pentru cei care isi pierd locurile de munca…prin urmare, nu inteleg utilitatea acestei masuri.

 2. ioana alina pastina
  20.05.2009 la 09:17

  Piata romaneasca e saturata si produce exact cat e nevoie, in plus, noi romanii avem produse de nisa care se vand foarte bine.
  Ma intreb de exemplu daca produsul „sampon garnier” se produce si in Romania sau pasta de dinti ” aquafresh”, la fel cum se produce Coca cola sau Santal.
  Daca se va intampla acest fenomen in Romania, atunci vom intra in Europa automat si vom fi in stare sa promovam si produsele romanesti similare care sunt de aceeasi calitate, macar pe piata romaneasca.

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]